Az önkéntes nyugdíjpénztárak közül három nem felel meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által kialakított mérőszámnak – ez derült ki az Azénpénzem.hu a jegybank kockázati jelentéséből.

Megszűnhet három nyugdíjpénztár, senki nem fizeti a tagdíjat

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A szektorban egy friss jelentés szerint 2021 végén 3 intézmény nem teljesítette az elvárt két negyedéves működési fedezettségi szintet.

A tagdíj-nemfizetés aránya az elmúlt 8 évben 50 százalék körül mozgott (tavaly ez 51,5 százalékra rúgott), ami magasnak tekinthető, és kockázatot jelent a pénztárak hosszú távú működésére.

A teljes jelentést itt lehet elolvasni

Forrás: mti.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Elolvasta valaki a jelentést? Mert az 56. oldalon azt írja, hogy: "A pénztárak adatszolgáltatása alapján az MNB már hetedik éve teszi közzé a nyugdíjpénztárak 15 éves átlagos hozamrátáit. A 2007−2021.évi hozamok alapján az átlagos 15éves hozamrátákból számolt vagyonnal súlyozott, átlagos szektorszintű nettó hozamráta 5,49%, ami a 3,40% mértékű, 15éves átlagos december/december inflációt figyelembe véve 2,02%-os reálhozamot jelent(3.7.ábra). Az önkéntes pénztárakra vonatkozó szigorú, jogszabályban meghatározott költségkorlátok, és a hosszabb távon mért befektetési eredmények alapján a nyugdíjpénztárak továbbra is kedvező nyugdíjcélú megtakarítási formának tekinthetők."
Meglehet, felületes voltam, de nem olvastam olyat, hogy veszteségek keletkeztek volna a tagdíjak befizetésének elmaradása miatt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
És ezt nem lehetett a "Zorbánra" hazudni, efftársak!?
Giovanni Alba
@Németh István: ma, 07:22
Már megbocsáss Pestám, Selmeczi szenátorasszonyt ilyen lazán lekommunistázni -még ha igaz is- eléggé nagy bátorságra vall.
Durván háromezer milliárdról beszélünk, amit -azt mondta a szépmosolyú elvtársnő- adósságtörlesztésre fordítottak, de semmi aggály, mindenkinek egyéni számla készül. Mint a Luca széke, csak készül, készül, még mindig készül.
kissé felnőttem
@Németh István: lekváros bukta majd felébrdsz? nézz utána kik a legnagyobb tartozással birók NEM a kisemberekk aztán lapits közpénz pazarló , olvass pintér cégeiről aztán majd felfogod max napernyővel a valóságot, 3000 milliárdról hallottál selmecke gabricskát kérdezd kanász majd számoltasd el! köszi.
Németh István
@kissé felnőttem: Majd ha ott dolgozol akkor látod a valót! Hülyeséget és légből kapott dolgokat ne mondj, azzal együtt hogy utálom a pintért, te egy moslék geci szarkeverő vagy! Ocseny harasó ? hátha ezt érted!
tomsawyer - régről
@Németh István: Valami rettenetesen unlak, kibaszott gonosz gazember vagy, aki még álszent is, mert a faszt nem mered leírni. Ez a "hosszúcicizés" a másik nickeden is tök gáz és kínos, így egy 11 éves gyerek ír, aki attól fél, hogy szobafogságot kap.
tomsawyer - régről
@Németh István: Vagy legyél tökös - már ha egyáltalán tudod, hogy mit jelent az - vagy meg húzz a fenébe. Szerintem utóbbi lenne hasznos. Okoztál már épp' elég bánatot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.