Nincs olyan, hogy piaci ár – mondta Holoda Attila energetikai szakértő, a második Orbán-kormány egykori energiaügyi helyettes államtitkára a portálnak. Bár a kormányinfón akadt olyan újságíró, aki feszegette, mennyi az aktuális piaci ár és azt a választ kapta: ezt meg lehet nézni az interneten. Holoda szerint ez azonban nem így van, mivel a gáztőzsdéken eltérnek egymástól az árak és folytonos mozgásban vannak. Van egy ár a magyar gáztőzsde oldalán, de van számos más spot market oldal is, ahol szintén vannak árak – másmilyenek. Akkor most melyik a „piaci ár” közülük, melyiket venné alapul a kormány? Áramnál ugyanez a helyzet, a számítógépén éppen nyolcféle tőzsdei árat figyelt – mondta a szakértő. Emellett a kormányinfó számaiból következő „piaci ár” jóval magasabb, mint a tőzsdei ár. Múlt szerdán ugyanis a magyar áramtőzsdén 350 euró volt 1 megawatt (MW) ára, ebből 1 kilowattóra ára 140 forint körüli összegre jön ki, nem 240 forintra. A gáznál pedig 120 forint/köbméter körül volt...

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Emmersson71
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Peller Anikó: Sajnos nem találom, de volt egy jó cikk arról, hogyan bulizzák ezt a cégeiken keresztül, ahol súlyos milliárdokat keresnek rajtunk.
Talán az lesz a ,,piaci ár".
Valahogy úgy, mint a kínai vakcinánál.
Peller Anikó
"a kormányinfó számaiból következő „piaci ár” jóval magasabb, mint a tőzsdei ár. Múlt szerdán ugyanis a magyar áramtőzsdén 350 euró volt 1 megawatt (MW) ára, ebből 1 kilowattóra ára 140 forint körüli összegre jön ki, nem 240 forintra. A gáznál pedig 120 forint/köbméter körül volt az átlagár, kérdés, hogyan lett ebből 900 forint feletti piaci köbméterár?"

Háta válasz igen egyszerű, van rajta kb ötszörös alkotmányos költség, ilyen adó olyan adó ebadó, libidó. A viktor sem dolgozik ingyen, na az aztán nem.
Nessy
Az a piaci ár, amit Orbán és tsai mondanak! Nix ugri, bugri a tőzsdei árak között!
Aki Én
@Peller Anikó: Sajnos nem találom, de volt egy jó cikk arról, hogyan bulizzák ezt a cégeiken keresztül, ahol súlyos milliárdokat keresnek rajtunk.
Talán az lesz a ,,piaci ár".
Valahogy úgy, mint a kínai vakcinánál.
Peller Anikó
@Aki Én: Ezzel akartam folytatni, pontosan. Mega lélekeztetőgépek, likvidátorok, kolostorok. Vagyis bármi legyen az csak legyen tízszeres ára, ha már ennyi elmebeteg állat van magyarországon és ezt tapsikoltozva éljenzik, kezdem megérteni Ékoriut. Lehet nekik eszükbe se jut, hogy tán enni is kéne.
Peller Anikó
Fontos részlet derült ki a piaci ló faszárról, Pottyondi Edina szössszenete,

www.youtube.com/watch?v=kb61Ydp9NBo&t=1s

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok