Ez a rész is belekerült a miniszterelnök beszédének hivatalos fordításába.

Orbán hivatalosan is büszke arra a fajelméletre, amit a kevert fajokról mondott Tusványoson Orbán Viktor/Facebook

Mint ismert, Orbán 2022-es tusványosi beszéde nagy port kavart, mivel ebben arra is kitért, hogy szerinte a Kárpát-medencében mi „nem vagyunk kevert fajúak”. Azt is hozzátette, hogy „Egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni”.

Ezután Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegációjának vezetője az összes EP-képviselőnek és asszisztenseiknek is körbeküldte a beszéd angol nyelvű összefoglalóját, melyet Kovács Zoltán nemzetközi szóvivő jegyez. Azonban ahogy arról mi is írtunk, szövegből azonban valamiért kimaradtak azok a részek, amik kissé kínosak lehetnének. Kimaradt például az angol nyelvű összefoglalóból az a rész, ahol Orbán Viktor azt fejtegeti, hogy nem szabadna, hogy európai fajú ember más fajúakkal keveredjen, és hogy eljöhet az az idő, amikor a nem európai származásúakat akkor is meg kell állítani a határon, ha amúgy uniós állampolgárok.

Ekkor azt gondolhattuk, hogy kissé revideálta magában a beszédének ezen részeit, most viszont megjelent a hivatalos angol fordítás Orbán oldalán, ami közel sem erre utal.

Ebben a leiratban ugyanis benne vannak ezek a részek is – szúrta ki a 24.hu.

So, for example, in the Carpathian Basin we are not mixed-race: we are simply a mixture of peoples living in our own European homeland

– szól az idézet angolul.

Forrás: 24.hu

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Fideszék gyorsan megcsinálták a teljes fordítást, nehogy a világ az ellenzéktől tudja meg, micsoda egy féreg a magyar miniszterelnök, de elkéstek. :)))
Bizonyára készen van már 0rbán magyarázkodása is, hogy hogyan kell értenni azt, ami egyébként teljesen egyértelmű.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@Málna: Nem hiszem, hogy bárki európai kifejezetten arra vágyna, hogy egy nigériaival házasodjon a gyereke, mivel valószínűleg eszébe se jut. Szerintem a szülők vágyai a gyerekeik házasságát illetően egészen másfélék. De minden hasonlóan normális gondolkodású ember, mint a bajai polgármesterasszony is, nem csinál ebből olyan gusztustalan problémát, mint te.
0rbán egy szóval nem mondott olyat, amit a szájába adsz, hogy bárki is arra vágyna, amiről beszélsz. 0rbán azt mondta, hogy eljön majd az idő, amikor nem szabad beengedni Magyarországra az Európán kívülről származókat, akkor sem, ha a schengeni határon át jönnének. Mi magyarok nem vagyunk kevert faj, és nem is akarunk vegyes fajjá válni.

Ez nálad rendben van, mivel rasszista vagy, akik meg nem azok, azoknál az ilyen beszéd kiveri a biztosítéskot.

És kikérem magamnak, hogy azt állítsd, hogy ugyanazt gondolom, amit te. Ilyen soha nem fog előfordulni.
Málna
@nemkati: Fogalmad sincs róla, hogy a bajai polgármesternek mekkora problémát okozott ez a kapcsolat, míg elfogadta...Érdekes, hogy te magad sem fejted ki egyértelműen, hogy örülnél-e egy ilyen kapcsolatnak. A magyarázkodásodból ítélve nem, csak elfogadnád. Ja, hát én is, ha nem tudnék mit tenni...de nem örülnék.
"És kikérem magamnak, hogy azt állítsd, hogy ugyanazt gondolom, amit te. Ilyen soha nem fog előfordulni." Ha nem a gyűlölet vezérelne, ilyet nem jelentenél ki.:-)
Namely
@nemkati: 1. miben nincs igaza Schffernek a linkelt videón?
2. "Schiffernek valamiért szimpatikus 0rbán, bírálni is úgy bírálja, hogy 'á, ez csak egy kis hiba' ."
Mikor mondta ezt Schiffer, vagy utalt hasonlóra? Schiffer mindig azt mondja, hogy ha valamit helyesen lát meg bármelyik politikai oldal, akkor azt nem szabad nem észrevenni, és nem szabad úgy tenni, hogy az egy baromság, csak azért, mert az mondta. Orbánnal kapcsolatban pl a linkelt videón is igen nagy hibákat írt le, ami nagyon sajnálatos, ha neked "kis hiba"-ként jött le.
Nem hinném, hogy "kis hiba", ha valaki kiszolgálja a globális kapitalizmust, kiszolgáltatja a munkaerőt a nagy multicégeknek, kényére-kedvére, ha nem figyel a természeti környezet igényeire (Schiffer említi is a vízmegtartást).
Nem hinném, hogy pénzpiacokkal kapcsolatos megjegyzése kis hibát írt volna le, stb.
nemkati
@Namely: Nem írta le, hanem úgy beszél ezekről, mintha nem lenne valójában égbekiáltó bűn amit 0rbán tesz. Amit meg dícsér, azt én nem dícsérném. Nem azért, mert 0rbán teszi, hanem azért, mert nincs mit dícsérni az ő tettein.
Namely
@nemkati: "Nem írta le, hanem úgy beszél ezekről, mintha nem lenne valójában égbekiáltó bűn amit 0rbán tesz. "
Most megint ugyanott vagyunk: a videón NEM mond ilyet, és nem is úgy beszél ezekről. Talán az téveszt meg téged, hogy nem üvöltözik, stb, hanem higgadtan elmondja, hogy mik a hibák és azokról kellene beszélni inkább.
"Amit meg dícsér, azt én nem dícsérném."
Mit dicsér? Azt, hogy elmondja, hogy vannak olyan káros folyamatok Európában, amiket Orbán helyesen kritizál? Képzeld vannak, az EU (nagyon) finoman szólva nem tökéletes. Kevered a dicséretet a problémafelvetés jogosságának elismerésével.
Ismét kérdezném, hogy szerinted mi az, amiben nincs igaza Schiffernek a videóban?
Sajnos még mindig úgy érzem, hogy abban látod az ellenzékiséget, hogy mindenben, mindig ellent kell mondani az aktuális kormányzatnak, és ha valaki nem ezt teszi, akkor az máris áruló/seggnyaló/"őfelsége ellenzéke" lesz.
Nézd meg, hogy ez a szemlélet mennyire volt sikeres az ország, illetve a Fidesz szempontjából. Az előbbinek csak kárára volt, az utóbbinak 3x hozott 2/3-ot. A 2010-es más miatt jött létre.
nemkati
Nem jól érzed. Én abban látom az ellenzékiséget, hogy kritizálja a hibás döntéseket, és a jó döntésekben megtalálható hibákat. A hibátlan döntések meg alapértelmezés kellene hogy legyenek. Azt kritizálja, ami nem az ő elképzelése szerint történik, vagy nem egyezik az ő választóik akaratával. Én a magyar ellenzéki pártoknál, mindegyiknél ezt tapasztalom. Mire emlékszel a Fidesz idejéből, amikor ők voltak ellenzékben? Ők milyen ellenzék voltak? Mondjuk az ígéretük 2006-ban az volt, hogy konstruktív ellenzék lesznek. De közben a mostani ellenzékről már mint ellenségről beszélnek.
Schiffernek meg nem tartom említésre méltónak egyetlen gondolatát sem, egyszerűen nem érdekel az az ember. Ez történik nálam, ha valakiben megérzem, hogy nem egyenes ember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.