Már be is rendelték Ausztria budapesti nagykövetét.

Orbán szívinfarktusával viccelődött az osztrák köztévé egyik vezetőjeOrbán Viktor/Facebook

Karl Pachner, az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) online tartalmakért felelős igazgatója szerda este egy szarkasztikus bejegyzést osztott meg, amiből hamar botrány kerekedett – számolt be róla az index.hu.

Az osztrák újságíró felháborodott, miután a magyar kormány ismét belengette az Unió oroszellenes szankciós csomagjának vétóját. Ezt azután tette meg, hogy Vlagyimir Putyin támogatójának, Kirill ortodox pátriárkának a vagyonát is be akarták fagyasztani. Végül a magyar közbenjárás miatt ez nem történt meg.

Pachner szerda esti bejegyzésében emiatt azt írta a miniszterelnökről, hogy Orbán Viktor akár szívinfarktust is kaphatna és lemondhatna.

Ezzel összefüggésben felemlegette, hogy a miniszterelnök testsúlya nem éppen a legideálisabb, és hogy állandóan „izgalmi állapotban” van (vélhetően többek között a Brüsszelben folytatott harcok miatt). Hozzátette azt is, hogy egész Európa „boldogabb és békésebb” lehetne, és hogy a világ is jobb hely lenne Orbán Viktor, Recep Tayyip Erdogan török elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök nélkül.

Karl Pachner a bejegyzésben úgy vélekedett, hogy Orbán Viktor csak amiatt akarja zsarolni az Uniót, hogy az nem nézi tétlenül a magyar korrupciót, a sajtószabadság és a jogállamiság erodálását.

A médiaszemélyiség a bejegyzést később eltávolította, és csütörtök délután egy újabb posztban kért elnézést a megfogalmazása miatt. Azt írta: késő este olvasta a hírt a magyar vétóról, és meggondolatlanul fogalmazott az erre reagáló Facebook-posztjában, amiért elnézést kér.

Természetesen nem kívánom Orbán halálát, annak ellenére sem, hogy néhány Facebook-felhasználó ezt olvasta ki az én szarkasztikus szövegemből

– írta Karl Pachner.

Az ügy kirobbanása után nem sokkal a lap információi szerint be is kérették péntek reggelre Ausztria budapesti nagykövetét.

Forrás: index.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
""Berendelték...""
Ja kérem, gúnyolódni csak a fideszsajtónak szabad.
A király érinthetetlen, 50 méteren belül még megközelíteni is felségsértés. Ezt elhárítandó tartják a jólfizetett pretoriánusait, TEK egyenruhában. De, nagy szükségben a Kövércsapat is hadrafogható lesz. Lassan mindkét csapat már ágyút is fog kapni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Shikari: tibim,akkor te egy szentjánosbogár,akinek a segge világít de sok ész nem szorúlhatott a csöppnyi buksiba.
magyar1
@Shikari: Értem én, hogy újítanak, de ez a két nagy megyei kórház így néz ki, ez a kormány és Orbán szégyene, mármint Kecskemét és szeged.
Hidd el engem nem vigasztalt amikor ott voltam, hogy van több felújított mikor én a lepusztultakban feküdtem.
magyar1
@levarosbukta: Ez engem nem érdekelne, de hogy az amerikai vezetők mindig itt rendezik meg Európában a világháborúkat az már bicskanyitogató. Szemtől szembe nem mertnek szállni Putyinnal?
Amúgy meg arra megy ki a játék, hogy nehogy szövetségesek legyünk itt mi Oroszországgal mert akkor Amerika beszarhatna a gatyájába-
magyar1
@Shikari: De a stadionok helyett ezt kellett volna és kellene. Amikor beteg valaki és a lepusztult kórházakban fekszik, hidd el ott senki nem mondott jót Orbánról a stadionjaival. Két komoly, híres megyei kórházról van szó.
magyar1
@Shikari: De a kórházak nem lehetnek politikai játszma színterei. A nép, a beteg életéről van itt szó.
magyar1
@Shikari: Az az átlagembert,a választók nagy részét egy percig sem érdekli, de ha kórházba kerül ott már szidja a kormányt, bevallom én is. Még fürödni sem volt gusztusom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.