A házelnök azt mondja, nem érti, hogy egy segítségre szoruló, bajban lévő ország vezetője hogyan mer ilyen hangot megütni Magyarországgal vagy a német kancellárral szemben, mint az ukrán elnök.

Zelenszkij pszichésen beteg Kövér László szerint

Kövér Lászlót a nemzeti összetartozás napja kapcsán adott interjút a Hír TV-nek- szúrta ki a 444.hu.

A csatorna riportere többek között arról kérdezte a házelnököt, hogy számítania kell-e valamiféle retorzióra a kárpátaljai magyarságnak az ukrán kormány részéről, hiszen az ukrán elnök folyamatosan bírálja Magyarországot.

Ami az ukrán elnök magatartását illeti, azt őszintén szólva szerintem a világ ámulattal és értetlenséggel figyeli. Amióta az eszemet tudom és figyelem a világpolitika eseményeit (...),nem emlékszem rá, hogy egy segítségre szoruló, bajban lévő ország vezetője olyan hangot mert volna megütni bármikor és bárkivel szemben, mint amilyen hangot Zelenszkij elnök úr nemcsak Magyarországgal szemben, hanem akár a német kancellárral szemben is megüt. Általában (...) aki segítségre szorul, az kérni szokott udvariasan, akár persze konokul, kitartóan, de mindig csak kérni, sohasem követelőzni és végképp nem fenyegetőzni. Fenyegetőzni az ember általában az ellenségeivel szemben szokott, azokkal szemben, akit barátul akar megnyerni, ritkán. Itt van egy személyes, pszichés probléma, amivel én a magam részéről nem tudok mit kezdeni

- fogalmazott Kövér.

A házelnök a kárpátaljai magyarság jövője kapcsán arról beszélt, szerinte van ok az aggodalomra, ugyanis úgy gondolja, eddig is a legsanyarúbb körülmények között élő magyar közösségnek számítottak, most pedig az a veszély fenyeget, hogy a háború és következményei fenekestől felforgatja az életüket.

Nagyon oda kell figyelnünk, hogy nehogy véletlenül a nagyobb baj örve alatt valakinek eszébe jusson szépen elintézni a magyar kisebbség, a magyar közösség kérdését. Mondjuk egy olyan nyomással, ami arra késztetné a közösségünk tagjait, hogy hagyják ott a szülőföldjüket 1100 esztendő után

- mondta.

Forrás: 444

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Ja. Bagoly mondja verébnek, hogy nagy fejű.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amaramaistanna
@Peller Anikó: Elcsúszott. Nem neked szántam.
kereső
Itt a válasz kövérnek:
"Kövér László, az Országgyűlés elnöke nemrég a Hír TV kamerái előtt arról beszélt, hogy szerinte Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek pszichés problémája van, és túlságosan sokat követelőzik. A lengyel Gazeta nemrég kiszúrta, hogy a házelnök szavaira a kijevi elnöki hivatal helyettes vezetője, Andrij Szibiha reagált a Facebookon.

Szibhia szerint az emberek okosak, és pontosan tudják, miként kell reagálni az olyan „nem politikusok” elfogadhatatlan és vad kijelentéseire, mint Kövér Lászlóé.

„Sok mondanivalója van annak, aki bűnös. A szamarat a füléről, a bolondot a csevegéséről ismered fel. Hosszú beszéd, rövid ész”

– írta bejegyzésében Szibiha, majd megjegyezte, örülne, ha Kövér azt is elmondaná, mit gondol arról, hogy a második világháború idején a magyar náci katonák több ezer embert égettek el elevenen Csernyihivben és Korjukivkában."

A bejegyzés ezzel zárul: A bökcs magyar emberek mindig Ukrajna barátai lesznek, ellentétben az ideiglenes politikusokkal.
amaramaistanna
@rokker33: Van néhány javaslatom: Új Szó, a HVG, a HVG360, a Magyar Hang, Élet és Irodalom, 444.HU, a Telex, a Népszava, Klikk.hu, Válasz online, RTL.hu, Direkt36, Magyar Narancs, Porfolio, Euronews...
Istenakinincsen
@rokker33: ma, 09:32
Ismered Zelenszkij-t? Együtt vacsoráztál vele talán és ezek alapján állítod fel a diagnózist?Innen szeded a félreinfóidat a propellerről?Itt még a leghülyébb sem mondott olyat hogy a kövérnek 1000%-ban igaza van.
ómió
@Clavigo: Azért jelentkeztél, mert nálad, viszont, totál nem idiótább!? Stimmel! "Szint-társak" vagytok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.