Már be is rendelték Ausztria budapesti nagykövetét.

Orbán szívinfarktusával viccelődött az osztrák köztévé egyik vezetőjeOrbán Viktor/Facebook

Karl Pachner, az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) online tartalmakért felelős igazgatója szerda este egy szarkasztikus bejegyzést osztott meg, amiből hamar botrány kerekedett – számolt be róla az index.hu.

Az osztrák újságíró felháborodott, miután a magyar kormány ismét belengette az Unió oroszellenes szankciós csomagjának vétóját. Ezt azután tette meg, hogy Vlagyimir Putyin támogatójának, Kirill ortodox pátriárkának a vagyonát is be akarták fagyasztani. Végül a magyar közbenjárás miatt ez nem történt meg.

Pachner szerda esti bejegyzésében emiatt azt írta a miniszterelnökről, hogy Orbán Viktor akár szívinfarktust is kaphatna és lemondhatna.

Ezzel összefüggésben felemlegette, hogy a miniszterelnök testsúlya nem éppen a legideálisabb, és hogy állandóan „izgalmi állapotban” van (vélhetően többek között a Brüsszelben folytatott harcok miatt). Hozzátette azt is, hogy egész Európa „boldogabb és békésebb” lehetne, és hogy a világ is jobb hely lenne Orbán Viktor, Recep Tayyip Erdogan török elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök nélkül.

Karl Pachner a bejegyzésben úgy vélekedett, hogy Orbán Viktor csak amiatt akarja zsarolni az Uniót, hogy az nem nézi tétlenül a magyar korrupciót, a sajtószabadság és a jogállamiság erodálását.

A médiaszemélyiség a bejegyzést később eltávolította, és csütörtök délután egy újabb posztban kért elnézést a megfogalmazása miatt. Azt írta: késő este olvasta a hírt a magyar vétóról, és meggondolatlanul fogalmazott az erre reagáló Facebook-posztjában, amiért elnézést kér.

Természetesen nem kívánom Orbán halálát, annak ellenére sem, hogy néhány Facebook-felhasználó ezt olvasta ki az én szarkasztikus szövegemből

– írta Karl Pachner.

Az ügy kirobbanása után nem sokkal a lap információi szerint be is kérették péntek reggelre Ausztria budapesti nagykövetét.

Forrás: index.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
""Berendelték...""
Ja kérem, gúnyolódni csak a fideszsajtónak szabad.
A király érinthetetlen, 50 méteren belül még megközelíteni is felségsértés. Ezt elhárítandó tartják a jólfizetett pretoriánusait, TEK egyenruhában. De, nagy szükségben a Kövércsapat is hadrafogható lesz. Lassan mindkét csapat már ágyút is fog kapni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
""Berendelték...""
Ja kérem, gúnyolódni csak a fideszsajtónak szabad.
A király érinthetetlen, 50 méteren belül még megközelíteni is felségsértés. Ezt elhárítandó tartják a jólfizetett pretoriánusait, TEK egyenruhában. De, nagy szükségben a Kövércsapat is hadrafogható lesz. Lassan mindkét csapat már ágyút is fog kapni.
jesz
@Shikari: ...elvetetted a sulykot seggfej...különb emberekről szólsz így, mint te vagy..
Clavigo
@Pegero: @Shikari: Valami gond van ,,biiirkák ? Remélem a koleszterin haza vágja a dagadt Morét...oszt jó napot .
jesz
ami egyszer elhagyta a száját, azért már nem lehet elnézést kérni...az örökké a levegőben marad...természetesen ez mindenkorra igaz, nem csak a mostani beszólásra.
Clavigo
@Pegero: :):):) A tiedét meg a vacogó krokodil,,,,vagy Szajjer nertársad...:) esetleg még @Shikari: ,,ha már lefutotta a köröket Kőbányán,,a hajléktalanok körül...
nezelodo
Jó módszer, ha nem érjük utol őket, berendeljük, addig is állnak, hátha úgy sikerül utolérni a sógorokat, aztán majd elmegy a kedvük a viccelődéstől! Amúgy mondhatta volna a koma a kellemes Karácsonyt is, attól mindig felmegy a vérnyomása a Viktornak..
Gazella
Golyóóó a zsíros fejébe.. oszt vége lenne az ámokfutásának, ezzel a vétóval teljesen elintézte, hogy igazi putin pincsi kutyája s hiába mondja, hpgy fake news.
Ez a geci egy ogen ritka undorító diktátor.
Magyarordzág nem fog kapni semmilyen EU támogatási pénzt.
justhpeter
Az infarktus isteni kegyelem lenne orbánnak, amire nem szolgált rá. (Hogy finom legyek)
Béla333
"...egész Európa „boldogabb és békésebb” lehetne, és hogy a világ is jobb hely lenne Orbán Viktor, Recep Tayyip Erdogan török elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök nélkül."

Nem vicc ez kérem! Ez a valóság!
vacsi
"Természetesen nem kívánom Orbán halálát"
A mocsok, még hazudik is.
magyar1
@Shikari: Orbán a luxusstadionok helyett a kórházakat kellene, hogy felújítsa, felszerelje modern készülékekkel mert ő ezzel sok ember halálát is okozhatja. Ha megnézed és jársz a kecskeméti megyei kórházban az bizony elég ócska, középkori mindenben, ma már ez lepratelepnek számít, de éppen a szegedi klinikák sem az ember gyógyulásához méltó miközben milloiárdokat pazarol stadionokra és nem a saját zsebéből-
Én is arra gondoltam mikor kórházban voltam, hogy helyettem neki kellene itt feküdni ebben a mocsokban. Nem a meccseket nézni a fűtött gyepekkel.
szép új világ
Én sem kívánom a halálát, de az jogosan követelhető, hogy ha valami baj éri, a magyar közegészségügy lássa el - miután kivárta a sorát!
levarosbukta
@Shikari: Nézzük akkor már a 36 ezer kiürített ágyat! Nézzük akkor már a majd 40 ezer covidban elhunytat. Nézzük akkor már a két év óta ellátatlanságban elhunytakat. Nézzük akkor már a hosszú várólistákat. Nézzük akkor már hány szakember hiányzik az eü-ből. 12 év után még mindig visszamutogatás meg hogy lerohasztották az ellátást. 12 év alatt nem lehetett volna világszinvonalú eü.-t létrehozni? Ki a francot érdekel hogy mit újítanak fel ha nem tudnak ellátni mert nincs szakember, nincs gyógyszer semmi sincs, és ez nem a libsik hanem a fidesz hibája. Egy nem több egy stadion árából rendbe lehetett volna hozni az egészet. Vagy ne'adj isten mészárosstrómannak csak fele pénz jutott volna. A másik feléből elképzelhetetlen minőséget lehetne létrehozni.
ómió
Te, viszont, Pubi, akár egy kávéskanál észt is kaphatnál és úgy - féleszűként is - talán már nem aljaskodnál annyit!
Emmersson71
Hm..szerintem csak tényeket, valamint magánvéleményt írt le írt le:

"A Kronen Zeitung szerint Karl Pachner szerda esti bejegyzésében emiatt azt írta a miniszterelnökről, hogy Orbán Viktor akár szívinfarktust is kaphatna és lemondhatna – idézi a lapot az Index. Az újságíró megjegyzést tett a magyar miniszterelnök testsúlyára, és arra is, hogy folyton izgalmi állapotban van.
Hozzátette azt is, hogy egész Európa „boldogabb és békésebb” lehetne, és hogy a világ is jobb helyen lenne Orbán Viktor, Recep Tayyip Erdogan török elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök nélkül.

www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/orban-viktor-szivinfarktusaval-elcelodott-az-osztrak-kozteve-egyik-munkatarsa/

Szerintem is van esélye, hogy Orbán - tekintettel a túlsúlyára és stresszes életvitelére - szívinfarktust vagy sztrókot kapjon. Ez esetben benne van a pakliban, hogy lemond. És az is, hpgy meghal.
És az én magánvéleményem is az, hogy "egész Európa „boldogabb és békésebb” lehetne, és hogy a világ is jobb helyen lenne Orbán Viktor, Recep Tayyip Erdogan török elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök nélkül."!

Ennél sokkal cifrábbakat ír bayerzsótány, ráadásul nem csak FB posztokban, hanem publikációkban! Az pedig már nem magánvélemény!
Emmersson71
@vacsi: Ugyan, csak pávatáncol ;)
Az, hogy végtelen sértettségében Szíjjonle a két mondatot úgy helyezte kontextusba, hogy abból számotokra az jön le, hogy Karl Pachner Orbán halálát kívánja - ami mellesleg nem bűncselekmény!* -, az csupán értelmezés kérdése :)
Az első mondat egy állapotfelmérés, majd következtetés.
A másodikban magánvéleményének ad hangot, miszerint jobb hely lenne Európa a 3 csirkefogó nélkül - igaza van.

Azt nem írja, hogy úgy lenne jó, ha Orbán infarktust kapna és így már nem lehetne Magyarország vezetője! Persze, ha ezt írta volna, még az sem bűncselekmény, legfeljebb nemzethy ersztényeknél kiveri a nem létező erkölcsi biztosítékot :P

* Amíg nem uszít, nem szólít fel sélsőséges cselekedetekre, addig csak véleményt formál. Így ússza meg ocsmány kijelentéseit Bencsiktől Bayerig a sok széljobber tahó is!
magyar1
@Shikari: Nem szeretném a libsiket de sokkal humánusabbak voltak csak az volt a baj velük, hogy a nyugat seggét nyalták és kiszolgáltatták Mo-ot nekik. Orbánék sok mindent tőlünk vontak el a gazdagok gazdagítására és engem nem vigasztal, hogy fűtött gyepes stadionokat építget a hobbijára miközben a két említett megyei kórházban még fürödni sem volt kedvem olyan régi, undorító.
Ja az sem vigasztalt, hogy Nyíregyházán felújították.
Uriel
@Shikari: ma, 0933

Csak nyomod a propaganda shit dumát és élteted az állampártot ezzel a hazug dumával - mocskos bolsevik !!!
levarosbukta
@magyar1: Most meg Orbán szolgáltatja ki az oroszoknak az országot. Igazsága lehet annak aki azt mondta, hogy Putyin markában tartja Orbánt, csak még meg kell találni mi az amivel ennyire zsarolható.
Uriel
@Shikari: Te is a halálsoron vagy, hiába vered a nyálad.
simmering73
Nem jellemző rájuk a szívinfarktus. A pillangókés annál inkább. Igaz, shikari nertárs?.:DDD
levarosbukta
@Shikari: Te nagyon sötétben botorkálsz, fájó lesz a megvilágosodás.
csak úgy....
@Shikari: tibim,akkor te egy szentjánosbogár,akinek a segge világít de sok ész nem szorúlhatott a csöppnyi buksiba.
magyar1
@Shikari: Értem én, hogy újítanak, de ez a két nagy megyei kórház így néz ki, ez a kormány és Orbán szégyene, mármint Kecskemét és szeged.
Hidd el engem nem vigasztalt amikor ott voltam, hogy van több felújított mikor én a lepusztultakban feküdtem.
magyar1
@levarosbukta: Ez engem nem érdekelne, de hogy az amerikai vezetők mindig itt rendezik meg Európában a világháborúkat az már bicskanyitogató. Szemtől szembe nem mertnek szállni Putyinnal?
Amúgy meg arra megy ki a játék, hogy nehogy szövetségesek legyünk itt mi Oroszországgal mert akkor Amerika beszarhatna a gatyájába-
magyar1
@Shikari: De a stadionok helyett ezt kellett volna és kellene. Amikor beteg valaki és a lepusztult kórházakban fekszik, hidd el ott senki nem mondott jót Orbánról a stadionjaival. Két komoly, híres megyei kórházról van szó.
magyar1
@Shikari: De a kórházak nem lehetnek politikai játszma színterei. A nép, a beteg életéről van itt szó.
magyar1
@Shikari: Az az átlagembert,a választók nagy részét egy percig sem érdekli, de ha kórházba kerül ott már szidja a kormányt, bevallom én is. Még fürödni sem volt gusztusom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.