Lehet, hogy az egész jogszerűtlen.

Ez visszaüthet: a magyar kormány bejelentette az energia-vészhelyzetet, de egy fontos dologról megfeledkezettOrbán Viktor/Facebook

Kadri Simson, az Európai Bizottság energiaügyekért felelős biztosa közleményt adott ki a szerdán bejelentett magyar energia-veszélyhelyzetről – írja a hvg.hu. Ezt azért tette meg, mert mint kiderült:

 a magyar kormány nem értesítette erről Brüsszelt.

Emiatt most a Bizottság a magyar hatóságoktól próbál pontosabb információhoz jutni az ország  energiahelyzetéről. Az EU szeretné emellett jobban megérteni a veszélyhelyzeti tervet, és felmérni annak a szomszédos tagállamokra gyakorolt hatásait. A Bizottság emellett emlékeztet arra, hogy az EU szilárd jogi kerettel rendelkezik az ellátás biztonságának a tagállamok közötti szolidaritás szellemében történő biztosítására.

A közleményből úgy tűnik, hogy a brüsszeli testület aggódik a veszélyhelyzet jogszerűsége miatt.

Leszögezik, hogy akkor lehet szükségállapotot hirdetni, ha egyértelműen veszélybe kerül az ellátás. Amennyiben ez történik Magyarországon, akkor érvénybe lépnek az uniós ellátásbiztonsági szabályok.

Forrás: hvg.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kisfalud
Ne idegeskedjetek ott Brüsszelben, elég, ha akkor szól a Viktor amikor kell a suska, de akkor aztán adjátok izibe!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Azt mondja Holoda , hogy a magyarországi tárolókban betárolt gáz mennyiség/most még csak 44%/ teljesen ki tudja szolgálni a lakosság igényeit a téli időszakban is. A paksi erőműben dolgozók irják a közösségi oldalakon, hogy az ott előállitott áram önköltségi ára 11,6 Ft./KW. Romániába is exportálunk belőle- 35/50Eur. áron. Úgy látszik a magyar kormány ez utóbbi áron kivánja a magyar lakosság részére értékesiteni az áramot.Üres a kassza- orbán öntökön lőtte magát, és a magyar gazdaságot.
Németh István
@kereső: Hogy mi látszik a te rongy rossz indulatú ballibernyák-gyurcsányista spermahulladék agyad szerint a szarkeverésed által az egy dolog és ami van az a a másik! Eszed semmi fogd, meg jól! @izéke: te vagy olvasni nem tudsz vagy tényleg hülye vagy! E kettőből mind a kettő valószínű!
De hogy tuss azt gazdálkodásnak hívják, ha a van-ból tartalékolunk a jövő bizonytalanságára és nem futunk gyertya lángot keresni a virágcseréphez fűtés céljából! nem ám rózsatövet ültetni, még megszúrja asok hülye kezét, meg a tiédet is!
Németh István
@kereső: nem szeretem ha túlszívod, vigyázz, ne légy mohó!
vacsi
" A Bizottság emellett emlékeztet arra, hogy az EU szilárd jogi kerettel rendelkezik az ellátás biztonságának a tagállamok közötti szolidaritás szellemében történő biztosítására."
Mintha éppen most akarnák elvenni a gáztartalékunkat!
vacsi
@gina: Most meg mi a bajod?! Eddig mindenki a rezsicsökkentés miatt szidta Orbánt - most, hogy csökkentik a kedvezményt, az a baj?! Nektek a Jóisten sem tud a kedvetekre tenni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.