Ahogy arról korábban beszámoltunk, tovább emelkedik a rendőrök és a katonák bére, valamint megállapították a határvadászok bérét is. Hadházy Ákos erre a hírre reagált közösségi oldalán.

Hadházy: "A mostani időzítés mindent elmond a gyáva kampánykormány politikájáról"Fotó: Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, az ellenzéki összefogás zuglói képviselőjelöltje az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Illyés Tibor

Egy kezdő rendőrtiszt 500 ezer forint bruttót kap szeptembertől , egy tiszthelyettes 384 ezret. A kezdő tanár marad 312 ezer, de úgy kell neki, minek tanult. Meg ha úgy tetszik, Pintér oktatási miniszter az állománya felének szépen emelt…Vagy öreg szegény és elfelejtette, hogy tartozik még hozzá pár tanár is…

- kezdte bejegyzését.

Kiemelte, "természetesen nem a rendőrök pénze sok, hanem a tanároké gyalázatosan kevés".

Úgy gondolja, "az is biztos, hogy a mostani időzítés mindent elmond a gyáva kampánykormány politikájáról".

És az sem demagógia, hanem tény: ha tényleg üres a kassza, akkor a rendőrök fizetésemelésének forrása a katások megemelt adója lesz.

Hadházy szerint a nagy kérdés most az lesz, hogy

mennyi szolidaritás szorul a rendőrök többségébe.

Úgy gondolja:

Persze ennek csak akkor lesz majd gyakorlati jelentősége, amikor a katások tömegei, vagy a tanárok, vagy éppen a rezsicsökkentéssel átver honfitársaink TÖMEGESEN jönnek rá, hogy ha SOKAN állnak ki egyszerre a kormány ellen, akkor még a kicsit jobban megfizetett rendőrök ellenére is érhetnek el eredményt.

Márki-Zay Péter mellett Hadházy Ákos is felhívta a figyelmet a tüntetésre:

Ma is lesz tüntetés 17 kor a Jászai Mari téren. Az eddig tüntetőknek nagy tisztelet és köszönet, de eredmény majd csak akkor lesz, amikor sokkal többen állnak ki a jogaikért. De akkor lesz.

Méltányos bért ígért a katonáknak, rendőröknek és határvadászoknak szombati közös budapesti sajtótájékoztatóján Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence kifejtette:

a szomszédban dúló háború, a világszerte tapasztalható gazdasági nehézségek azt vetítik előre, hogy fokozódni fog a migrációs nyomás, és ennek kezelésében fontos szerepük lesz a rendvédelmi szerveknek, köztük a most felállítandó határvadász ezrednek.

Kiemelte, hogy nemcsak az illegális migránsok száma nő, hanem a fegyvercsempészek is egyre erőszakosabbak. Pár napja az ország déli határától nem messze "bandaháború" dúlt. Ezért fontos, hogy a határvadászok védjék meg a déli határt, az odavezényelt rendőrök pedig eredeti szolgálati helyükön védjék a magyar emberek biztonságát.

A határvadászok feladata lesz a déli és az uniós külső határok védelme, lesz fegyverhasználati, igazoltatási, előállítási joguk is. A határvadászok kiképzésük alatt 300 ezer, utána 400 ezer forintos illetmény kapnak.

Rétvári Bence azt is elmondta, hogy a rendőröknek is "érezhetően magasabb" fizetést kínál a kormány.

Ők szeptember elsejétől újabb béremelésben részesülnek, a tiszthelyetteseknél ez átlagosan 30-44 százalékos, a tiszteknél 18-25 százalékos növekedést jelent majd. Így szeptembertől a pályakezdő tiszthelyettesek az eddigi 267 ezer forint helyett 384 ezer forintos, a pályakezdő tisztek az eddigi 393 ezer forint helyett 510 ezer forintos illetményt kapnak.

Forrás: MTI, Facebook

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Csupán kárpótlásúl amiatt mert 2010-ben elvette a rendvédelmisek szolgálati nyugdíját.annak érdekében is, hogy védjék meg a kolostorba vonúlt egyeduralkodót, és a habTÚSÁMAK megfeleLŐ, kiszámíthatatlan pávatáncát
.
---- "Orbán takarodj!" - Megkezdődött a rendvédelmisek tüntetése a Kosstuh téren
www.youtube.com/watch?v=k9rVcTY9AzQ&t=23s
--------------
.
Amikor a Tettrekész Remdőrszakszerveze vezetőjét dugatta börtönbe
.
----- Szabadlábra helyezte a bíróság Szima Juditot
www.youtube.com/watch?v=6g65JAIOVvY
.
""""Ártatlannak vallotta magát Szima Judit hétfőn Kaposváron újságíróknak, miután a Kaposvári Városi Bíróság szabadlábra helyezte.""""
-------------
.
!!!
ómió
Hullaházy efftárs, bizony, efftársilag még a katonák fizulenyulásához lett szoktatva!
Németh István
Hát ez a hullaháty meg a többi a szarháziak csapata nem tud a jónak sem örülni??
Most amikor végre hatékony lehetősége kerekedett a rendőrségnek a tisztességes igazoltatásokra, majd annak eredményét leadva a NAV-nak a kilopott pénzeket vissza szerezvén a felbujtó extra profitosoktól meg a bűnszövetkezet tagjaitól lehetővé válik a pénzük megemelése, MERT MEG IS TERMELIK AZ ALAPJÁT!!! hát nem csodálatos!?!?
Hát ennek sem tudnak örülni a moslékok - de csak irígységböl nem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.