Orbán Viktor beiktatási beszédében elmondta, hogy a magyarokat kemény fából faragták, makacsul ellenállunk a hanyatlásnak, észszerű rend, stabilitás, semmi önelégültség, annál több alázat, és mindenekelőtt megalkuvást nem ismerő hajlíthatatlan hűség.

Orbán Viktor vészjósló jövőképet festett: a veszélyek korába léptünk

Orbán Viktor arról beszélt:

a miniszterelnöki munka szépsége abban áll, hogy minden fontosabb döntésért a miniszterelnök a felelős, ez nagy teher, van, akit ez bele is nyom a földbe, van, akit fellelkesít.

Orbán Viktor szerint a miniszterelnök felelőssége, hogy előre elgondolkodjon, milyen idők várnak ránk, és felkészítse erre a magyarokat. Egyedül sohasem lehet okos egy miniszterelnök, a sikeres kormányzáson túl tanácsadókra és szellemi emberek tucatjaira van szükség. Magyarország nincs híján a kiváló koponyáknak, Orbán Viktor is számít rájuk.

A 2020 és 2030 közötti évtizedről azt mondta, hogy a veszélyek korába léptünk. A veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk korszaka lesz.

A koronavírussal kezdődött és a háborúval folytatódott, az uniós szankciós politika válságot okozott, az amerikai kamatemelésekkel együtt a magas infláció korszakát hozza el, a recesszió és a gazdasági visszaesés korát.

Kiújulhatnak fenyegető járványok, a gazdasági visszaesés mélyülhet, felerősödhet a migráció, illetve egy elhúzódó és az egész világra kiterjedő, háborúval fenyegető évtized bontakozik ki.

Nem a vágyainkból, hanem a valóságból kell kiindulnunk, ebben a zűrzavarban kell kijelölni az irányt és megalkotni a politikánkat.

A nyugati világ megújuló öngyilkossági hajlamainak tartja a lakosságcserét. Orbán Viktor szerint migránsokkal akarják pótolni a keresztény gyerekeket, de ilyen öngyilkosságnak tartja a genderőrületet, a liberális Európa programját, amely túllép a kereszténységen és a nemzetállamokon, és semmit sem ültet helyébe, elfeledkezik arról, hogy az ember egyedül sohasem lehet szabad, csak magányos.

Orbán Viktor a háborúval kapcsolatban elmondta:

nem lesz könnyű időszak, mert óriási nemzetközi nyomás nehezedik az országra.

A miniszterelnök szerint aki fegyvert szállít, fél lábbal már benne is van a háborúban. A béke épít, a háború rombol, tette hozzá.

Kijelentette:

Magyarország azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat akar.

Orbán Viktor és kormánya vállalja, hogy Magyarország előre fog menni, nem hátra. Vállalja, hogy megvédik a foglalkoztatottságot, a családtámogatást, a nyugdíjak értékét, a rezsicsökkentést. 

Az egész Európában vágtató inflációt terveik szerint Magyarországon először megszelídítik, aztán megfékezik.

Orbán Viktor elárulta, hogy általában ódzkodik a direkt állami beavatkozástól a gazdaságba, de most a jegybanknak és a kormánynak be kell avatkoznia, összehangolják a lépéseket, óvatos, de határozott árszabályozó lépéseket tesznek. Arra számít, hogy az eredmények szeptemberben látszani fognak, év végére tartósan elviselhető állapotokat alakítanak ki, amíg Brüsszel vissza nem talál a józan gazdaságpolitika ösvényére.

Forrás: Index

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A legnagyobb veszély a magyar népre te magad vagy, te elmebeteg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Szerencséje a 4+12 év után még országLÓ koaliciónak az, hogy az 1894-ben Steindl Imre által megálmodott és megvalósult Országház kupolája nem szakadt le az után, hogy az öszödi beszéd 2006 őszén Felcsút szülötte által nyilvánosságra hozott, kiragadott mondatával "Két évig hazudtunk valamelyik napszakban", Gyurcsány Ferenc miniszterelnök frakcióülésén elhangzott -- kiszivárogtatott -- őszödi igaz beszédével felhergelte kihelyezett frakciülés/állás keretében a zembereket, chartát hírdetve, majd két év múlva a fideSS 20 születésnapján, braHÍZVA
.
Kucc, kucc a fideSS alapítók selejtjei:
.
----- Orbán nevetve: Nincs is kormány
index.hu/video/2008/03/30/orban_nevetve_nincs_is_kormany/
.
""""Kósa Lajos, Stumpf István, Bayer Zsolt vidáman értékelte az MSZP pártértekezletén történteket a Fidesz 20. születésnapján. .""" (...)
-----
.
És mit ád az ég, amúgy a jogÁSZ kormány KÖZJOGILAG hibádzik
.
---- Orbán Viktor nem miniszterelnök
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk&t=200s
========
.
Mindent elmond az, hogy az egyeduralkodó 2010-ben felesküdött a III. Magyar Köztársaság alkományára, amely élt 1989-2012-ig, majd az ereszcsatorna virtuoz laptopján összetákolt alaptörvényre a mai nappal harmadjára esküdött fel
.
----Orbán Viktor Miniszterelnöki esküje a Parlamentben - 2010
www.youtube.com/watch?v=gTz-9pVSvqk
.
""""Ne feledjük,mire esküdött fel! "Én Orbán Viktor esküszöm,hogy hazámhoz a magyar KÖZTÁRSASÁGHOZ és annak népéhez hű leszek! Az ALKOTMÁNYT a többi JOGSZABÁLY-al EGYÜTT BETARTOM ÉS MEGTARTATOM! A tudomásomra jutott TITKOT megőrzöm! MINISZTERELNÖKI TISZTSÉGEMBŐL EREDŐ FELADATAIMAT a magyar köztársaság fejlődésének előmozdítása és az alkotmány érvényesülésének érdekében lelkiismeretesen teljesítem! ISTEN ENGEM,ÚGY SEGÉLJEN!"
---
..
Majd 2014 óta a mai nappal harmadjára
.
----- Orbán Viktor miniszterelnöké választása esküje , beszéde ,2014.
www.youtube.com/watch?v=oUsTPxaxn28&t=120s
---
.
Rémálom az egész cirkumparádé!
ómió
Az efftársak tuti "szebb környezetet" hazudtak volna!
ómió
@Clavigo: Tükörbe nézve mindig így "bátorítod magad"? Bíztatóbb nincs?
Peller Anikó
A veszélyek korába léptünk, igen, mert elfagyott az Eus támogatás, geci.

Így aztán kénytelenek vagytok egymástól lopni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.