Az angol nyelvű összefoglaló nem mindenben bontja ki a szombati beszédet, például a fajelméleti fejtegetés is kimaradt belőle.

A 444 és a 24.hu cikkei szerint érdekes felfedezést tett Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP) képviselője vasárnap, amit meg is osztott a Facebook-oldalán

Körbeküldték az EP-képviselőknek Orbán tusványosi beszédét, valahogy pont a kényes részek maradtak ki belőle

Orbán Viktor miniszterelnök (k), Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke (b) és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (j) a miniszterelnök előadása előtt a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án.

Fotó, címlapkép: MTI/Miniszterelnökségi Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A cikkek és a bejegyzés szerint ugyanis Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegációjának vezetője az összes EP-képviselőnek és asszisztenseiknek is körbeküldte Orbán Viktor szombati tusványosi beszédének angol nyelvű összefoglalóját, melyet Kovács Zoltán nemzetközi szóvivő jegyez.

A szövegből (melyet magyarul itt, angolul pedig az MTI-s verzióban itt lehet elolvasni) valamiért kimaradtak azok a részek, amik kissé kínosak lehetnének. Kimaradt például az angol nyelvű összefoglalóból az a rész, ahol Orbán Viktor azt fejtegeti, hogy nem szabadna, hogy európai fajú ember más fajúakkal (értsd: nem európai fajú) keveredjen, és hogy eljöhet az az idő, amikor a nem európai származásúakat akkor is meg kell állítani a határon, ha amúgy uniós állampolgárok – írja a 444.

Az a rész is kimaradt, ahol Orbán azt fejtegeti, hogy a gázfogyasztás csökkentésének tekintetében a németek komoly "know-how-val" rendelkeznek, mint ahogy az sem került bele a cikkek szerint, hogy Magyarország 2030-ra nettő uniós befizetővé válik, így amikor összeomlik a nyugati társadalom, akkor Orbán szerint Magyarország veheti át az irányítást. 

Ujhelyi szerint vagy az történt, hogy Kovács Zoltán "propagandistának jobb, mint újságírónak", vagy pedig az, hogy Orbán "szokás szerint tudatosan pávatáncol", és ezek az uszító kijelentések csak a tábornak szóltak, de az unió felé ezt már nem reklámoznák, mert hogy ezek ellentétesek az EU alapvető értékeivel, ami pedig az unió és a magyar kormány közti megegyezést nem segítenék elő. 

Ujhelyi szerint bármelyik is a valós indok, 

"a Fidesz tudatosan és tervezetten igyekszik megvezetni a hazai és a külföldi nyilvánosságot, ahhoz pedig nem elég tökös, hogy nyíltan felvállalja a valódi véleményét".

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Orbán náci beszédet mondott. Normális demokratikus országban már szombat délután nem lehetne miniszterelnök.
Gondolom a beszéd teljes tartalma kovácsdesikerülte zoltán nélkül is teljes terjedelmében az unió parlamenti képviselőinek, és a másik 26 tagállam vezetőinek is megvan. Különösen a németeknek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
drrotf
Nem mindig és mindenütt vállalja fel Orbán fidesze önmagát.Néha szégyenében nem tehet mást, úgy tesz mintha a dolog meg sem történt volna!Csak befelé ilyen nyílt és bátor a mi Viktorunk.Lehet hogy kifelé már nem meri azt terjeszteni hogy mi más kontinens embereivel nem keveredünk.Most olvastam , hogy az emberi faj az egységes, úgy hogy biológiai értelemben keveredni nem nagyon tudunk.Megbeszélte ezt a szöveget Viktor egy házi biológussal, genetikussal vagy valami hozzáértő szakemberrel, vagy ez is olyan blöff mint az hogy a rezsicsökkentés az ingyen van, az állampolgár nem fizeti ki a rezsi árát?Hát ki a fene fize?tOrbán vagy a jó Isten?
justhpeter
@Emmersson71: nagyon jó a video !!! Gratulálok !
bencemacska
„Van, ahol európai és Európán kívüli népek keverednek, és ahol európai népek keverednek, mint a Kárpát-medence. Mi nem vagyunk kevert fajúak” – mondta, és megjegyezte, hogy nem is akarunk azok lenni.
Szeretném megkérdezni ME urat, hogy mit jelent nála a "népek" kifejezés. Pláne "Európán kívüli népek" "európai népek" keveredése? Lehet, hogy ő se tudja, ezért - nagyon röviden - közlöm az alábbiakat:
1. Homo Sapiens = ember (mint faj).
2. A különböző emberek keveredése maximum "fajták" között lehetséges.
3. Én nem tudom, ő milyen fajtához tartozik, nem is érdekel. De a Homo Sapienst nem tartom rá jellemzőnek.
namihami
Arról nem tehet a Viktor, hogy kicsi volt a papír!
Erdélyi testvéreink letéptek belőle, egyszer végre nem a Magyar Nemzetet kellett felszabni. Bármelik papírt nézzük, a rajta levő szöveg miatt másra úgyse jó.
Aki Én
@Maccska: azért az mégiscsak visszás, hogy egy roma csávó elmélkedik fajelméletről...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.