Ha valaki 10 napon belül nem fizeti be az évi ötezer forintos kamarai tagdíjat, a NAV-nak adják át az ügyet végrehajtásra, és az összeget köztartozásként szedik be – tájékoztatta a korábbi kata-alanyokat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

A Magyar Narancs a Parragh László által vezetett testületnek azt a kérdést tette fel az üggyel összefüggésben, mi a helyzet azokkal a katásokkal, akik szeptember 1-től megszüntették vállalkozásukat, vagyis az iparkamara az év egyharmadában nem képviseli őket, holott egész évre befizették a kamarai tagdíjat?

Megszüntette a KATA-s vállalkozását? Nem baj, attól még fizetnie kell!

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszél a Széchenyi Kártya Program legújabb termékeirol tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2022. június 20-án.A kkv-szektor a háborús környezet ellenére is olcsó, elérhető hitelforráshoz jut a Széchenyi kártya program folytatásával – hangsúlyozta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a sajtótájékoztatón. Fotó: MTI/Soós Lajos

A válasz úgy hangzott, semmilyen kompenzációt nem kapnak a volt katás adózók. Ha egy vállalkozás akár egy napot is működött egy évben, be kell fizetnie az 5000 forintot.

Forrás: 24.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
A vidéki kamarák miért nem hívják össze a kamara közgyűlését és vonják vissza Parragh megbízatását.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Család és vállalkozás barát kormány.
kereső
Aki nem tudná: Az a vállakozás köteles megfizetni a kötelező kamarai hozzájárulást, amely az adóév- 01.01 napján a vállakozói nyilvántartásokban szerepel- úgy mint evny, cégnyilvábtartás, és nem tagja szakmai kamarának(agrárkamara, orvosi...etc). Az év közben alakult/létesitett vállalkozások a létrejöttük követő 15 napon belül kötelesek bejelentkezni a kamarához, és leróni a hozzájárulást . Arányositásra nincs mód- az mindenkor 5000 Ft/év.
Havanagi
Miközben az EU több országa a munkavállalók segítésén fáradozik,ez a rühes kormány azon,hogy hogy tudna még több bőr lenyúzni az emberekről.A nyomorult nép meg tűri ezt.
Néro2
Ezt a tetvet minden ötezer forintért amit eltett mint kamara egy botütésre ítélném !
Nyilvánosan a Kossuth téren.
Ha már annyira oda vannak a vármegyékért meg a középkorért . Ispááááán hozd a derest !
Ludas Matyi
ómió
Hát, ha már eddig kibújt az adófizetés alól...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.