Szijjártó szerdán a Facebook-oldalán jelentette be a hírt – vette észre az MTI.

Bekérették Ukrajna budapesti nagykövetét a Külügyminisztériumba – „Itt az ideje, hogy az ukrán vezetők befejezzék Magyarország sértegetését”Szijjártó Péter/Facebook

A külgazdasági és külügyminiszter bejegyzésében rögzítette:

mi a kezdetektől fogva világosan beszélünk a szomszédban zajló háború kapcsán: a katonai agressziót elítéljük, kiállunk Ukrajna szuverenitása mellett, az életükért futó menekültek százezreit beengedjük, hazánk történetének legnagyobb humanitárius akciója keretében pedig több száz tonna élelmiszert és egyéb adományt szállítunk.

Ugyanakkor leszögezte: számukra mindennél fontosabb Magyarország és a magyar emberek biztonsága.

Ez nem a mi háborúnk, ezért abból ki akarunk és ki is fogunk maradni

– írta a kampányszövegre emlékeztető monológjában. Hozzátette, hogy a kormány nem hajlandó kockára tenni a magyar emberek békéjét és biztonságát, „ezért nem szállítunk fegyvereket és nem szavazzuk meg az energiaszankciókat”.

A magyar diplomácia vezetője szerint mindezekről a kérdésekről a magyar emberek vasárnap világos véleményt mondtak és világos döntést hoztak. 

Értjük, hogy az ukránoknak más lett volna az érdekük, nem is vitatkozunk velük: nekik az ukrán, nekünk pedig a magyar emberek érdeke az első

– fogalmazott Szijjártó Péter, aki szerint „egy dolgot viszont nem tudunk szó nélkül hagyni: a magyar emberek demokratikus döntésének minősítgetését senki nem engedheti meg magának!”

Mint leszögezte, „a totalitárius rendszerek kialakításáról, a háborúban való cinkosságról és a magyar emberek akaratának sajnálatosságáról szóló nyilatkozatok elfogadhatatlanok”.

„Itt az ideje, hogy az ukrán vezetők befejezzék Magyarország sértegetését és tudomásul vegyék a magyar nép akaratát”

– közölte, azt is kiemelve, hogy „mindezek világossá és érthetővé tétele érdekében ma reggelre a Külgazdasági és Külügyminisztériumba kérettük Ukrajna budapesti nagykövetét”.

Forrás: MTI

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
a qrva anyátokat! Te rohadék ruszki bérenc.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@kereső: Hogyan, mivé nevelik vajon a gyermekeiket. Hasonszőrűek lesznek, nem esnek messze a szülők fájától, vagy kileli őket a hideg, ha már képesek saját véleményalkotásra?
Egyfolytában azt szajkózzák, hogy nem engedik a gyermekeinket a háborúba, de egyetlen ember sem vágja a szemükbe, hogy ennek a háborúnak nemcsak tudtak az előkészítéséről, hanem politikailag részt is vettek benne.
Amikor őket nézem, a nürnbergi pert látom. Nem látok különbséget köztük és a nácik között. Pusztán a körülmények mások - egyelőre. Olvastad, hogy Le Pen akár meg is verheti Macront? Nem is folytatom.
kereső
@Nyírfa: Macron és Le Pen között most 10 % a különbség, Macron javára. 2017-ben is ilyen volt, azután a második fordulóban a franciák összezártak le pen ellen, és 77,%-os részvétel mellett Macron KO-t vitt be. A franciák nem szeretik a fasisztákat- és az orosz bérenceket sem. Macron kicsit későn kezdett kampányolni, de a higgadtsága, megfontoltsága, normalitása nem utolsó szempont.
Nyírfa
@kereső: Kisebb különbséget olvastam, de az első fordulós 10 %-nyi előny megnyugtatóbb.
Én teljesen kiakadtam azon, hogy hogyan tehetett szert ekkora támogatásra Le Pen , és a cikk, amit olvastam, elég borúlátóan latolgatta az esélyeket.
Macron hol nagyon szimpatikus, hol kicsit úgy érzem, hogy hajaz Merkelre, és elkezdek aggódni. Maga a nép a szívem csücske, a szabadságszeretetük és -értésük magával ragad.
Nessy
@Nyírfa: Jobb helyeken van második forduló, és valós döntések! Nem levélszavazat, kamupártok stb.
bence
Nem Magyarországot sértegetik "kakadú " ! Hanem benneteket , a ti hitvány , elme roggyant politikátokat ! Csak addig örüljetek amíg szóvá teszik és nem levadásznak benneteket !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.