A Nyugati térre vonultak ki.

Újraindult a polgári engedetlenség: tanárok demonstrálnak BudapestenMTI/Bruzák Noémi

A Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárai jelentek meg hétfőn a budapesti Nyugati téren, azaz: polgári engedetlenséggel álltak ki a közoktatásban uralkodó áldatlan állapotok miatt. Azonnali bérrendezést és az oktatás jövőjéről szóló széleskörű, érdemi tárgyalásokat követelnek a kormánytól – számolt be a 444.hu.

Közleményt is kiadtak, amelyben azt írják:

akkora a tanárhiány, hogy most már azért is aggódnunk kell, hogy lesz-e egyáltalán bármilyen oktatás. Béreinket még mindig a 2014-es minimálbér alapján határozzák meg. Az életpályamodell szerinti bérek jelentős része a minimálbér alá került. Ezért tiltakozunk a beígért béremelés ütemezése, mértéke és uniós forrásoktól való függővé tétele ellen is.

A Tanítanék múlt héten gördülő polgári engedetlenségi mozgalmat hirdetett a közoktatásban. A hétfői napon a Kölcsey mellett többek közt a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, a Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium és a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárai tiltakoztak ezzel az eszközzel.

Forrás: 444.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@rokker33: látszik rajtad,hogy nincs,nem lehet tanár ismerösöd,akit megkérdezhetnél a havi jövedelméröl! te miért lógsz itt,miért nem dolgozol?tán büdös a meló? -tanultál volna... :)
rokker33
@csak úgy...: Én dolgozom most is havi xxx ezerért és igen tanultam,de nem rendőrnek meg tanárnak, annál többet ér a munkám! A tanárok régen sem tudtak normálisan tanitani most sem!Mindent a könyvből tanitanak az egész oktatás unalmas monoton a diákokat nem köti le, mert nem tudják rendesen elmagyarázni a tananyagot és sokannem értik meg .Én is itt tanultam németül, pedig iskolában is tanultam, de amit ott tanultam ahhoz semmi köze a valódi nyelvhez!
csak úgy....
@rokker33: persze,mindíg a tanár hibás ha hülyegyerek a diák! :)
ne dicsekedj ellenörizhetetlen dolgokkal !
ómió
A diákokat most nem tolták maguk elé az efftársak!?
Nessy
@rokker33: De hiszen a NAT szigorúan megszabja, mit taníthatnak! Tanszabadság a Holdban!
Nessy
A tanári bérek alapjának tökéletesen "megfelel" a 2014-s minimálbér! Lényeg, hogy a képviselőknek és a kormánynak a mindenkori átlagbér emelés alapján növekszik a bére évente! Hívek, jöhet a hozsanna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.