A FINA már vizsgálatot indított az ügyben.

Korábban mi is írtunk róla, hogy az edzője mentette ki a medencéből Anita Alvarez amerikai műúszót a budapesti vizes világbajnokság szerdai versenynapján, miután egyéni szabadprogramja végén elvesztette az eszméletét és lesüllyedt a medence aljára.

Merkely Béla elmagyarázta, hogy miért nem ugorhattak a vízi mentők a bajba jutott műúszó után

Fotó: Oli SCARFF / AFP

A tréner, Andrea Fuentes később egy interjúban arról beszélt: észrevette, hogy valami nincs rendben, ezért kiabált a vízi mentőknek, hogy menjenek a tanítványáért, de vagy nem hallották, vagy nem értették a szavait, és végül ő ugrott be a tanítványáért. 

Merkely Béla elmagyarázta, hogy miért nem ugorhattak a vízi mentők a bajba jutott műúszó után

Fotó: Oli SCARFF / AFP

Csütörtökön a hvg.hu kérdéseire válaszolva egy közleményben foglalták össze, hogy mi a protokoll ilyen esetekben. A budapesti vizes vb egészségügyi szolgálatának vezetője, Merkely Béla az alábbi tényezőkre hívta fel a figyelmet:

„Amikor egy világbajnoki verseny elindul, rendkívül szigorú FINA-szabályok határozzák meg, hogy a vízimentők mikor avatkozhatnak közbe.

A szabályok alapján a FINA által delegált bírói kar tagjainak jelzésére ugorhatnak be a medencébe, megelőzendő, hogy bármi féleértés kapcsán esetleg félbeszakítsanak egy versenyprogramot. A szerdai finálé során ilyen jelzés a bíróktól nem érkezett, az edző hiába jelez nekik, ők a szabályok értelmében még ekkor sem avatkozhatnak közbe.

Miután az edző saját felelősségére beugrott a medencébe, a helyi vízimentők – érzékelve a veszélyhelyzetet – már nem vártak a bírói jelzésre, hanem maguk is az azonnali közbeavatkozás mellett döntöttek, így végül az amerikai versenyző az ő segítségükkel jutott ki a partra."

- áll a közleményben.

A Nemzetközi Úszó Szövetség, a FINA ugyanakkor vizsgálatot indított, hogy miként előzhetők meg a hasonló esetek.

Forrás: hvg.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Nem volt ott Orbán, hogy engedélyt adjon...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:32
Unalmas már ez a duma hülyegyerek.
Azért kaptál a kommunistáktól párttagkönyvet,mert rajongásig szeretted őket.
Te voltál a hasznos bolond.
ómió
@kulabombaafityiszre:Már megint a saját tetübolsi példádat hazudnád rám, bolsiék gyagyása!? "Frissebb" nincs, se az aljasság- se a hazugságrekeszben?
Yoda69
Tehat ha a biro nem latja mi tortenik a viz alatt, akkor vizi mentok olbe tett kezzel nezik hogy megfulladjon a versenyzo. Kurva jo szabaly.
Meg szerencse hogy az edzo esznel volt, kulonben most egy versenyzovel kevesebb lenne.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:34
Uncsi vagy ezzel a szöveggel.,párttagkönyves faszszopó kommunista ómió
ómió
@kulabombaafityiszre: Már megint "önarcképet" festesz magadról és rám hazudod, bolsiék gyagyása!? Ennyire beléd verték a "módit" a bolsi szemiáriumon, efftársi fajgyökér!? Vagy csak a bolsi népzsebi hiányszindrómája sanyargat téged ennyire!?
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:52
Nem tetszik amit írtam?Ez van büdös komcsi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.