A magyar állam pedig megelőlegezte nekik.Mészáros Lőrinc, Gattyán György és Matolcsy Ádám is súlyos pénzeket nyert a Brexit-kárenyhítésenMTI/Bodnár Boglárka

Az Európai Bizottság indította útjára a brexit-kárenyhítő pályázatot, amelyre olyan cégek pályázhattak, amelyek igazolni tudták, hogy kárt szenvedtek el a britek EU-ból történő kilépése miatt. A 24.hu szemléje szerint nyolcvan cég pályázata nyert vissza nem térítendő támogatást – derül ki a kormányzati pályázati portálon megjelent adatokból. Magyarország 22 milliárd forintos keretet kapott Brüsszeltől – írja az mfor.hu.

A Bizottság döntése alapján 2022 és 2025 között állt volna rendelkezésre az összeg, eközben azonban a kormány úgy döntött, hogy előre kifizeti az összeget.

A keretből a második legtöbb támogatást, bő egymilliárd forintot a Mészáros Lőrinc érdekeltségében álló Kall Ingredients Kft. kapta, ami a Szolnok mellett található tiszapüspöki izocukorgyárat működteti.

Szintén technológiai fejlesztésre nyert el a brexit-kárpótlás alapjából 308 millió forintot a Matolcsy Ádám érdekeltségébe tartozó Balaton Bútor Kft., ami a cég 2020-ban elért profitjának a tizenhétszerese. 

Nemcsak Matolcsy Ádám, de a barátjaként ismert Száraz István cége is befutó volt a brexit-kárpótlási program pályázatán. A prémium kategóriás gasztrokülönlegességeket árusító Culinaris Kft. a jelek szerint szintén megszenvedte az Egyesült Királyság kilépését az unióból. Ennek ellentételezésére 375 millió forintot nyert el, amiből webshop-kiszolgálóközpontot és hidegkonyha kialakítását fogja elvégezni a pályázat szerint.

A brexit-kárenyhítő program 80 nyertes társaságot tartalmazó listáján feltűnik annak Gattyán György érdekeltsége is: a teqball nevű magyar találmányt gyártó társaság 255 millió forintot nyert a brexitalapból. 

Forrás: mfor.hu, 24.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Ettől a kormánytól mindig oda megy a sok pénz, ahol a legnagyobb szükség van rá. A milliárdosoknak nagy érvágás volt a brexit meg a koronavírus meg az orosz háború, meg kell őket segíteni, hogy nehogy csökkenjen, hanem még növekedjen a vagyonuk és a nyereségük. Akik meg elvesztették a munkájukat, a jövedelmüket, sőt még a megtakarításaikat is az előzőek miatt, azok így jártak. Akinek nincs semmije, az annyit is ér. Akinek van, és nem fideszes, attól meg el kell venni. Ez a magyar, ez a világok legjobbika, nem igaz?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@nemkati: Ragozd csak! :)
Amíg a magukat entellektüelként piedesztálra helyező várkonyi andreák karriervágyból férjhez mennek a mészáros lölö-féle, hirtelen meggazdagodott táskahordozókhoz, hogy százmilliókat markolhassanak ki a közösből, s amíg röfi úr nem kerül az őt megillető helyére a Parlamentből, addig itt bármi megtörténhet.
De, ami leginkább fájó az ez évi események közül, az az ellenzéki politikusok árulása.
Én most kivárok, reménykedem egy belátható időn belül felálló szakértői kormányban. Hadházyn és Baranyi Krisztán kívül tud még valaki mondani hiteles közéleti személyiséget? Mert én , nem.
nemkati
@Nyírfa: Hát hogyne, van több is. A baj csak az, hogy van, aki hitelesnek tűnik, és egy idő múlva kiderül róla, hogy mégsem az. Szóval, ilyen a felhozatal magyar politikusokból, szakemberekből, elhivatottakból, ezek közül vagyunk kénytelenek választani.
Nyírfa
@nemkati: 11.46

Érvényesül a mondás: szegény ember vízzel főz.
evacica
És ők ennyit fizetnek be az extra profit alapba?! Terméseztessen semmit! Mocskos egy banda az biztos, a nép meg egy birka aki április 3 nem zavarta el ezt a korrupt bandát! Megérdemlitek ezt az égő fáklyát, et az Isten ajándékát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.