Karácsony a Klubrádió Esti Gyors című műsorában akadt ki, miután kiderült, hogy a kormány úgy döntött, nem fizet közterület-használati díjat a tűzijáték miatt lefoglalt fővárosi területek után, annak ellenére sem, hogy egy héttel eltolták a tűzijáték idejét.

Karácsony keményen beszólt a kormánynak, amiért az a háborús veszélyhelyzet miatt akar spórolni a tűzijátékon

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén a Városháza dísztermében 2022. június 8-án. MTI/Szigetváry Zsolt

A döntést a kormány az ukrajnai háború miatt elrendelt veszélyhelyzettel indokolta.

„Bocsánat, de mi a túró köze van a veszélyhelyzetnek ahhoz, hogy Budapesten az utcán vagy az Erzsébet hídon a buszsávban tárolják a pirotechnikai eszközöket?”

- tette fel a kérdést.

Karácsony azt mondta, nem tartja kizártnak, hogy Alkotmánybírósághoz fordulnak az ügyben, már csak elvi szempontok miatt is.

Forrás: 444.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ha spórolni akarna és nem szopatni, nem tartaná meg.
amortizáltok
de a vodafont ha kell ha nem megveszi pazarló bagázs nem volt eléggé botrányos az előzö 4 g témájuk ja de nemzeti ? a wc ajtóm is lassan nemzeti lesz ki be csukódik csak ott a bátrak is beszarnak.
ómió
Spórolni, bizony, csak efftársilag lett volna "píszí" (hogy "ne tartsák meg"!)! Így, viszont, efftársilag "savanyú a szőlő"!
Edebácsi
Márpedig a tüzijáték miatt többletköltség van bőven! Javaslom, hogy Pártunk és Kormányunk Minielnökével az élen - személyesenvegyen részt a szemét eltakarításában, mindaddig, míg az utolsó szemeteskocsit is meg nem rakták!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.