Egyre több helyen szünetel az egészségügyi ellátás az orvosok és az ápolók hiánya miatt. Ha egy kórház képtelen tovább működtetni valamelyik osztályát, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) másik intézményt jelöl ki helyette, akár többet is. Ezután a mentők dolga eldönteni, hová viszik a betegeket, attól függően, mennyire súlyos az állapotuk, és hová érnek el a leggyorsabban. Mivel már a járvány előtt is túlterhelt volt a mentőszolgálat, ezt a feladatot nem lehet tisztességesen ellátni. A hosszabb szállítás és a nehézkesebb szervezés pedig végső soron a beteg esélyeit rontja.

Forrás: msn.com
Feltöltő: Peller Anikó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ehhez még mostantól hozzáadódik a mentők kihagyása a hatósági áras üzemanyagból. Egyre távolabb, esetleg 100 km-re is szállítsa a beteget piaci áras üzemanyaggal, kevés költségvetési összegből.túlterhelt , kevés mentőssel. Ez a helyzet évek óta romlott , és az átgondolatlan ad hoc jogszabályok, még felgyorsították két - három éve a folyamatot. De amikor erre a problémára felhívták a figyelmet, akkor az " ellenzéki hiszti, baloldali hangulat keltés" volt. Most tény, ami lesz rosszabb is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.