A miniszterelnök Tusványoson, a “fajok keveredéséről” elhangzott beszéde miatt benyújtotta lemondását kedden Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott – értesült a hvg.hu.

A szociológus Orbán Viktornak írt levelében úgy értékelt, hogy a beszéd „a legvérmesebb fajgyűlölőknek” is tetszett volna, ezért 20 éves barátságuk ellenére meg kell szakítsa a kapcsolatukat.

"Az illiberális fordulatod óta egyre nehezebben volt számomra kezelhető a kapcsolatunk": omladozik a Fidesz belső rendszere, lemondott Orbán egyik legrégebbi megbízottja

Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó, a Minden gyerek lakjon jól! Alapítvány kuratóriumának elnöke Újszentmargitán 2014. április 1-jén, ahol az alapítvány a rászorulóknak vetőmagot és malacot oszt. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Lemondott a társadalmi felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki megbízotti tisztségéről Orbán Viktor egyik legrégebbi tanácsadója, Hegedüs Zsuzsa. A szociológus a hvg.hu-nak megerősítette a döntését és elküldte lapunknak az Orbán Viktorhoz írt és kedden reggel a miniszterelnöknek eljuttatott levelét. Ebben – a régi ismeretség okán a kormányfőt tegezve – azt írta:

"Őszintén sajnálom, hogy egy ilyen szégyenteljes állásfoglalás miatt kell megszakítanom azt a kapcsolatot, ami, bár az illiberális fordulatod óta egyre nehezebben volt kezelhető számomra, még rövidtávon fenntarthatónak látszott. Egy ilyen, az összes alapértékemmel ellentétes beszéd elhangzása után azonban nem maradt más választásom: annak ellenére, hogy az eredeti felkérésedben szereplő, teljes szabadságomat soha semmiben nem korlátoztad, most nyilvánosan kell szakítanom veled a Tusnádfürdőn elhangzottak miatt.”

Emlékeztette Orbánt a levélben arra is: már személyesen is elmondta neki, hogy szerinte az említett vállalhatatlanság határát már a „homofób” törvény is túllépte, ő mégis folytatta a felzárkóztatási programmal kapcsolatban kapott megbízását, munkáját, de a „tusványosi beszéded még ezen előzmények ellenére is meglepett”. Hozzátette:

“Nem tudom, hogy’ nem vetted észre, hogy a korábbi migráns- és Európa-ellenességből egy Goebbels-hez méltó, tiszta náci szöveget adsz elő, amikor, szokásod szerint átolvastad a beszédet. De ettől, a tény súlyossága miatt, még közel 20 éves barátságunk okán sem tudok ezúttal eltekinteni.”

A levélből több részletet a HVG.hu cikkében olvashatnak.

Forrás: HVG.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Hegedüs Zsuzsa az a csontváz kollekció??
amortizáltok
de elmondta a saját és kb 7 millió ember véleményét lehet bárminek titulálni igazat irt csak kevesek bájolgására elegendő, ami a szégyenletes és ezek KRITIZÁLNAK másokat kövérke dajcska kupakka rezsicskeja meg az álomtitkárjai 2-3-4 milláért havonta. hát ide értünk.
Gazella
Piha.. most akkor szaladjak hozzá kezet fogni?? Nem teszem meg.
jesz
Valószínű, hogy félrelökték a húsos fazéktól, úgy látja nem tud többet markolni a jóból...Orbánról tudható, hogy mit tesz, vagy nem tesz, de a lemondott Hegedüsről ez nem mondható el...
Most majd azzal telik az élete, hogy büszkén nyilatkozik fűnek-fának, és belép a DK-ba...hadd lássák a népek, hogy ő nem akárki.
Peller Anikó
Jó, de ki ez a hajléktalan a képen? Egyébként elég sokáig tartott eszmélni.
amortizáltok
@Peller Anikó: Hegedüs Zsuzsa nevű szociológus volt annó ha jól tudom
csak úgy....
viktort már a hívei is nácizzák...,szegény nácibácsi!
bencemacska
Fidesz trollok!
Méltányoljátok legalább, hogy mekkora pénzek hátrahagyásával próbálják a megvettek/megtévesztettek menteni a maradék becsületüket és "meakulpázzatok", amiért bennetek nincs ennyi önbecsülés sem!
colibri
Olyan naív voltam, hogy azt hittem, már nem tölti be ezt a tisztséget. Már régen nem hallatott magáról és orbán sem tartotta a köztudatban. Legszebb ideje volt, hogy kiábránduljon orbánból, mint ahogy mi már réges régen kiábrándultunk HZs-ból.
balos
@colibri: Hát ilyenekkel vette körül magát!Biztos "szegénykémnek" elcserélte a gyógyszerét valaki,a kitartottjai közül!
Németh István
Végre hogy az Orbán Viktor rádöbbent hogy ennek a vén szatyornak semmi keresnivalója nincs a közelébe, sőt mielőbb el kellene távolítania! A hülye csoroszja azt hitte, hogy ő a nagy senki, különben az egykori büdös kurva majd ossza az észt! Hát csak gratulálni lehet a Viktor ezen lépéséhez!
Baker
Attól még, hogy kinyílt a csipád, nem felejtjük el a pénzeket, amik felett diszponàltál, te szutyok!
Néro2
Egy csak egy leány van talpon e vidéken ? Százával vannak körülötte.
csak úgy....
@Baker: meg az államilag dotált marlborot és a repi piát..
yazo64
@Gazella: 14:20
Nem egy miniszterelnöki megHízott az tuti:)
evacica
@Németh István: Te szerencsétlen balfék! Nem Orbán szakította meg a kapcsolatot, ha nem Hegedüs, kinek most kivételesen igaza van!Rémlem rezeg már a léc!
evacica
@Horizont: Már bocsi, nem volt kommunista, SZDSZ liberális, az átkosban ellenzéki, és 2002 Orbán kereste meg Hegedüst! Nem kredencem Hegedüs de legyünk tárgyilagosak! Én csak azon csodálkozom, hogy csak most ébredt rá, hogy ki is valójában Orbán!!
ómió
Legalább egy kriptobolsival kevesebb a körünkben!
Aki Én
@ómió: Tehát eddig a körötökben volt ez a bolsi is? Csak nem?
Mondom én, hogy ti vagytok a bolsigyűjtő.
ómió
@Aki Én: Szóval, azt se érted, amit ő mond? Nehéz eset lehetsz ott a vigyorgóban!
Németh István
@evacica: nagy butaságot írtál! Ami igaz az az, hogy bigott kommunista volt! Az Orbán Viktori felkérés, nyilván sajátos elgondolás alapján történt! De azt nem fogadta be a Viktor, hogy a kommunista szellemiséget vigye tovább viszont lehetővé tette a szociális ezen belül a liberális elgondolások szerinti nyüzsgését! ÉS ITT ÁLLJUNK IS MEG! Ez a zsidó > engedik nyüzsögni, majd amikor mikor elkezdi a maga érdekeinek megfelelő aktív befolyásolás technikáját alkalmazni - esetünkben az Orbán Viktor Tusnádfűrdő-i beszédét kiforgatni mert a rabi-bácsi segített neki nem megérteni az elmondottakat > nyilasozik, meg hasonló butaság mellet kardoskodik, amikor a valós tényekkel kellene szembenézniük nem csak nekik a zsidóknak, hanem EURÓPÁNAK IS!!! Az Orbán Viktort meg akkor vedd a szádra ha szarik, mert különben neki köszönheted a léted jelen alakulását, a gyurcsányoddal és a tolvaj szdsz-mszp sleppel sehol nem lennénk! -- rezsicsöki se lenne, meg gáztározó se, aztán a többit nem mondom! nagyon aljas buta vagy!
Aki Én
@Németh István: ,,Végre hogy az Orbán Viktor rádöbbent hogy ennek a vén szatyornak semmi keresnivalója nincs a közelébe, sőt mielőbb el kellene távolítania!"

Az a rész megvan, hogy Hegedűs hagyta ott orbánt, te barom?
Ti totál függetlenül a tényektől, tényleg egészen kivételesen hajlítjátok a valóságot.
Azért mert orbán hazudik nektek, magatoknak nem kell.
Németh István
@Aki Én: Sajnos, és tényleg nem csak buta vagy, hanem teljesen fordítva látod a világot! A gyurcsány tesód hazudozott és lenyúlt az Orbán Viktor építi a nemzetet a polgárainak megélhetési viszonyain akar segíteni! És segít! hasonlitsd már össze a gyutcsány időszakot a maival! Nem ismétlem a korábbi írásaimat! belőletek dől az irigység, a tehetetlenség! A vén büdös kurvát meg nagyon el kellet már távolítani, a piaci légy hozzá képest intelligens gentlemanus!
bencemacska
@Németh István: Te tényleg a vérbíró dédunokája vagy? A szövegeid azt igazolják!
Németh István
@bencemacska: Ha gondolkoznál akkor nem írnál ilyen butaságot! Aztán mit akarsz ? ki akarod nyalni ennek a vén szatyornak a nuniját? Jó étvágyat hozzá, ez egy szar, szart-keverő, élősködő moslékos vödör! Ráadásul hülye is; nem tud olvasni se, nem hogy értelmezni - nagyon csalódnék ha te is ebbe a körbe tartoznál!
Kiegészítésként fogadd el > vannak okos és rendes zsidók a magyarok közt, de vannak szemetek és link szarok mint a soros és témaként lengedező hölgy undormányok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.