Több mint valószínű, hogy így nem lesz határozatképes a rendkívüli ülés így. Pedig ha ott lenne a Fidesz, akkor a rezsicsökkentés csökkentéséről, a lakóépületek szigeteléséről, az élelmiszerválság kezeléséről és a klímabérlet bevezetéséről is lehetne tárgyalni.

Rendkívüli ülést tart az Országgyűlés az ellenzéki pártok kezdeményezésére, a katatörvény miatt – olvasható az MTI hírében.

A katás adózás miatt rendkívüli ülés lesz a parlamentben – a Fidesz nem lesz ott

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az ülés délután egy órakor kezdődik.

Az ellenzék azt kívánja elérni, hogy az Országgyűlés még a hatályba lépése előtt törölje el a katatörvényt.

A Momentum azonban korábban azt a tájékoztatást adta: Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető közlése szerint pártja nem vesz részt a rendkívüli ülésen, így az várhatóan nem lesz határozatképes.

Az ülés előzetes napirendjén – a napirend előtti felszólalásokat követően – interpellációk, azonnali kérdések és kérdések is szerepelnek, valamint határozatképesség esetén több ellenzéki előterjesztést is megtárgyalnának.

A többi között a rezsiemelés megszüntetéséről, a lakóépületek szigeteléséről, az élelmiszerválság leküzdéséről, a klímabérlet bevezetéséről, valamint az egyes termékek áfamenetességéről szóló javaslatokat terjesztett a Ház elé az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik.

Forrás: mti.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Várható volt, hogy nem lesz ott. Jó nagy katyvaszt okoztak, gazdasági összeomlást.
Most meg aki jól végezte a dolgát közpénzen yachtolnak es kokainoznak az Adrian.
A sok agyatlan barom meg tapsol hozzá.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
miért van az,hogy ha a fideszék lógnak a munkahelyükröl,akkor egy csomó gyagyás örömében tapsikol?
Nessy
Majd amikor ez a probléma jelentkezik, akkor a fidesz és a hívek fognak a leghangosabban reklamálni! És ezt már nehéz lesz Gyurcsányra és az emútt nyócévre fogni!
rokker33
@csak úgy...: miért lógnak a munkahelyről? Megtárgyalták megszavazták a katát q nép nem háborog csak 200 csürhe! Nincs probléma Magyarországon 12 éve...@Nessy: soha nem lesz gond! Már csináltak jónéhány törvényt ami az emberek számára hátrányos és mégsem tudok róla hogy bárki is fellázadt volna! 200 csürhe az nem tömeg! Az semmi! 200.000 ember az már valami! De sosem fognak ennyien megmozdulni!
szegfue
Szóval a "demokratikusan" megválasztott parlamenti 2/3 többség egyszerüen bejelentheti, hogy a mai ülésen nem vesz részt. Mit gondolnának, ha mondjuk mütétre már lenne időpontjuk és akkor kijelentené a mütéti asszisztencia: ma nem kivánunk ezen résztvenni? De még lehetne sorolni a példákat. Mégis miért kapják a fizetésüket?!
Toller Béla
Ebben az impozáns, szép házban gyermekparadicsomot kell berendezni ! Elvarázsolt kastéllyal, hordóval, felnőtt-megőrzővel. Semmi másra nem jó !
csak úgy....
@rokker33: nem én tehetek arról,hogy nem tudsz gondolkodni! -szóval ne nálam reklamálj a problémáid miatt...
esetleg kérdezz egy labancot,hogy neki mitöl jobb...,persze csak akkor,ha 8 év után tudsz már labancul..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.