Kálmán Olga úgy vélekedett: az elszabaduló élelmiszerárak maguk alá temetik a magyar családokat.

Orbán Viktor a Facebookon büszkélkedik vele, hogy milyen keményen oktatta a parlamentben Kálmán Olgát

A kormány pedig tétlenül nézi, hogy hétről hétre drágulnak az élelmiszerek, "egy hónapon belül tíz százalékkal többe kerül a hús, a krumpli, másfélszer annyit kell fizetni tíz darab tojásért, egy év alatt 37 százalékkal drágult a tejtermékek ára"

- mondta a DK képviselője.

Az ellenzéki politikus szerint a kormány tehetne az áremelkedések ellen, a DK több hete kéri, hogy csökkentsék több termékcsoport, így az alapvető élelmiszerek áfáját az év végéig nulla százalékra.

Orbán Viktor miniszterelnök válaszában hangsúlyozta: az egész kontinenst háborús infláció sújtja, és aki közelebb van a háborús zónához, ott az infláció is magasabb.

A kormányfő rámutatott:

ha áfát csökkentene a kormány, nem az ár menne lejjebb, hanem a kereskedők tennék el a különbözetet, ezért helyesnek és fenntartandónak nevezte, hogy megvédik a rezsicsökkentést, hogy az élelmiszer-termékek egy részén ársapka van, üzemanyag-ársapkát vezettek be és a kamatokat is bekorlátozták.

A kormány megvédi a családokat – jelentette ki.

Kálmán Olga viszonválaszában arról beszélt, hogy szerinte az emberek hétköznapi életében semmi javulást nem okoztak az ársapkák.

Orbán Viktor kiemelte: a kormány négy dolgot vállalat, megvédik a munkahelyeket, a nyugdíjakat, a családtámogatási rendszert és a rezsicsökkentést is.

Orbán Viktor Facebook-oldalán is megosztotta válaszát, azzal a címmel, hogy (utalva Kálmán Olga korábbi műsrvezetőségére) "Egyenes beszéd – ezúttal a Parlamentben".

Forrás: MTI, Facebook

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fideszes gyökér
402 az euró.
Sikerre viszi az országot ez az öreg bácsi!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
Orbán Viktorunk, nagyon finom Úriember módjára járt el! Ez a hülye gyurcsányista nyalógép beülvén a parlamentbe, egy beküldött senkiháziként, leginkább takarodjon ki onnan, nem oda való, legfeljebb a gyutcsányéknál takarítónőnek, egy-egy taktus után!!
Yoda69
orban hazudik. A lengyelek kozelebb vannak a haboruhoz, es az Ukran hataruk is sokkal hosszabb mint a mienk. Naluk alacsonyabb az inflacio merteke, es a Zloty sem romlott akkorat mint a Forint.
orban a haborura akarja kenni az elcseszett gazdasagpolitikajuk eredmenyet. A rekord hianyt, az eladosodottsagot, a romokban levo forintot es a rekord inflaciot.
Ezzel csak az agyhalott fideSS-barmokat tudja meggyozni, lasd eggyel feljebb.
Maccska
@Yoda69: az eurot használó balti államok vannak igazán pácban a magas infláció miatt.
Ez ott komoly versenyképességi problémákat fog okozni,vagy jelentős elszegényedést.
Mint a görögöknél is történt.
amortizáltok
@Yoda69: Surányi itt megirta 340 lehetett volna az EURÓ de a vizes 8888 utáló semmit nem tett igy a kis kamatemeléseivel max ártott mert az a gyengeséget jelenti a pihacoknak na majd lesz uj pénztárnok vissza megy a Simicska aztán alakul ám . orbán meg max ötleteivel akar világmegváltóként villogni most ippen fegyverkezést gyorsít és pénz is lészen majd a pedagogusok béréből??? hahaha kabaré ám lassan
Yoda69
@Maccska: Az Euro inflacioja toredeke a forintenak. Ha most Euronk lenne, akkor a fizetesek nem veszitenenek evi 15-20%-ot az ertekukbol az Eurohoz viszonyitva.
drrotf
Orbán Viktor elfelejtette, hogy a törvény szerint neki nem oktatni kell a miniszterelnököt kérdezőt , hanem érdemben válaszolni kell a feltett kérdésre!Erre a ház elnöke sem figyelmeztette a doktorminiszterelnök urat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.