A miniszterelnök Tusványoson, a “fajok keveredéséről” elhangzott beszéde miatt benyújtotta lemondását kedden Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott – értesült a hvg.hu.

A szociológus Orbán Viktornak írt levelében úgy értékelt, hogy a beszéd „a legvérmesebb fajgyűlölőknek” is tetszett volna, ezért 20 éves barátságuk ellenére meg kell szakítsa a kapcsolatukat.

"Az illiberális fordulatod óta egyre nehezebben volt számomra kezelhető a kapcsolatunk": omladozik a Fidesz belső rendszere, lemondott Orbán egyik legrégebbi megbízottja

Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó, a Minden gyerek lakjon jól! Alapítvány kuratóriumának elnöke Újszentmargitán 2014. április 1-jén, ahol az alapítvány a rászorulóknak vetőmagot és malacot oszt. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Lemondott a társadalmi felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki megbízotti tisztségéről Orbán Viktor egyik legrégebbi tanácsadója, Hegedüs Zsuzsa. A szociológus a hvg.hu-nak megerősítette a döntését és elküldte lapunknak az Orbán Viktorhoz írt és kedden reggel a miniszterelnöknek eljuttatott levelét. Ebben – a régi ismeretség okán a kormányfőt tegezve – azt írta:

"Őszintén sajnálom, hogy egy ilyen szégyenteljes állásfoglalás miatt kell megszakítanom azt a kapcsolatot, ami, bár az illiberális fordulatod óta egyre nehezebben volt kezelhető számomra, még rövidtávon fenntarthatónak látszott. Egy ilyen, az összes alapértékemmel ellentétes beszéd elhangzása után azonban nem maradt más választásom: annak ellenére, hogy az eredeti felkérésedben szereplő, teljes szabadságomat soha semmiben nem korlátoztad, most nyilvánosan kell szakítanom veled a Tusnádfürdőn elhangzottak miatt.”

Emlékeztette Orbánt a levélben arra is: már személyesen is elmondta neki, hogy szerinte az említett vállalhatatlanság határát már a „homofób” törvény is túllépte, ő mégis folytatta a felzárkóztatási programmal kapcsolatban kapott megbízását, munkáját, de a „tusványosi beszéded még ezen előzmények ellenére is meglepett”. Hozzátette:

“Nem tudom, hogy’ nem vetted észre, hogy a korábbi migráns- és Európa-ellenességből egy Goebbels-hez méltó, tiszta náci szöveget adsz elő, amikor, szokásod szerint átolvastad a beszédet. De ettől, a tény súlyossága miatt, még közel 20 éves barátságunk okán sem tudok ezúttal eltekinteni.”

A levélből több részletet a HVG.hu cikkében olvashatnak.

Forrás: HVG.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@evacica: nagy butaságot írtál! Ami igaz az az, hogy bigott kommunista volt! Az Orbán Viktori felkérés, nyilván sajátos elgondolás alapján történt! De azt nem fogadta be a Viktor, hogy a kommunista szellemiséget vigye tovább viszont lehetővé tette a szociális ezen belül a liberális elgondolások szerinti nyüzsgését! ÉS ITT ÁLLJUNK IS MEG! Ez a zsidó > engedik nyüzsögni, majd amikor mikor elkezdi a maga érdekeinek megfelelő aktív befolyásolás technikáját alkalmazni - esetünkben az Orbán Viktor Tusnádfűrdő-i beszédét kiforgatni mert a rabi-bácsi segített neki nem megérteni az elmondottakat > nyilasozik, meg hasonló butaság mellet kardoskodik, amikor a valós tényekkel kellene szembenézniük nem csak nekik a zsidóknak, hanem EURÓPÁNAK IS!!! Az Orbán Viktort meg akkor vedd a szádra ha szarik, mert különben neki köszönheted a léted jelen alakulását, a gyurcsányoddal és a tolvaj szdsz-mszp sleppel sehol nem lennénk! -- rezsicsöki se lenne, meg gáztározó se, aztán a többit nem mondom! nagyon aljas buta vagy!
Aki Én
@Németh István: ,,Végre hogy az Orbán Viktor rádöbbent hogy ennek a vén szatyornak semmi keresnivalója nincs a közelébe, sőt mielőbb el kellene távolítania!"

Az a rész megvan, hogy Hegedűs hagyta ott orbánt, te barom?
Ti totál függetlenül a tényektől, tényleg egészen kivételesen hajlítjátok a valóságot.
Azért mert orbán hazudik nektek, magatoknak nem kell.
Németh István
@Aki Én: Sajnos, és tényleg nem csak buta vagy, hanem teljesen fordítva látod a világot! A gyurcsány tesód hazudozott és lenyúlt az Orbán Viktor építi a nemzetet a polgárainak megélhetési viszonyain akar segíteni! És segít! hasonlitsd már össze a gyutcsány időszakot a maival! Nem ismétlem a korábbi írásaimat! belőletek dől az irigység, a tehetetlenség! A vén büdös kurvát meg nagyon el kellet már távolítani, a piaci légy hozzá képest intelligens gentlemanus!
bencemacska
@Németh István: Te tényleg a vérbíró dédunokája vagy? A szövegeid azt igazolják!
Németh István
@bencemacska: Ha gondolkoznál akkor nem írnál ilyen butaságot! Aztán mit akarsz ? ki akarod nyalni ennek a vén szatyornak a nuniját? Jó étvágyat hozzá, ez egy szar, szart-keverő, élősködő moslékos vödör! Ráadásul hülye is; nem tud olvasni se, nem hogy értelmezni - nagyon csalódnék ha te is ebbe a körbe tartoznál!
Kiegészítésként fogadd el > vannak okos és rendes zsidók a magyarok közt, de vannak szemetek és link szarok mint a soros és témaként lengedező hölgy undormányok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.