Ez alapján még nem is tűnne olyan rossznak a helyzet...

Ön az átlag fölött vagy alatt visz haza? A KSH szerint májusban 495 900 forint volt a bruttó átlagkeresetPixabay

Májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete az egy évvel korábbinál 14,9 százalékkal magasabb, 495 900 forint volt, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 15,6 százalékkal, 342 000 forintra emelkedett – adta ki adatait a KSH.

A prémium, jutalom, egyhavi különjuttatás nélkül számolt rendszeres bruttó átlagkereset 461 700 forintra becsülhető, 14,3 százalékkal meghaladta a tavaly májusit.

Az átlagkereset emelkedéséhez elsősorban a már részben előre ütemezett béremelések, valamint a minimálbér és a garantált bérminimum emelése járult hozzá – tette hozzá a KSH.

A reálkereset 3,8 százalékkal emelkedett, a fogyasztói árak előző évhez mért, 10,7 százalékos növekedése mellett. Ehhez adódik hozzá a kétszámjegyű infláció, ami fokozatos értékteleníti el a magasabb fizetéseket is.

A kiemelkedő növekedést elsősorban a honvédelmi és a rendvédelemi hivatásos állomány hathavi illetménynek megfelelő szolgálati juttatásának februári kifizetése, a fegyverpénz, az egyes előmeneteli rendszerekben előre ütemezett béremelések, valamint a minimálbér és a garantált bérminimum emelése magyarázzák – jelentette a KSH.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Az még mindig csak nettó kb 1000 euró :) Én majdnem a dupláját viszem haza és csak Ausztriába kellett átköltö6nöm :) A mosogatók nettó 1400=1500 at keresnek :D :D
Béla333
Ezeknek semmit sem lehet elhinni! Hazudnak, mint az állat...!!!
namihami
@rokker33: 10.21: 495.000---bruttó és ÁTLAG.
Egyébként, (a hazai viszonyoknak) sajnos rosszul számoltál. 495.000 bruttó az máris csak kb. 327.000 nettó. Így az még nemhogy 1.000 Euro nincs, de még 800 is csak alig.
Még az 1.000-től is messze van (az üzlet pláne igazolja), nemhogy a majdnem 2.000-től.
rokker33
@namihami: jó csak úgy nagyjából számoltam,de az 1000 euró is nagyon kevésnek számít, ezekhez az árakhoz képest! Ausztriában lassan olcsóbb az élet mint Magyarországon, de az átlag kereset itt valahol 2400=2800 euró körül van! A magyarok meg tudjuk,hogy netto 200=250.000 körül ketesnek, de sok ismerősöm ennek a töredékét keresi meg!!
Nessy
@Maccska: Átadják a kormányzást jelen kormányunknak, rövid időn belül szegényebbek lesznek, mint mi!
rokker33
@Maccska: meglehet élni 2000 ből! A lakás átlagban 5=600 € tol kezdődik a rezsi sem vészes bár magasabb mint otthon /nem sokáig/ de kilehet bírni és az élelmiszereken is lehet spórolni, ha jó helyen vásárol az ember és elég sok az akció is ! Magyarország SOHA NEM FOG AUSZTRIA SZINTJÉNEK MÉG A KÖZELÉBE SE ÉRNI!! Ezt 100 % ban kimerem jelenteni!
namihami
@Maccska: 10.56: Háááát, most sikerült rendesen felvidítanod!
""Arra van esély hogy az osztrákok hozzánk szegényednek.""---Ez a mondatod egy nívósabb kabaréelőadás slusszpoénja is lehetne. Nem tudom, hány éves vagy, de vagyunk itt egypáran, akik lényegében ehhez hasonló mondatokat kb 50 éve hallottuk először. És már akkor is vicces volt, csak nem mertünk ilyen hangosan kacagni rajta.
Egyébként ezzel a ""munkaerő lepusztul"" kitétellel sikerült jónéhány tízezer (lehet, hogy több) magyart is besároznod. A vendégmunkások zömét ugyanis éppen mi, magyarok alkotjuk.
csak úgy....
@rokker33: azért elmagyarázhatnád @Maccska: nak,hogy te nettó 2000 euróról beszélsz !
@Maccska: az "emberanyag" :) és ezt pont te hozod elö?
"Aki kint dolgozik az tudja,hogy nincs hova hátrálnia,ezért okosabban él,mint aki itthon van.Ez is nagy különbség. "-ezt a zagyvaságot megmagyaráznád,tibim?
Baker
@namihami: Ez az "az osztrákok hozzánk szegényednek" szöveg teljesen összecseng a Fidesz "hanyatló nyugat" narratívájával.
Aki Én
@Maccska: Mikor voltál a németeknél?
Gazella
@Maccska: röhög a vakbelem... a németek sokkal jobban élnek mint mi
namihami
@Maccska: 13.20:. És 60 évi munkával se sikerült utolérni őket. Még így, hogy valóban rosszabbul élnek---fényévvel előttünk.
rokker33
@Maccska: kint dolgozik az tudja,hogy nincs hova hátrálnia,ezért okosabban él,mint aki itthon van### ezzel az egy mondattal nem értek egyet! Csak Wien környékét nézzük nem kell messzire menni! Van munkalehetőség, ha nem tetszik a főnököd hozzáállása ellehet menni és ha hosszabb ideje dolgozol itt még lakástámogatást is lehet kérni addig amíg nincs másik munkád! Tapasztaltam már ez nem Magyarország ! Itt nem 150 eurót adnak az álláskeresőknek, mert tudják hogy annyiból nem lehet megélni...
rokker33
@csak úgy...: teljesen más az osztrák felfogás.Persze itt is vannak geci főnökök, de van munkalehetőség és nekik is meglehet mondani, hogy kössz szépen nem kell a munkád! Kerestem már 800=1000 eurót is, hisz én sem egyből a legjobb pozícióról kezdtem, de állítólag Te is külföldön élsz, akkor tudnod kell, hogy itt sincs kolbászból a kerítés! Itt is küzdeni kell a jobb helyért pozícióért megkell dolgozni / bár sajnos magyar a magyarnak ellensége :( / .A jó munkásokat megbecsülik,aki nem szeret dolgozni azt kib..sszák úgy is!
csak úgy....
@rokker33: gyerek,neked végre döntened és föleg gondolkodnod kéne ,hogy hol és mitöl jobb neked !- te csak itt lavírozol a bunkó shikarik között,közben dicsekszel a jóléteddel,ennek ellenére szembeköpöd a labancokat,akik neked ezt a biztonságot biztosítják! használd végre az eszed és ne a bunkóskodásaiddal akarj valamit bizonyítani!
tudom a kolbász kerítés történetet,akik ezt elhitték azok vessenek magukra...,persze elöbb vakarsz itt valamit össze mint valaha orbanisztánba...
balos
Minden statisztika annyit ér amennyit a készítője hazudik!Gondolom ebben mindenki benne van aki nem feketén van foglalkoztatva!Azok kiestek a szitán!
Namely
"Ön az átlag fölött vagy alatt visz haza?"
Bőven fölötte.
csak úgy....
@Namely: ennyire jól fizet az orális sex?
T-Boly
Hogy hazudnak e? Az nem kérdés.Mikor mondtak igazat?
A kérdés ,az igazi kérdés az ,hogy kiknek a jövedelme turbózza fel az átlagot.
Na azt meg tudjuk !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.