Siemens nem teljesíti az Északi Áramlat meghibásodott turbináinak javítására vonatkozó kötelezettségeit, emiatt a portovajai kompresszorállomáson csak egy turbina maradt működőképes, és a gázvezetéken csökkenteni kellett a szivattyúteljesítményt – közölte Vitalij Markelov, a Gazprom helyettes vezetője a Rosszija-24 tévécsatornán.

Gáz van: alig 20 százaléknyi gáz jön az Északi Áramlaton, és ez csak rosszabb lesz

Még májusban vártuk, hogy kapunk egy megjavított hajtóművet a Siemenstől, de a mai napig nem kaptuk meg

- mondta Markelov.

Továbbra is vannak nyitott kérdések a szankciós kockázatokkal kapcsolatban, amelyek megakadályozzák, hogy ezt a gázturbinás hajtóművet visszaszállítsák Oroszországba, és hogy más hajtóműveket javításra küldjünk. Egy másik probléma a meghibásodott motoroké, amelyek a kompresszorállomáson a baleseti meghibásodás miatt kényszerűen leálltak. A Siemens nem végzi el a dolgát a problémák elhárítását illetően

- mondta.

Markelov szerint a kompresszorállomáson hat gázkompresszor-egységet használnak a szükséges nyomás fenntartására. A gázvezeték tervezett áteresztőképességének fenntartásához öt turbinának kell működnie, egy pedig tartalék. Az állomáson már csak egy hajtómű működik, a többinél műszaki problémák léptek fel, vagy elérkezett a nagyjavítás ideje.

A tisztségviselő hozzátette, hogy az Oroszország elleni szankciók bevezetése előtt a Gazprom számára nem okozott gondot visszakérni a megjavított hajtóműveket.

Az orosz gázszolgáltató hétfőn jelentette be, hogy a portovajai kompresszorállomáson egy újabb gázturbina-hajtóművet kényszerül leállítani annak esedékes nagyjavítása miatt, aminek következtében az Északi Áramlaton a gázszállítás az addigi napi 67 millió köbméterről a felére, a maximális mennyiség 20 százalékára, azaz napi 33 millió köbméterre csökken.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

percsi
Az oroszoknak nem érdeke, hogy hónapokig elzárja eu-tól, a legnagyobb fogyasztójuktól a gázt, pláne most, hogy egyre több pénz megy el a háborúra. A bátor ukránok hősiesen helytállnak, az oroszok nagyon elszámolták magukat.
Lesz még olcsóbb a gáz, és tél előtt fognak az eu-ba csorgatni.
Az Eu átfogja vészelni a telet, jövőre megszűnik az orosz gázfüggőség, oroszok sok pénztől fognak elesni.
Ami engem izgat, vajon nekünk, magyaroknak lesz-e gázunk, a korminak lesz-e pénze kifizetni. Jelenleg 90 napra elég. A Katás kisvállalkozók havi adómilliárdjai is jóval lecsökkennek, ismét megemelkedik a fekete munka. A volt Katások, a többi vállalkozók-cégek csak jövő tavasszal fognak adót fizetni. Az emberek kevesebbet fognak élelmiszerre, ruházatra, szórakozásra költeni, az áfa is lecsökkenhet.
verőce21
Milyen hasznos, hogy gyorsan megépítettük a déli gázvezetéket, a Fekete tengeren- Bulgárián- Szerbián át Magyarországra az oroszoktól...!
Ehhez nem férnek hozzá más Európaiak. Ha ezen érkező gázt szépen letároljuk a kiürült Algyői gázmezőkbe, mi leszünk Európa legnagyobb gázelosztói...
Osztogatjuk a kegyeket... lehet az Úr elé járulni...! :)
magyar1
Az eu, a németek szankciója működik saját magukkal szemben - hülyéknek. Putyinnak igaza van, egybites eu vezetők vannak, tényleg röhöghet a markába, a rubel olyan erős lett, hogy már nem tudnak vele mit kezdeni, ezt olvastam valahol.
Óvodás agyúak, nem adják oda a turbinát, hogy ők tudjanak gázt kapni - hihetetlen baromság.
csak úgy....
látom szépen összejöttek a gondolkodásra képtelenek,tisztelet a kivételnek! :)
ómió
Hát, a "művelt Nyugat haladó efftársai" ezt is "kiszankciózták" maguknak!? De kár, hogy sírógörccsel és lopóallűrökkel együtt jár náluk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.