A képviselő azt állította, hogy politikai nyomásra engedélyezték az orosz vakcinákat.

Hadházy: "A hatóság a tudósok véleménye ellenére, politikai nyomásra engedélyezte az orosz vakcina felhasználását" – Lezárták a keleti vakcinák miatt indított eljárást

Fotó: MTI/Soós Lajos

A rendőrség lezárta az ügyet és visszautasította a képviselő feljelentését. Minderről így írt Hadházy a közösségi oldalán:

A rendőrség lezárta a “nyomozást” a kínai és az orosz vakcinák engedélyezése ügyében. A feljelentés hivatali visszaélés foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt tettem. Az amatőr módon kitakart dokumentumokból és Falus professzor nyilatkozatából kiderült, hogy a hatóság alapvető hiányosságok és a tudósok véleménye ellenére, politikai nyomásra engedélyezte az orosz vakcina felhasználását

- írta Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Bejegyzése végén a politikus hozzátette: hangsúlyozni kell, hogy konszenzus van arról, hogy a keleti vakcinák valószínűleg nem voltak ártalmasak, azonban ezt a használat engedélyezésekor egyáltalán nem lehetett tudni, sőt.

"Ezt a végtelenül felelőtlen, a szakma minden írott és íratlan szabályát politikai nyomásra felrúgó engedélyezést utólag sem magyarázhatja a járványvédelem sikeressége, hiszen olyan sajnos nem volt- a végeredmény a világ egyik legrosszabb statisztikája lett. Ezen felül a kínai vakcina egészen biztosan veszélyeztetett életeket, a 60 év felettieknél tapasztalható gyenge hatása miatti hamis biztonságérzettel. Ez a történet semmiképp nem maradhat büntetlenül, egy rendszerváltás után egyike kell lennie azoknak az ügyeknek, ahol mindenképpen meg kell találni és bíróság elé kell vinni a felelősöket"

- írta Hadházy.

Forrás: mfor.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
Muszály volt engedélyezni, iszen a fürkész úr akkora kurvanagy üzletet csinált amibe csaknem belerokkantak a Bangkok.

Ööö, úgy értem a bankok Bangkokban.
Dr. Proktor
Ki is mondta hogy a politika a hazudozás művészete?
A Fidesz hatalomra jutásával ez beteljesült...
kisfalud
Ezt az eljárást más normális országban nem szakmai döntésnek, hanem kuruzslásnak hívják, és nem csak azért, mert Orbánnak és a Szijártónak nincs orvosi diplomája. Szóba jöhet bőven ez ügyben a hatalommal való visszaélés is.
NKF
Ezt a buznyák Szarházyt valaki üsse már orrba! Ritka egy seggfej!
ómió
Ez a Hullaházy efftárs non-stop meghazudja nekünk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.