A szervezők több részletet is közzétettek vasárnap esti bejegyzésükben, például hogy politikusok nem fognak felszólalni a rendezvényen. Hétfőn Szegeden is lesz demonstráció.

Július 18., hétfő reggel hét órára szervezett tüntetést a katás adószabályok eltörlése és a rezsicsökkentést hirtelen megváltoztatása miatt a Futárok a KATA-ért csoport (A NÉP a KATA-ért és a reális REZSIÉRT címmel), a rendezvény a Margit híd pesti hídfőjénél lesz megtartva – írja a Magyar Hang az esemény Facebook-oldalán közzétett bejegyzésre hivatkozva.

Reggel héttől indul a katás adózás eltörlése miatti tüntetés a Margit hídnál

A kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) tervezett módosítása ellen tiltakozók a Margit híd pesti hídfőjénél 2022. július 12-én. 

Fotó, címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

A szervezők a bejegyzésben többek között azt írták, hogy a tüntetés a népnek szól és a nép szervezi, ezért a felszólalások sem politikusoktól fognak elhangzani, hanem körbe fog járni a megafon, és mindenki elmondhatja az ő sérelmeit. 

A cikk szerint a Facebookon hirdetett eseményre 9 ezernél többen (e sorok írásakor 9 és félezren) jeleztek vissza az eseményre, ám az "Ott leszek" válaszopciót csak mintegy 1300 ember választotta. 

A szervezők a bejegyzésükben kiemelték, a tüntetés hivatalosan is be van jelentve a rendőrség felé, és kérték mindenki segítségét és együttműködését, hogy kultúrált keretek között, a törvényeket betartva menjen végbe a demonstráció. 

Pár jó tanáccsal is készültek: mivel napsütés és 30 °C várható, ezért arra kérték a tüntetésre érkezőket, hogy mindenki hozzon magával sok folyadékot és néhány szendvicset, a napsütés ellen pedig naptejet és sapkát, vagy esernyőt ajánlottak. Arra is felkértek mindenkit, hogy ha valaki rosszul lesz a tömegben, akkor a körülötte állók azonnal értesítsenek egy szervezőt. 

A tüntetésen a korábbi demonstrációk alatt megbüntetett futároknak is gyűjtést indítanak a szervezők.

Hétfőn Szegeden is lesz megmozdulás, a szegedi Futárok a Katáért csoport szervezi azt 18 órára a Rákóczi térre a kormányhivatal és megyeháza elé a kata átalakítása ellen és a jogbiztonság mellett. A rendezvény technikai lebonyolításában a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) passzivistái nyújtanak segítséget – olvasható a cikkben.

Forrás: hang.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Sok sikert kívánok nekik és jó lenne, ha minél többen részt vennének rajta!!! Mindenki, aki károsultja ennek az eszét vesztett, korrupt bandának!!
ómió
"Tüntet" az eszét vesztett korrupt banda!? "Joint" is jár vele!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.