Az IDEA Intézet a kutatás adatait 2022. július 27. – augusztus 7. között vette fel közösségi média alapú kérdőív segítségével – írja a 24.hu.

Tovább csökken a Fidesz támogatottsága – derül ki az IDEA kutatásábólFotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök Karl Nehammer osztrák kancellárral közösen tartott sajtótájékoztatóján Bécsben 2022. július 28-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A vizsgálat végeredménye reprezentatív az ország felnőtt népességére nem, életkor és régió tekintetében. Az 1800 fős minta hibahatára két-három százalék.

Az IDEA Intézet legújabb kutatásából az derül ki, hogy

a Fidesz fokozatosan veszít támogatottságából, de a tábor kohéziója nem repedt meg.

A párt teljes népességen belül mért támogatottsága két százalékponttal alacsonyabb (37-ről 35 százalékra), mint július legelején, amivel párhuzamosan a bizonytalanok, a pártpreferenciájukat titkolók, valamint a passzív szavazók tömbje 3 százalékponttal emelkedett – írja a 24.hu.

Összességében ez azt jelenti, hogy

a kormánypárt támogatottsága 2022. májusához képest, amikor az IDEA Intézet által valaha mért legmagasabb szinten állt (43 százalék), 8 százalékponttal csökkent (35 százalék), ami bőven hibahatáron túli változás.

A Fidesz támogatottsága most tért vissza a 2022-es választási kampányt megelőző, 2021. decemberi szintre, ráadásul a biztos szavazók körében is három százalékpontos csökkenés tapasztalható, ez a mutató 54-ről 51 százalékra esett vissza.

Forrás: 24

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
@ómió: Kispofa, mostanában igencsak szembejön a valóság a boltban, főleg a pénztárnál. És még nincs is rajta a beszállítók megnövekedett üzemanyag költsége. Ha ehhez hozzájön még a rezsiszámla, és az emberek éheznek és fáznak, az talán elég lesz, hogy orbánt pichán rúgják. Bár amilyen buta birka ez a nép, elhiszi, hogy Orbán nem tehet semmiről.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
@ómió: Kispofa, mostanában igencsak szembejön a valóság a boltban, főleg a pénztárnál. És még nincs is rajta a beszállítók megnövekedett üzemanyag költsége. Ha ehhez hozzájön még a rezsiszámla, és az emberek éheznek és fáznak, az talán elég lesz, hogy orbánt pichán rúgják. Bár amilyen buta birka ez a nép, elhiszi, hogy Orbán nem tehet semmiről.
ómió
@Macskaszem: És mondd csak nagypofa: a vírussal, háborúval meg az efftársi szankcióitokkal "kivívott" világinfláció mióta a "Zorbán saraként" jön szembe az efftársi valóságban!? Amióta ráhazudjátok!? Aközben sír a mocsokbolsi pofátok, hogy Maki efftársatok még minden téren a "szent piaci áraitok" érvényesítése szükségessége mellett állt ki!? A rezsivédelem, az üzemanyag- és az alapvető élelmiszer-ársapka kivételével most azt kapjátok, amit saját Maki efftársatok szánt nektek! És ahelyett, hogy a "szent piaci árak feletti örömötökben" a seggeteket a földhöz vernétek még más "pichánrúgásáról" ocsmánykodtok meg éhezést, fázást hazudoztok? Mit hazudoznátok, fajbolsija, ha Maki efftársatok "miniszterelnökölne" és kivétel nélkül minden ár "szent piaci lenne"!?
evacica
Sajnos ez a bika nép nagyon lassan ébred fel! Normális országban már rég elkergették volna ezt a mocskos korrupt tolvaj bandát!
Aki Én
@ómió: @KisTehen: @Maccska: Az ellenzék támogatottsága teljesen mellékes akkor, amikor az a kérdés, hogy a magyarok hány százaléka támogatja a hazaáruló fideszt.
Aki Én
@KisTehen: Nem reméltem, hogy érteni fogod...
ómió
@Aki Én: Személyedben hazaárulózik a hazaáruló bolsi tetvek egy mintapéldánya! Te vagy ma a "soros"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.