Varga Judit közösségi oldalán írt arról, hogy miben téved az Európai Unió a Magyarország ellen indított új eljárásokkal kapcsolatban.

Varga Judit reméli, hogy győz a józan észFotó: Varga Judit igazságügyi miniszter a kormány fogyasztóvédelmi politikájáról tartott sajtótájékoztatón a minisztérium könyvtártermében 2022. június 14-én. MTI/Soós Lajos

Az Európai Bizottság bíróság elé viszi a magyarországi hatóságokkal folytatott vitáját az LMBTQ-közösség jogsérelmeiről és a Klubrádió frekvenciamegvonásáról. A testület még a héten dönthet róla, hogy az utolsó szakaszukba lépteti-e a tavaly elindított kötelezettségszegési eljárásokat – írja a Hírklikk.

Az Európai Bizottság mai döntésével két magyar ügyet az Európai Unió Bírósága elé utalt és két ügyben indított újabb kötelezettségszegési eljárást

- kezdte bejegyzését az igazságügyi miniszter.

Varga Judit úgy fogalmaz, "a magyar kormány meglepődésére az egyik a gyermekvédelmi törvény ügyével kapcsolatban megindított eljárás", mely során mindvégig hangsúlyozták, hogy "a Bizottság által felhozott vádak alaptalanok".

Már az elején leszögeztük, hogy a kiskorúak védelme és erkölcsi fejlődésük zavartalanságának garantálása tagállami hatáskörbe tartozik, az Unióhoz való csatlakozásával Magyarország nem a szuverenitásáról mondott le, hanem csak egyes hatáskörök közös gyakorlását tette lehetővé.

- emelte ki.

E hatáskörök egyike sem vonatkozhat ugyanakkor a nemzeti identitás részét képező értékek megváltoztatására és az uniós tagság semmilyen módon nem érinti azt a Magyarországot megillető jogot, hogy a gyermekek védelmével kapcsolatos döntéseket nemzeti identitásával összhangban, nemzeti hatáskörben hozza meg.

- tette hozzá.

Mint írja, "ezeket az értékeket Magyarország Alaptörvénye is védi, így az alkotmányos szinten szabályozott jogintézményeket felpuhító bármely rendelkezés alaptörvény-ellenes szabályozási gyakorlathoz vezetne, hiszen a magyar államnak kötelessége az alkotmányos szinten rögzített elvek és jogintézmények védelme és érvényesítése".

A másik a Klubrádió médiaszolgáltatási jogosultságának megújításával és a pályáztatással kapcsolatos hatósági eljárásokat és az ott született elutasító döntéseket kifogásoló kötelezettségszegési eljárás

- folytatta bejegyzését, amelyben leszögezte, hogy "a Klubrádió ügyében egy, a Kormánytól független hatóság hozta meg a döntést, amit a független magyar bíróság is jóváhagyott".

Úgy fogalmaz, a "Bizottság kifogásaira korábban egyértelmű válaszokat adtak". Levelükben kiemelték, hogy "a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét, a sajtószabadság és a médiapluralizmus elvét a jelen ügy és annak szabályozási környezete nem érinti".

Mindez pedig teljes mértékben összhangban van az Emberi Jogok Európai Egyezményében és a Chartában írt elvekkel, amelyek megsértését kifogásolta a Bizottság.

- tette hozzá.

A luxemburgi Bíróság elé utalt mindkét ügy kapcsán reméljük, hogy győz a józan ész és számunkra kedvező döntés születik

- zárta bejegyzését.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Forrás: Hírklikk, Facebook

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
Juj józsijuliska.. nem szégyenled a pofádról nem súl le a nyaloncos bőrőd!!!
Ejnye te biszex keverőgép...
Gazella
Jaj még valami nem tévedt semmibe sem az EU!!
Ott a parlamentben is veszik gel a napi felszólalásokat joskajulcsa!!! Vissza tudják ellenőrizni, hogy ki mit mondott!!! Sőt! Papírra is rögzitik titkos mappába!!!
Peller Anikó
@Eladott Ország: 16:42, Ezt a téglafalat mintha már láttam volna valahol.

Talán amikor romániában jártam, nem tudom
justhpeter
Varga Judit téved. Ha itt valaha győzni fog a józan ész, akkor már a fideSS-kdnp-kormánynak és a NER-nek semmi köze nem lesz hozzá, ugyanis mindkettőnek a nagy része a börtönfrakciót fogja erősíteni, a kisebb része pedig az addig ismeretlen közmunkát fogja gyakorolni.
gina
De az nem a te eszed te OV ribanc,, hányinger vagy te " pasi"
ómió
A józan ész meg Brüsszel!? Ez a kettő szigorúan külön "kezelhető" csak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.