Sajátos javaslatot kaptak a Velencei-tónál sétáltató gazdik.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
@RonaGyuri: Szerintem nyilvános WC sem kell! Mindenki pisáljon flakonba, kulázzon szatyorba és vigye haza...
vacsi
Nincsen ebben semmi "sajátos". A városunkban már régóta így van, de a testvérem egy másik városban sétáltatja a kutyáját, és szükség esetén ő is felszedi a kutyagumit. A zsebében mindig van erre a célra nylonzacskó. Szerintem ez a minimum, amit a kutyagazdik megtehetnek. És senki ne gondolja, hogy ez csak a sétáltatásra van: mi kertes házban lakunk, de a kutya ürülékét minden nap fellapátoljuk és a komposztra tesszük. Ugyanezt teszik a szomszédok is, az udvarokban senkinél nincs kutyaszar. És, ha ezt a saját kertjében nem hagyja ott az ember, akkor miért hagyná ott az utcán?! Hogy egy gyerek belelépjen, utána meg vigye haza?!
vacsi
@Emmersson71: Ahogy az utcát nem szarod tele, úgy a kutyádét is szedd össze - a kutyáért a gazda a felelős.
Emmersson71
@vacsi: Olvastad a cikket? VIDD HAZA! Vagyis, miután ÖSSZESZEDTED(!), vidd haza! Talán gyűjtőket kéne kitenni a kutyások által sűrűbben látogatott helyekre és akkor azonnal ki lehet dobni! De a kijelölt, elkerített ún. kutyaillemhely is megoldás. Érdekes, felénk működik...
Azokat pedig komoly bírsággal kell sújtani, aki eldobálja a zacskózott kutyaszart vagy fel sem szedi!
Emmersson71
"A fővárosi FKF honlapján szereplő állásfoglalás szerint a kutya által okozott szennyeződés azonnali eltávolításáról az állattartó köteles gondoskodni. Majd a zacskóba szedett székletet mindenek előtt a speciális kutyaürülék gyűjtő kukába kellene helyezni. Amennyiben ilyen nincs a közelben, a kommunális hulladékgyűjtőbe is beletehetjük."

>>> speciális kutyaürülék gyűjtő
RonaGyuri
@Emmersson71: el sem kellene hozni, ahogy megtanítottad arra, hogy a szomszédhoz szarjon, arra is megtaníthattad volna, hogy orrhon tegye! =))
Emmersson71
@RonaGyuri: Aha..akár lakásban is, ugye? Persze, én azt is javaslom - gondtalan gyermektelenként ;) -, hogy a kölkök pelenkáját se basszák bele szemetesekbe, hanem vigyék szépen haza! Sőt, a legjobb, ha otthon szaratják a gyerekeket..esetleg a szomszédnál :P
Kurva sokat tudhatsz a kutyákról, ha így gondolkodsz!
Emmersson71
@RonaGyuri: "ahogy megtanítottad arra, hogy a szomszédhoz szarjon" (nem tettem ilyet, most épp nincs is kutyám, mert lakásban nem jó nekik...)

Picit meglepődtem..nem szoktál ilyen suttyó lenni! Valami gond van..akarsz róla beszélni?
RonaGyuri
@Emmersson71: mi van ezen suttyóság, számos kutyás barátom van, főleg kertes részeken - esetünkben is ilyenről van szó - végezzék a dolgukat a kertben és kész. Ott csinálják ahová nevelték!!
Ha lakásban akkor ott kijelölt helyen, olyat ami erre nem nevelhető nem kell ott tartani, A kertesben meg evidencia!
Emmersson71
@RonaGyuri: Nem szaratjuk a kutyát a kertbe, ha nem muszáj! Az ebnek kellenek az idegen ingerek, a kertes házban élő kutyákat is kell sétáltatni, szükséges találkozniuk más fajtársaikkal.
A suttyóság pedig az volt, hogy ismeretlenül azt írod rólam, hogy a (nem létező) kutyámat a (nem létező) szomszédom (nem létező) kertjébe szaratom!!!
Hát menj a sunyiba, vén majom!
RonaGyuri
@Emmersson71: Nem szaratjuk a kutyát a kertbe!! No itt a gond, szaros bunkó! =)) Egyébként a végét tartsd meg a szerencsétlen szüleidnek!
vacsi
@Emmersson71: Igen, a testvérem is hazaviszi, és otthon kidobja a szemétbe.
vacsi
@Emmersson71: A kertünkben komondor van - vigyük talán sétáltatni? Harapós!
magyar1
Normális városokban vannak kitéve kutyaürüléknek szemetesek, zacsiba bele és oda bele dobni.
A kutya intelligens nem szarik össze-vissza ha megmutatják neki hol lehet még a kertben is. Sok embernél intelligensebb. A miénk inkább szorongatta minthogy a lakásban csinálja. Ha a kennelből kiengedik kertes házban a porta legvégébe megy a dolgát intézni.
Emmersson71
@vacsi: Saját döntése. De kötelezni senkit sem lehet erre! A saját komondorod (vak?), szarasd a kertedben, ha neked ott tetszik :)
Bár nekem rottweilerem volt, majdnem 70 kilós, és simán vittem sétálni. Még szájkosarat sem tettem rá, a póráz is csak a szabály miatt volt nálam, de füttyre, vezényszóra mindig reagált - megállt, visszajött, még a macskák és a madarak is biztonságban voltak, mert elnyomta az ösztöneit a kedvemért!
Pedig egy ekkora állatot izomból nehezen tartasz meg, ahhoz tekintély kell, hogy te légy a főnök! Igaz, ahhoz nem csak kicsapni kell a kertbe, meg reggel-este elé vetni a tápot, hanem sokat foglalkozni a kutyával :P
vacsi
@Emmersson71: Először is, a mi komondorunk nem vak. Másodszor, a kertbe - ahol a vetemények vannak - nem megy be. Harmadszor, a komondor nem rottweiler - öntörvényű, tudja, mi a dolga, és azt meg is teszi. Komondort sétáltatni? Ilyet még nem láttam - ő nem erre való. Ráadásul táppal sem etetjük - az ürülékét viszont (amit mindig ugyanott végez el) rendszeresen eltakarítjuk, és komposztáljuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.