Az elmúlt években egyre több olyan szakasz épült, ahol a nagyon alacsony a forgalom, feleslegesnek vagy legalábbis túl korainak tűnik az autópályák megépítése, írja a G7 nyomán a 24.hu.

1500 milliárdot költött el az állam feleslegesen autópálya-építésekre

Fotó: pixabay.com

A portál jelezte: az M6-os mellett ma már több száz kilométernyi hasonlóan kihasználatlan sztráda van, teljesen feleslegesen épült ki az M3-as Nyíregyháza után vagy az M35-ös és M4-es Debrecen és a román határ közti szakasza is.

A G7 a 2020-as forgalomszámlálási adatokra hivatkozva azt írja: gyorsforgalmi utak csak 25 százaléka esetében éri el a kihasználtság az 50 százalékot, az autópálya-hálózat 12 százalékán 10 százalék alatt, 39 százalékán 20 százalék alatti a kihasználtság. Azaz 671 kilométert feleslegesen vagy túlzó paraméterekkel építettek ki, az elmúlt tíz év átlagárait nézve pedig ez azt jelenti, hogy a magyar állam

1500 milliárd forintot költött felesleges vagy túl korán megépült sztrádákra.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: 24.hu

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Shikari: Asszem tilos a szamaras kordéddal közlekedni...Hiába vagy roman bevándorló...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyurka80
@m73: Ilyen hülyékkel, mint te nem foglalkozom, ne válaszolj!
Clavigo
@Gyurka80: Látom " kapod az ívet " Gyurci...:):) Ne árt ha kicsit csiszolódsz, " alakulgatsz ",mint púpos gyerek a prés alatt...Rád fér..:)
m73
@Clavigo: ki mit érdemel. Csak azt kapta,amit ezek a fideszes barmok csinálnak a másikkal. Amikor vissza nyal a fagyi,az már nem tetszik a csürhének:-).
Gyurka80
@Clavigo: Csak az olyan hülye libsiktől, mint te.Pedig kevesen vagytok, csak a pofátok nagy (mondá marosi elvtijeid) , tudod 4x 2/3!
Shiikari
@rokker33: Méregdrága autópáját nem azért épitenek hogy neked jó legyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.