A Lukoil kútjainak egy részén már csak napi 20 litert lehet tölteni a járművekbe.

Mint ismert, pénteken derült ki, hogy a Mol üzemanyag-töltőállomásain ha valaki egynél többször tankolna, akkor az első, még hatósági áras tankolás utáni többi tankolást már piaci áron számlázzák ki neki. (Ezt úgy érik el, hogy a forgalmit az első tankolásnál lecsippantják a kaszánál, így a rendszer érzékeli, ha valaki ugyanaznap ugyanazzal a forgalmival akar másodszor is tankolni.) Emellett azt is figyelembe kell venni, hogy a Mol kútjain egy nap egy személy csak maxiumum 50 litert tankolhat.

A Mol szerint naponta csak egyszer lehet tankolni, hatósági és piaci áron összesen

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Mivel ennek némiképpen ellentmondó volt a hivatalos kommunikáció, több lap és szerkesztőség is megkereste a Molt, hogy tegyék már rendbe az ügyet.

Az RTL Híradó is eredetileg arról kérdezte meg az olajcéget, hogy valóban csak egyszer lehet-e egy nap hatósági áron tankolni, de a cég válaszából az derült ki, hogy nemcsak a hatósági áras tankolás van napi egyszeri alkalomra lekorlátozva, de a piaci áron való tankolás is. A Mol a korlátozást az ország üzemanyag-ellátásnak biztosításával indokolta az RTL Híradójának. 

A Híradónak megszólalt a Független Benzinkutak Szövetségének elnökségi tagja, Gépész László is, aki szerint a szabályt képtelenség betartani:

Ha valaki tankolt és utána bemegy bemutatja a forgalmit és kiderül, hogy aznap már tankolt másik Mol kúton, akkor mit fognak csinálni? Kiszivattyúzzák az autóból a betankolt üzemanyagot?

– magyarázta.

A Mol egyébként az RTL Híradó kérdésére azt is tisztázta, hogy a forgalmi nélküli robogókat hatósági áron lehet megtankolni. A Híradó megkereste a kormányt is, ám az érdemben nem reagált a kérdéseikre. 

Vannak olyan benzinkutak Magyarországon, ahol viszont már csak napi 20 litert lehet tankolni. A vg.hu cikke szerint a "az egy tranzakció során tankolható üzemanyag mennyisége már minden Lukoil-töltőállomáson maximálva van. A kisnyomású kútoszlopokon egyszerre 20 litert, a nagynyomásúakon 150 litert lehet a tankba tölteni."

A lap annyit még megtudott a Lukoil mögötti Normbenz Magyarország Kft-től, hogy a legújabb korlátozás inkább a dízeles tankolásnál számít majd, mert a benzines tankolás több mint 90 százaléka magánszemélyekhez köthető.

Forrás: rtl.hu/hirado, vg.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Holnaptól:

Csak 1x zabálhacc, du 3-tól, negyed 4-ig.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Baker: Azt nem mondtam, csak azt, hogy nem lehetetlen akár naponta is több száz kilométert autózni.
teuton
@Baker: Primitiv bunkokhoz nem ereszkedem le, annyir melyre nem tudok hajolni... Tarsalogj a hasonszörü "nivoju" shikari, durbincs, pegero, omio es macsska haverjaiddal...
Baker
@division: ...és nem lehetetle e feltételrendszerben ehhez üzemanyagot szerezni. Azért a 12 literes fogyasztás is túlzó volt..nem véletlenül ;)
Baker
@teuton: NER csicskákkal nem társalgok! Válogasd meg a jelzőidet, hogy azt kapd, amit adsz! Ha úgy véled, hogy lazán lehülyézhetsz bárkit, akkor a te értékrendeddel van gond, a te szinted van a bányászbéka valaga alatt.
Tehát ismét: gondolkodj el a szavaimon!
division
@Baker: Amikor még nem hibrid autóm volt, el tudtam érni a 12 literes fogyasztást is vegyesen, benzines autó esetében ez erősen függ attól, hogy egy 1.3 - as, vagy egy 5.0 - ös motort hajtasz:-)
Baker
@division: de ez nem jellemző, mindketten tudjuk. Ha 2/3-dal számolunk (kacsint), akkor már a 600km-ed is megvan :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.