A várhatóan kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a Magyar Honvédség szakértőinek döntése értelmében elmarad a szombat délelőtt 9 órára tervezett légi parádé – közölte az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője pénteken az MTI-vel.

Elmarad a légi parádé
Fotó: Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár (j) és Ruszin Szendi Romulusz, a magyar honvédség parancsnoka az augusztus 20-i légi parádé főpróbájáról tartott tájékoztatón a Miniszterelnökségen 2022. augusztus 15-én. MTI/Illyés Tibor

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár közleménye szerint a pénteki délutáni-esti programokkal kapcsolatban szükséges bármilyen lépésről a 16 órakor rendelkezésre álló meteorológiai adatok fényében születik döntés.

A szombaton 21 órakor kezdődő tűzijátékról az operatív törzs a szombat 12 órai ülését követően fog döntést hozni

- tette hozzá.

Az operatív törzs szombat reggel 7 órától folyamatosan ülésezik, figyelemmel kíséri az időjárási helyzet alakulását, és ha szükséges, dönt a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépésekről. A szombat reggel 8 órakor kezdődő állami díszünnepséget és a tisztavatást az eredeti terveknek megfelelően megtartják.

Az operatív törzs a szombaton napközben várható időjárás alapján arról is döntött, hogy a szombati, több mint 20 helyszínen zajló napközbeni események és rendezvények megtartását engedélyezi – azzal, hogy mind a szervezőket, mind pedig a résztvevőket arra kérik, fokozottan figyeljék az időjárással kapcsolatos fejleményeket.

Bármilyen, a programokban bekövetkező változásról azonnal tájékoztatjuk a közvéleményt

- emelte ki közleményében Kovács Zoltán, hozzátéve:

mindenkit arra kérnek, hogy mielőtt útnak indulna, részletesen tájékozódjon az aktuális információkról a Szent István napi programsorozat applikációján, honlapján és a média híradásain keresztül.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délelőtt az MTI-vel azt közölte, zivatarok is befolyásolhatják az augusztus 20-ai ünnepi programokat, és azt kérték:

aki kilátogatna a rendezvényekre, kövesse az időjárás alakulását, a veszélyjelzéseket.

Az államalapítás ünnepéhez idén is négynapos programsorozat kapcsolódik. A részletes programkínálat és egyéb információ a folyamatosan frissülő www.szentistvannap.hu weboldalon található.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
"aki kilátogatna a rendezvényekre, kövesse az időjárás alakulását, a veszélyjelzéseket" mondja a szomorúszemű Kovács."
Nem az a kérdés most már, hogy lesz-e eső, hanem az, hogy mennyi.- teszem hozzá én.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
esperanza
@mackoka46:
...pont ezt kerdezte a ferjem is
balos
@Giovanni Alba: Nekem a pityu olyan szent,mint a geci!Tömegek gyilkolásában érzi valakinek magát!Amikor vigyorog(gyakran) a szegény Notre Dami torony őr jut eszembe,pedig az különb ember volt,mint ez a fostalicska és talpnyalói!Az egész ál-felborulás a cöföt idézi!Ott lehet látni ilyen meg-hiteles fartúrókat!
balos
@Istenakinincsen: A hitlert miért ünnepelte a kult-úr németek?Mert nem tudták a szerencsétlenek,hogy a fal az kemény dió,de még mindig nagy a kultusza a szarnak!A vakhit felülírja a józan észt!Már ha van az illetőnek!
Toller Béla
Nem lesz buzogánydobálás sem ? HJa...az időjárás ...
mackoka46
@durbincs: Gyurka orbáncnak adott pénzt nem nekem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.