Orbán Viktor beiktatási beszédében elmondta, hogy a magyarokat kemény fából faragták, makacsul ellenállunk a hanyatlásnak, észszerű rend, stabilitás, semmi önelégültség, annál több alázat, és mindenekelőtt megalkuvást nem ismerő hajlíthatatlan hűség.

Orbán Viktor vészjósló jövőképet festett: a veszélyek korába léptünk

Orbán Viktor arról beszélt:

a miniszterelnöki munka szépsége abban áll, hogy minden fontosabb döntésért a miniszterelnök a felelős, ez nagy teher, van, akit ez bele is nyom a földbe, van, akit fellelkesít.

Orbán Viktor szerint a miniszterelnök felelőssége, hogy előre elgondolkodjon, milyen idők várnak ránk, és felkészítse erre a magyarokat. Egyedül sohasem lehet okos egy miniszterelnök, a sikeres kormányzáson túl tanácsadókra és szellemi emberek tucatjaira van szükség. Magyarország nincs híján a kiváló koponyáknak, Orbán Viktor is számít rájuk.

A 2020 és 2030 közötti évtizedről azt mondta, hogy a veszélyek korába léptünk. A veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk korszaka lesz.

A koronavírussal kezdődött és a háborúval folytatódott, az uniós szankciós politika válságot okozott, az amerikai kamatemelésekkel együtt a magas infláció korszakát hozza el, a recesszió és a gazdasági visszaesés korát.

Kiújulhatnak fenyegető járványok, a gazdasági visszaesés mélyülhet, felerősödhet a migráció, illetve egy elhúzódó és az egész világra kiterjedő, háborúval fenyegető évtized bontakozik ki.

Nem a vágyainkból, hanem a valóságból kell kiindulnunk, ebben a zűrzavarban kell kijelölni az irányt és megalkotni a politikánkat.

A nyugati világ megújuló öngyilkossági hajlamainak tartja a lakosságcserét. Orbán Viktor szerint migránsokkal akarják pótolni a keresztény gyerekeket, de ilyen öngyilkosságnak tartja a genderőrületet, a liberális Európa programját, amely túllép a kereszténységen és a nemzetállamokon, és semmit sem ültet helyébe, elfeledkezik arról, hogy az ember egyedül sohasem lehet szabad, csak magányos.

Orbán Viktor a háborúval kapcsolatban elmondta:

nem lesz könnyű időszak, mert óriási nemzetközi nyomás nehezedik az országra.

A miniszterelnök szerint aki fegyvert szállít, fél lábbal már benne is van a háborúban. A béke épít, a háború rombol, tette hozzá.

Kijelentette:

Magyarország azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat akar.

Orbán Viktor és kormánya vállalja, hogy Magyarország előre fog menni, nem hátra. Vállalja, hogy megvédik a foglalkoztatottságot, a családtámogatást, a nyugdíjak értékét, a rezsicsökkentést. 

Az egész Európában vágtató inflációt terveik szerint Magyarországon először megszelídítik, aztán megfékezik.

Orbán Viktor elárulta, hogy általában ódzkodik a direkt állami beavatkozástól a gazdaságba, de most a jegybanknak és a kormánynak be kell avatkoznia, összehangolják a lépéseket, óvatos, de határozott árszabályozó lépéseket tesznek. Arra számít, hogy az eredmények szeptemberben látszani fognak, év végére tartósan elviselhető állapotokat alakítanak ki, amíg Brüsszel vissza nem talál a józan gazdaságpolitika ösvényére.

Forrás: Index

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A legnagyobb veszély a magyar népre te magad vagy, te elmebeteg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@Eladott Ország: Mert maguk úgy is már csak egy occo buziparádé ?@Horizont: @szegfue: @szegfue: @simmering73: ?
nomeg ez a buta @Horizont: az Ótvar ?
ómió
@Clavigo: Tükörbe nézve mindig így "bátorítod magad"? Bíztatóbb nincs?
Peller Anikó
A veszélyek korába léptünk, igen, mert elfagyott az Eus támogatás, geci.

Így aztán kénytelenek vagytok egymástól lopni.
durbincs
@Clavigo: maga születéstől ilyen buta ?
durbincs
@RonaGyuri: mint kisnyilas és kék Ávos - Azovista maga má csak tudja 50iq-val ? karlenditésekkel ,bokacsattogtatással ??
azt a hónaljba a két SS bötü még megva mi ? Frissítse is 2 évenként mi ? detto @simmering73: @jesz: @nezelodo: ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.