Ez alapján még nem is tűnne olyan rossznak a helyzet...

Ön az átlag fölött vagy alatt visz haza? A KSH szerint májusban 495 900 forint volt a bruttó átlagkeresetPixabay

Májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete az egy évvel korábbinál 14,9 százalékkal magasabb, 495 900 forint volt, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 15,6 százalékkal, 342 000 forintra emelkedett – adta ki adatait a KSH.

A prémium, jutalom, egyhavi különjuttatás nélkül számolt rendszeres bruttó átlagkereset 461 700 forintra becsülhető, 14,3 százalékkal meghaladta a tavaly májusit.

Az átlagkereset emelkedéséhez elsősorban a már részben előre ütemezett béremelések, valamint a minimálbér és a garantált bérminimum emelése járult hozzá – tette hozzá a KSH.

A reálkereset 3,8 százalékkal emelkedett, a fogyasztói árak előző évhez mért, 10,7 százalékos növekedése mellett. Ehhez adódik hozzá a kétszámjegyű infláció, ami fokozatos értékteleníti el a magasabb fizetéseket is.

A kiemelkedő növekedést elsősorban a honvédelmi és a rendvédelemi hivatásos állomány hathavi illetménynek megfelelő szolgálati juttatásának februári kifizetése, a fegyverpénz, az egyes előmeneteli rendszerekben előre ütemezett béremelések, valamint a minimálbér és a garantált bérminimum emelése magyarázzák – jelentette a KSH.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@rokker33: gyerek,neked végre döntened és föleg gondolkodnod kéne ,hogy hol és mitöl jobb neked !- te csak itt lavírozol a bunkó shikarik között,közben dicsekszel a jóléteddel,ennek ellenére szembeköpöd a labancokat,akik neked ezt a biztonságot biztosítják! használd végre az eszed és ne a bunkóskodásaiddal akarj valamit bizonyítani!
tudom a kolbász kerítés történetet,akik ezt elhitték azok vessenek magukra...,persze elöbb vakarsz itt valamit össze mint valaha orbanisztánba...
balos
Minden statisztika annyit ér amennyit a készítője hazudik!Gondolom ebben mindenki benne van aki nem feketén van foglalkoztatva!Azok kiestek a szitán!
Namely
"Ön az átlag fölött vagy alatt visz haza?"
Bőven fölötte.
csak úgy....
@Namely: ennyire jól fizet az orális sex?
T-Boly
Hogy hazudnak e? Az nem kérdés.Mikor mondtak igazat?
A kérdés ,az igazi kérdés az ,hogy kiknek a jövedelme turbózza fel az átlagot.
Na azt meg tudjuk !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.