2022. június 15-i hatállyal távozik a MÁV-Volán-csoport elnök-vezérigazgatója – közölte a Technológiai és Innovációs Minisztérium. Homolya Róbert 2018-tól vezette a vállalatot. Utódjáról még nincs hír, később döntenek a személyéről.

Távozik a MÁV-Volán-csoport vezére

Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója (j) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a balatoni vasúti előszezonról a budapesti Déli pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón 2022. május 12-én. A tájékoztatón bejelentették, hogy a nyári vakáció előtt egy hónappal, május 16-tól sűríti a Balatonhoz induló vonatforgalmat a MÁV-Start, és a járműfejlesztések, felújítások eredményeképpen magasabb színvonalú szolgáltatást nyújt. MTI/Soós Lajos

A minisztérium azt írta, hogy Homolya irányítása alatt a járványhelyzetben is megbízhatóan működött a vasúti közlekedés, illetve vezetésével indult el a Volánbusz MÁV-csoportba integrálása és számos jelentős fejlesztés, köztük a Nyugati pályaudvar felújítása. A legnagyobb hazai vasúti és közúti közösségi közlekedési szolgáltatóknál tavaly így már 57 ezer munkavállalót érintően született meg az újabb hároméves bérmegállapodás.

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

Forrás: Telex

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
Azok a vezetők akik csak az áremeléshez értenek - nem baj ha távoznak.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Magyarázat? Talán, de gyanúsnak mindenképp

„2022. június 15-i hatállyal távozik a MÁV-Volán-csoport elnök-vezérigazgatója, Homolya Róbert”

Mottó:
„ Oxfordban végzett, lehet vele Schopenhauerről és Kantról beszélgetni.” – Mándoki Orbánról a FAZ interjúban

Homolya Róbert távozása, utódjának keresése – pontosabban az ennek kapcsán eleresztett találgatások – talán még a valósnál is ködösebbé teszik a helyzetet. Egyébként is a mostani felröppenés nem a szokásos módon zajlik inkább a fák röpködnek az madarak alatt, de ezt nem a kevés új madár nem indokolja.
Ha már az indoklásnál tartunk az egyik elemző érdekes megjegyzést tett: „összefügghet azzal, hogy a szakminisztérium új közlekedésért felelős államtitkárának, az egyébként is közlekedési szaktekintélyként számon tartott Vitézy Dávidnak határozott elképzelései vannak a MÁV Zrt. további működtetéséről.”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.