Augusztus 8-tól már csak ilyeneket lehet majd kapni a MOL-nál a sajtóinformációk szerint.

Az ugytudjuk.hu a birtokukba került céges levelezésre hivatkozva arról számolt be, hogy augusztus 8-tól már csak egy kisebb fajta, de drágább gázpalackot lehet vásárolni a MOL-tól. 

Sajtóhírek szerint jön a kisebb, de drágább gázpalack a rezsicsökkentés miatt

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A hagyományos, 11,5 kilogrammos PB gázpalack árát ugyanis a rezsicsökkentés szabályozza hatósági áron, így az 5175 forintba kerül mindenkinek. A MOL viszont az ellátásbiztonságra hivatkozva bevezetné a 10,9 kilogrammos gázpalackot, amit viszont drágábban, 7800 forintért árulnának – írja a lap, amely idéz is a hozzájuk eljutott levélből (amit a MOL küldött ki a partnereiknek).

"Az elmúlt hónapokban felborult az egyensúly a PB gázpalackok piacán, emiatt jelentősen megnőtt a kereslet a MOL által forgalmazott 11,5 kg-os PB palackok iránt. Célunk továbbra is az, hogy biztosítsuk az ellátást, az ország minden pontján, minden vásárlónknak és elejét vegyük komolyabb ellátási problémák kialakulásának, ezért vált szükségessé az újfajta, 10,9 kg töltettömegű PB gázpalack bevezetése"

A szabályozás kikerülése már korábban is előfordult, a lap idézte Németh Szilárd rezsibiztos egy korábbi, márciusi megszólalását, aki azt magyarázta a Századvég rezsikonferenciáján, hogy "hiába bújnának ki a gázpalackok gyártói a rezsicsökkentés szabálya alól, hamarosan bezárult a jogi kiskapu." A rezsibiztos még hozzátette, hogy "a jogszabály szerint a 11,5 kilogrammos PB-gázpalackok esnek a hatósági árszabályozás hatálya alá, ezért néhány vállalat 10,9 kilogrammos kiszerelés gyártásába kezdett, így emelhet a gáz árán".

A jogi kiskapu bezárását célzó jogi szabályozás azonban úgy tűnik, hogy nem készült el mégsem, hiába emlegett azt a rezsibiztos – írja a lap –, hiszen a MOL levele alapján pont a magyar állami vállalat fog ilyen palackokat gyártani és ezáltal árat is emelni. 

"A rezsicsökkentett palack kivezetésével, a kisebb palack ugyanis drágább lesz. Az általunk talált árak alapján 7 ezer 800 forint körül mozog egy 10,9 kilós palack ára.

A MOL augusztus 8-tól már csakis a kisebb, de drágább palackokat fogja forgalmazni"

 – olvasható a cikkben.

Forrás: ugytudjuk.hu

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

roccobaba
És mi lesz a régi palackokkal? Azokat fogják újakra cserélni vagy meg kell venni? A jó édes anyátokat...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kisfalud
E témában is eljött az ómió vágyott világa, és rezsicsökkentést hirdet ebben erről is.
Aki Én
@ómió: De tényleg, te mi a fasznak vagy?
Végtelenül ostoba, egysíkú, agyalágyult vagy, kit akarsz te itt meggyőzni az unalmas baromságaiddal?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.