A lebonyolításáért külön operatív törzs fog felelni, mely Rogán Antal, a minsizterelnök kabinetfőnöke felügyelete alá tartozik.

Szombaton, május 14-én lesz Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása, aki május 10-én, kedden már hivatalba is lép – írta meg a 24.hu.

Kiemelt ünnep lesz Novák Katalin köztársasági elnök szombati beiktatása

Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök, miután esküt tett az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. március 10-én. A kormányzó Fidesz-KDNP államfőjelöltjét az Országgyűlés 137 igen szavazattal választotta meg Magyarország hatodik köztársasági elnökévé a rendszerváltás után

Fotó, címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

A lap szerint a friss Magyar Közlönyben már megjelent Orbán Viktor miniszterelnök határozata, amely kiemelt fontosságúvá nyilvánította a beiktatási ceremóniával összefüggésben a következő rendezvényeket:

- Kálvin téri református templomban tartandó istentiszteletet;

- Kossuth Lajos téren tartandó beiktatási ceremóniát;

- a Sándor-palotában rendezendő nyílt napot. 

A kiemelt fontosságú rendezvényért a kormányhatározat szerint hat miniszter fog felelni:

- Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke;

- Benkő Tibor honvédelmi miniszter;

- Pintér Sándor belügyminiszter;

- Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter; 

- Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere;

- Nagy István agrárminiszter.

A rendezvényért és annak szervezett és biztonságos lebonyolításáért külön operatív törzs fog felelni, ennek felállítása és működtetése Rogán Antal feladata lesz a cikk szerint.

A 24.hu a cikkben kitért rá, hogy a Köztársasági Elnök Hivatalának honlapja, a keh.hu Novák Katalin keddi hivatalbalépésével már át is alakult, mostantól sandorpalota.hu címen fut. A felületen olvasható meghívó szerint a Kossuth téri ceremónián az államfői beszéd után kulturális műsor lesz, melyen Balázs János és Kádár Viktória zongoraművészek, Rúzsa Magdolna énekesnő, a Honvéd Táncegyüttes és az Angelica leánykar fog fellépni. 

"A megújult honlapról egyebek között az is kiderül, hogy Novák Katalin a legfiatalabb magyar köztársasági elnök, 1977. szeptember 6-án született Szegeden. Szülei orvosok, ahogy a bátyja is.

Férjével, Veres Istvánnal három gyermekük van: Ádám, Tamás és Kata. Önéletrajza szerint felsőfokon beszél angolul, franciául, németül és középszinten spanyolul. Református keresztyén.

Lelkes futó, a maratont is lefutotta már. Jól síel, szívesen süt, szereti a színházat, a mozit, szenvedélyes társasjátékos. Néhány éve családjuk társa lett örökbefogadott kutyájuk, Pogó"

- olvasható a lap szerint a megújult honlapon az új köztársasági elnökről.

Forrás: 24.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Tüzijáték, majális és ökörsütés nem lesz!?!?! Az ingyen kakasosnyalóka, körhinta és céllövölde holnmarad!?!?!
Így ez kevesebbnek tűnik, mint egy faluszéli búcsú.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Ez viszont nem ünnep, hanem a nagy magyar valóság:
"Nemrégiben egy nagyon komoly és egyben rendkívül szomorú videót adtak le arról, hogy hazánk egyes régióiban mekkora is a szegénység.
A ZDF német tévécsatorna egyik riportere ugyanis itt járt és az Auslandjournal műsornak készített egy körképet a magyar állapotokról.
Ezekre az állapotokra mondja most mindenki, hogy az egyik legrosszabbak, amiket valaha láttak az EU-n belül.."
olkt.net/egy-nemet-tv-megmutatta-a-dobbenetes-szegenyseget-amit-orban-titkolni-probal-2/
Nyírfa
@sgl: Ha az újságírást választottam volna hivatásomul, akkor oknyomozóként eredtem volna az ügyek nyomába. De egy ilyen munka mellett családi életet élni, anyaként ott lenni minden fontos pillanatban...áh, elengedtem. És jól tettem, mert
az idő bebizonyította, hogy nem tudok jól működni a történések sűrűjében. Távolabb kell mennem, hogy lássam a számomra érzékelhető egészet: mintha egy festményt néznék .
Ebben különböztünk apával: ő hihetetlen gyorsasággal mérte fel a helyzeteket, azonnal, zsigerből érezte, mit kell tennie, mondania: csodáltam is érte. Én szemlélődöm, filózgatok, ezt szeretem, ehhez értek - azt hiszem. :)

Igen, még nyomhatjuk a szidalmainkat, már, ami a fideszt illeti, mert, gondolom, azt nem bánják, ha az "ellenzékre" zúdítjuk a kritikáinkat,
No, itt vagy, ez a lényeg.
ómió
Az efftársak "mindössze" a bolsiságot hiányolják belőle!
rokker33
Undorítóan viselkednek a propelleres ellenzéki csürhe fattyú banda... Nektek egy öregember egy 70 éves agyilag zokni köztársasági elnök kellett volna!Komolyan mondom, hogy undorító amit itt műveltek ,mint a putris cigányok mikor nem kapják meg amit akarnak kb azon a szinten vagytok! Én nem csípem ezt a nőt, de gratulálok neki és remélem hogy jobb lesz, mint a bajszos szar!
kereső
@simmering73: És ott mindenki a fideSS-re/orbánra szavazott. Nem tudom van-e még egy ilyen önpusztitó ország,(balsors akit régen tép!!!) amely a kifosztóját élteti, és szavazza a hatalomba, nem is akármilyen eredményt produkálva- bár a 39,6%-os szavazati arányból kétharmadnál is többet csinálni, ahhoz már kellett egy jó kis választási Tv. segitsége is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.