Kálmán Olga úgy vélekedett: az elszabaduló élelmiszerárak maguk alá temetik a magyar családokat.

Orbán Viktor a Facebookon büszkélkedik vele, hogy milyen keményen oktatta a parlamentben Kálmán Olgát

A kormány pedig tétlenül nézi, hogy hétről hétre drágulnak az élelmiszerek, "egy hónapon belül tíz százalékkal többe kerül a hús, a krumpli, másfélszer annyit kell fizetni tíz darab tojásért, egy év alatt 37 százalékkal drágult a tejtermékek ára"

- mondta a DK képviselője.

Az ellenzéki politikus szerint a kormány tehetne az áremelkedések ellen, a DK több hete kéri, hogy csökkentsék több termékcsoport, így az alapvető élelmiszerek áfáját az év végéig nulla százalékra.

Orbán Viktor miniszterelnök válaszában hangsúlyozta: az egész kontinenst háborús infláció sújtja, és aki közelebb van a háborús zónához, ott az infláció is magasabb.

A kormányfő rámutatott:

ha áfát csökkentene a kormány, nem az ár menne lejjebb, hanem a kereskedők tennék el a különbözetet, ezért helyesnek és fenntartandónak nevezte, hogy megvédik a rezsicsökkentést, hogy az élelmiszer-termékek egy részén ársapka van, üzemanyag-ársapkát vezettek be és a kamatokat is bekorlátozták.

A kormány megvédi a családokat – jelentette ki.

Kálmán Olga viszonválaszában arról beszélt, hogy szerinte az emberek hétköznapi életében semmi javulást nem okoztak az ársapkák.

Orbán Viktor kiemelte: a kormány négy dolgot vállalat, megvédik a munkahelyeket, a nyugdíjakat, a családtámogatási rendszert és a rezsicsökkentést is.

Orbán Viktor Facebook-oldalán is megosztotta válaszát, azzal a címmel, hogy (utalva Kálmán Olga korábbi műsrvezetőségére) "Egyenes beszéd – ezúttal a Parlamentben".

Forrás: MTI, Facebook

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina_cat
@Maccska: Kérdésekkel zaklatta szegény Doktorminiszterelnökurat... A rohadék! XD
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@sgl: A politikába "keveredő-emberek" jó része a ruhatárba leadja a gerincét is!Aki nem azt a "dózer" elsimítja!
Németh István
Orbán Viktorunk, nagyon finom Úriember módjára járt el! Ez a hülye gyurcsányista nyalógép beülvén a parlamentbe, egy beküldött senkiháziként, leginkább takarodjon ki onnan, nem oda való, legfeljebb a gyutcsányéknál takarítónőnek, egy-egy taktus után!!
Yoda69
orban hazudik. A lengyelek kozelebb vannak a haboruhoz, es az Ukran hataruk is sokkal hosszabb mint a mienk. Naluk alacsonyabb az inflacio merteke, es a Zloty sem romlott akkorat mint a Forint.
orban a haborura akarja kenni az elcseszett gazdasagpolitikajuk eredmenyet. A rekord hianyt, az eladosodottsagot, a romokban levo forintot es a rekord inflaciot.
Ezzel csak az agyhalott fideSS-barmokat tudja meggyozni, lasd eggyel feljebb.
amortizáltok
@Yoda69: Surányi itt megirta 340 lehetett volna az EURÓ de a vizes 8888 utáló semmit nem tett igy a kis kamatemeléseivel max ártott mert az a gyengeséget jelenti a pihacoknak na majd lesz uj pénztárnok vissza megy a Simicska aztán alakul ám . orbán meg max ötleteivel akar világmegváltóként villogni most ippen fegyverkezést gyorsít és pénz is lészen majd a pedagogusok béréből??? hahaha kabaré ám lassan
Yoda69
@Maccska: Az Euro inflacioja toredeke a forintenak. Ha most Euronk lenne, akkor a fizetesek nem veszitenenek evi 15-20%-ot az ertekukbol az Eurohoz viszonyitva.
drrotf
Orbán Viktor elfelejtette, hogy a törvény szerint neki nem oktatni kell a miniszterelnököt kérdezőt , hanem érdemben válaszolni kell a feltett kérdésre!Erre a ház elnöke sem figyelmeztette a doktorminiszterelnök urat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.