A Magyar Ateista Társaság közösségi gyűjtést indít arra kampányra, melynek célja, hogy a 2022 őszi népszámláláson a lehető legtöbben vallják magukat ateistának vagy vallástalannak, ezáltal erősítve a vallástalan közösség érdekképviseletét.

Az ateisták kampányt indítanak az őszi népszámlálás miatt

Fotó: pixabay.com

Az ateisták azt szeretnék elérni, hogy magukat kereszténynek vallók aránya – amely 2011-es népszámláláson elérte 54,19 százalékot – ezúttal 50 százalék alá csökkenjen, továbbá az állam és az egyház elválasztását célzó intézkedések, intézmények eltörlése, melyek meglátásuk szerint a kormány politikájának szerves részét képezik – írja a 24.hu.

Akiknek elegük van a „keresztény Magyarország” szólamából, az egyházak és az állam összefonódásából, a régimódi kereszténydemokráciából azoknak fel szeretnénk hívni a figyelmét arra a lehetőségre, hogy a népszámláláson vallhatják magukat kifejezetten ateistának, felekezeten kívülinek, vagy megtagadhatják a válaszadást a világnézeti kérdésre.

– olvasható a Go Get Funding nevű adománygyűjtő oldalon közzétett felhívásban.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: 24.hu

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
@Baker: "Az emberiség két legnagyobb bűne, a vallás és nacionalizmus." L. Tolsztoj.
100% igaz.
Minden háború emiatt volt, kivéve egyet az a pina miatt, Trója.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Baker: Nyomi! Már megint a kanári "eszed" tört fel!?
ómió
@Baker: Zakkant bolsi kanáriként csak ennyit taníttattak meg veled?
Istenakinincsen
Tetszik vagy nem, szomorú tényként a huszonegyedik században tudományosan és tudománytalanul is megállapíthatő, hogy egy darab isten sincsen és soha nem is volt.Nagy manitoukra legendákra, misztikumokra és nem létező dolgokra épülő világunk és a politika is hazugságokra támaszkodik.A politika és a vallás összefonódása épp ezért nagyon veszélyes! Vallási háborúk egy nem létező baromság miatt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.