Az Európai Bizottság Brüsszelben bemutatta az európai szemeszter tavaszi gazdasági csomagját, amelynek fontos része az országspecifikus ajánlások.

Brüsszel megkerülhetetlen kérdésnek tekinti a magyarországi korrupciót

Fotó: pixabay.com

Ezek elvileg nem kötelező jellegűek, a helyreállítási alapok odaítélése során mégis ragaszkodhat hozzájuk az Európai Bizottság. A legújabb Magyarországra vonatkozó ajánlásokból sem hiányoznak a korrupcióellenes fellépéssel kapcsolatos elvárások – írja a hvg.hu.

Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke azt mondta, hogy Ukrajna orosz inváziója kétségtelenül rendkívüli gazdasági bizonytalanságba sodorta Európát.

Az európai szemeszter keretében megfogalmazott országspecifikus ajánlások pedig iránymutatást adnak a tagállamoknak ahhoz, hogy megfelelően reagáljanak a fennálló és új kihívásokra, és teljesítsék a közös kulcsfontosságú politikai célkitűzéseket.

Ebben az évben ajánlásokat tartalmaznak a fosszilis tüzelőanyagoktól való függőség csökkentésére reformok és beruházások révén, összhangban a REPowerEU prioritásaival és az európai zöld megállapodással.

Ugyanakkor itt kell megyjegyezni, hogy mindezt egyelőre nehéz Magyarországra vonatkoztatva értelmezni, merthogy a magyar helyreállítási tervet még nem fogadták el a tagállamok, mert ehhez hiányzik az Európai Bizottság ajánlása.

Aminek az a feltétele, hogy a magyar kormány erősítse a korrupcióellenes intézkedéseit, mint ahogy azt a korábbi évek országspecifikus ajánlásaiban is megfogalmazták.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: hvg.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"a magyar kormány erősítse a korrupcióellenes intézkedéseit"
ezt, egy korrupt kormány ,hogy tudja erösíteni ? :)
@KisTehen: te megint másokra mutogatsz...,komcsi szokás!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
@teuton: csak nem brüsszelben, hanem moszkvában :D
KisTehen
@simmering73: buta 6 ökör, a libcsi korrupció méteretek írta :DDD
KisTehen
@simmering73: de nyalizzátok csak ukrajna seggét :)

jó étvágyat hozzá :)
kereső
@sgl: Hát(sic'!) ez az, hogy na és! "Engem csak a majom érdekel"...
bence
Brüsszel nagyon jól tudja milyen korrupt a magyar kormány , akkor tegye meg végre azt a lépést , hogy ne csak fontolgassa az EU pénzek megvonását hanem azonnal tegye meg ! Egy fillért se orbánnak !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.