Az Átlátszó értesülései szerint a Kecskeméti Törvényszék júniusban egy költségvetési csalási ügyben bűnsegédként elmarasztalta Jellinek Dánielt, és egyúttal mentesítette a büntetett előélet jogkövetkezményei alól az üzletembert.

Uniós pályázati csalás: elmarasztalta a bíróság az egyik leggazdagabb magyart
Fotó: Indotek / Mudra László

Az ingatlanmágnás Orbán Viktor vejével, Tiborcz Istvánnal üzletel évek óta, bekerült a tíz leggazdagabb magyar elitklubjába, és tavaly majdnem visszavásárolta a Budapest Airportot a magyar államnak – írja az Átlátszó.

A cikk szerint az elmarasztaló ítélet egy Jellinek-cég által hitelezett projektcég által elkövetett uniós pályázati csalás ügyében született úgy, hogy Jellinek tárgyalás nélkül elismerte, hibázott.

A lap értesülését az érintett is megerősítette.

A cikk szerint a költségvetési csalás egy uniós pályázathoz kapcsolódik:

a Zsana Geoterm Energiaszolgáltató és Kereskedelmi Kft. és konzorciumi társa (az önkormányzat) geotermikus erőmű kivitelezését tervezte uniós támogatással. A projekt elindításához, önerő biztosítására nyújtott 1,5 milliárd forint hitelt 2017 decemberében Jellinek egyik pénzügyi érdekeltsége, a Bohemian Financing Zrt. A konzorcium a támogatást elnyerte, a kölcsönt pedig visszafizette.

Később azonban kiderült, hogy a geotermikus erőmű nem valósult meg, a részben folyósított uniós támogatási összeget nem a célnak megfelelően használták fel, ami felvetette a költségvetési csalás gyanúját.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal ezen eljárás során az önerő biztosítását szolgáló hitel okán jutott el a Bohemian Financing Zrt.-hez, amely a hatóságokkal együttműködve minden szükséges információt rendelkezésre bocsátott a nyomozás elősegítésének érdekében

– idézte az Átlátszó a Bohemian, illetve Jellinek reagálását.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Átlátszó, 24

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A kormányzat strómanjai újra akcióban, Mészáros Lőrinc megbízásai mellett Jellinek Dánielt ingatlanokkal is tömi. Tárgyalás nélkül elismerte, hibázott. Érdemes volt csalni, egyeseknek.
olkt.net/tag/jellinek-daniel/
Gazella
Nocsak! Megtehetnek mindent gazdagék s lám még sem?!!
Eladott Ország
A kormányzat strómanjai újra akcióban, Mészáros Lőrinc megbízásai mellett Jellinek Dánielt ingatlanokkal is tömi. Tárgyalás nélkül elismerte, hibázott. Érdemes volt csalni, egyeseknek.
olkt.net/tag/jellinek-daniel/
balos
@Eladott Ország: Elismerte és ejnye-bejnyével megszhatja!Ilyen fosok vannak az írányításban is!Őket védi a folt-novák trió!
Eladott Ország
A visegrádi termálvizet megcsapolva, közpénz-milliárdból építheti át a lepencei strandfürdőt a NER-közeli ingatlanmogul Jellinek Dániel. Tiborcz, Ráhel lesz az a Jellinek...
444.hu/2021/12/03/a-visegradi-termalvizet-megcsapolva-kozpenz-milliardbol-epitheti-at-a-lepencei-strandfurdot-a-ner-kozeli-ingatlanmogul
Toller Béla
Már megint, alkövetik a bűnt, lebuknak, visszafizetnek és megússzák ! Ez nem jogállam ! Ez egy vándorcirkusz !
Néro2
Nem számít semmi ha fityma vagy lophatsz. Tényleg teljesen degenerált ez a nép , hogy tűri.
Me tudjuk más is lopna. Jahhh. De ezek már ki a szemedet te isten barma.
Valamint a mérték az érték azt is tudni kéne nem csak azt , hogy más is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.