Kedden lépett hivatalba az új köztársasági elnök, még aznap este megjelentek az első határozatai, amelyek két munkatársa kinevezéséről és a Köztársasági Elnöki Hivatal új működési szabályzatáról szólnak.

Az Index cikke szerint nem tétlenkedett Novák Katalin, aki kedden lépett hivatalba, mint köztársasági elnök. Kedd este ugyanis már megjelentek a legelső rendelkezései a Magyar Közlönyben és a Közlöny Hivatalos Értesítőjében.

Nem tétlenkedett Novák Katalin, máris megjelentek az első rendelkezései

Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök a budai Egyszülős Központ avatásán 2022. március 21-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Az új államfő első hivatali napján két olyan tisztségviselőt nevezett ki, akikről már korábban bejelentette, hogy az elnöki csapatban fognak dolgozni. A Közlönyben megjelentek szerint Ekler Gerleyt a Köztársasági Elnöki Hivatal hivatalvezetőjévé, míg Schanda Tamás korábbi államtitkárt a köztársasági elnök kabinetfőnökévé nevezte ki kedd reggel 8 órától kezdődő hatállyal.

A Hivatalos Értesítőben pedig megjelent és érvénybe is lépett a Köztársasági Elnöki Hivatal új szervezeti és működési szabályzata is Novák Katalin aláírásával, amely a hivatal struktúráját mutatja a következő időszakra. 

Forrás: index.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Az első és legfontosabb rendelkezése: ezentúl nem ő pucolja az ablakokat, hanem a bejárónő...!:

www.facebook.com/156847374371871/photos/a.659023850820885/3658484260874814/?type=3
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@Horizont: Ha el nem is ájulok, de örülök, hogy őt választották erre a posztra. Szerintem alkalmas.
volvós
ez az a " SCHANDA " akit előtte jó kis posztjából kirúgtak ??
levarosbukta
Sólyom kinevezése óta súlytalan emberkék tették súlytalanná és teljesen értéktelenné a köztársasági elnöki címet. Remélem bukás után ez is megy a lecsóba.
drrotf
Ha már az összes virágot a vázában elrendezte, lehet hogy egyszer megkérdezi Orbán Viktort, hogy "Mond Viktor az Alkotmánybíróság ítéleteit miikor óhajtod végrehajtani, ha már létrehoztál egy ilyen bírói fórumot?A jogállamban a kormánynak nem kell az ítéleteket végrehajtani a megadott határidőben, önként és dalolva?Ha igen akkor miért nem úgy teszel ahogy a törvényed rendeli?Most utasítsalak a jogszerű magatartásra?Ne hozz már engem ilyen helyzetbe!"
volvós
@Horizont: 10:44 ilyen messziről nem tudom követni a családi vállalkozásokat...-))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.