A kenyérgabona hazai és világpiaci ára, a várható termésminőség és a búza tápanyagellátása volt a XXIX. Búzatanácskozás témája... Az eseményen elhangzott: lesz elegendő búza Magyarországon, de a gabona rekordmagas ára az élelmiszerek jelentős drágulását fogja okozni a közeljövőben... Az aszályos időszak miatt a búzatermés várhatóan elmarad a tavalyitól "Jelenleg csaknem 220-250 milliméternyi csapadék hiányzik a földekről. Az aszályos időszak miatt az idei búzatermés várhatóan elmarad a tavalyitól. A 2021-ben elért 5,9 tonnás országos termésátlaghoz képest, ebben az évben közel egytonnás termésátlag csökkenés várható" – jelentette ki Pepó Péter, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Növénytudományi Intézetének egyetemi tanára a hétfőn megrendezett XXIX. Búzatanácskozáson.

Forrás: agroinform.hu
Feltöltő: sgl
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Majd előadja a Fityma szavazó .
És, és ?
Vagy hogy nem tetszik , hogy épül az ország?
Egyébként meg nem érdekel vagy egy évig van liszt van áram a tetőn leszarom , hogy döglik bele a székletházat védő Savazó Bécsika meg élete párja a Retegő Mári Nénje. Forduljatok fel Vezéretekkel egyetemben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.