A facebookos rendezvény összegzése alapján a gazdatüntetés nem takar mást, minthogy „augusztus 20-án vidéken az autópályákon és főútvonalakon 6.00 órától, Budapesten a Duna partján a belvárosi rakparton 18.00 órától” tüntetni fognak számol be róla a Telex.

Országos gazdatüntetéssel készül augusztus 20-ra a meztelenül égő szalmabálához kötözött politikus
Szabó Bálint, a Szeviép cégcsoport alvállalkozóinak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője a szegedi városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján 2017. március 31-én. Ezen a napon a Szeviép-ügy miatt alakult ki vita a szegedi közgyűlés ülésén. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Jelen állás szerint Szabó Bálint szegedi független önkormányzati képviselő az esemény főszervezője aki elmondta, álló és mozgó tüntetést jelentettek be a rendőrség felé, amely engedélyezte is augusztus 20-ra a Dózsa György út egy részének lezárását. Összefoglalva a képviselő úgy fogalmazott a programról:

Augusztus 20-án vidékről indulunk, autópályákon haladunk, Budapest fővárosában, a belvárosban a rakpartokon találkozunk.

Szabó állítása szerint a gazdák 100 különböző helyszínről fognak gyülekezni. Hozzátette: a demonstrációt augusztus 20-tól augusztus 31-ig kívánják folytatni, a „traktorok a rakparton maradnak” később is, egy álló demonstráció részeként.

A tüntetések célja a lap szerint az, hogy

az aszály miatt kárt szenvedő gazdákra felhívják a figyelmet;

és felkérjék az Agrárminisztériumot, hogy nyilvánítsák az aszályt elemi kárnak;

a madárinfluenza, sertéspestis kapcsán keletkezett károkat is fedezze, hasonlóan, mint „a Covid esetében”.

Szabó Bálint múlt évben február közepén eltűnt egy napra, akkor állítása szerint a makói tanyavilágban, cipőfűzőjével egy villanyoszlophoz kötözve, szinte minden ruhájától megfosztva, egy égő szalmabálán tért magához.

A képviselőt elmondása szerint a futópályán lepték meg és közölték vele, hogy

éjfélre érjen át Romániába, különben a családjának baja eshet.

Több mint 40 kilométeren át gyalogolt, miközben fenyegetői kísérték, végül megkötözték. 

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@Német István: Pityu, CÖFögni szabad? Békamenet?

Esetleg őket is fel kellene négyelni? Mondjuk az is érdekelne amikor 2009-ben szétverétek pestet, azokat nem kellett volna felnégyelni? Úgy kb mindet?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyurka80
@Peller Anikó: Ennyi hülyeséget összehordani már művészet.Az meg, hogy van olyan hülye aki a manyup lenyúlását elhiszi az csúcs.
Peller Anikó
@Gyurka80: Hol van a manyup hülyegyerek? Talán átutalták egyéni számlákra?

Azt hiszem igen. Az összes egyéni számlákra került és elveszítette közpénz jellegét.

Akarod, hogy megnevezzem azt a két három egyént akinek a számlájára került? Mert azoknak akik összekuporgatták öreg napjaikra, azoknak semmi nem jutott belőle, elpárolgott, megvédték maguknak eleid igyot.
kisfalud
@Peller Anikó: Csak azokat az egyéni nyugdíjszámlákat, amit a MANYUP lenyúlásakor a választói szemébe hazudott, hogy mindenkinek nyilvántartják a befizetéseit, sosem csinálták meg, minek is a birkák így is tovább bégettek mert azt hiszik nem az ő bőrükre, zsebükre megy a lopás.
Volt már ilyen 1956-ig, aztán elhalkult a vastaps, kis időre csend lett. A többit pedig már ismerjük de kevés szó esik az azt követő szovjet-orosz tesók rendcsinálásáról, mert kínos lenne a Putyin tömjénezése közepedte. Persze minden diktátor azt hiszi, ilyen többé nem fordulhat elő!
Gyurka80
@Peller Anikó: Hülye a számládon van,nyugdíj egyeztetéskor meglátod azokat az éveket. Különben is nem elvették, hanem ODAADTUK, van aki benne maradt idióta!
Istenakinincsen
@Németh István:augusztus 17., 22:41 Erre elfelejtettél válaszolni! Bizonyára elkerülte a figyelmedet, pedig én szeretem a válaszaidat!
"@Németh István: tegnap, 19:21 Mit és kit ünnepelsz huszadikán Pista te ökör? Szent Istvánt vagy a Szent 0rbán királyt?
Az álkeresztény fejedelmet aki dicső király lett? Tanulj egy kis történelmet, de csak annyit ami igaz belőle!...Mivel azt többnyire a győztesek írják nagyrésze hazugság mellébeszélés és legenda."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.