Az igazságügyi miniszter sürgősen Brüsszelbe utazik, ahol több tárgyalás is vár rá.

Kétségbeesett kapkodás az uniós pénzekért – Varga Judit így próbálja menteni a menthetőtVarga Judit/Facebook

A Fidesz által oly sokszor emlegetett Brüsszelbe utazik Varga Judit, ahol egymás után tárgyal majd az Európai Bizottság képviselőivel – mutat rá a hvg.hu. Az igazságügyi miniszter a hivatalos naptár szerint először szerdán Didier Reynders-szel, az Európai Bizottság igazságügyért felelős tagjával találkozik, majd csütörtökön Johannes Hahn, a költségvetésért felelős biztos fogadja személyesen.

Varga és találkozóinak középpontjában a Magyarországot megillető uniós források, illetve a jogállamisági eljárás állnak.

A magyar kormánynak elemi érdeke, hogy eloszlassa a korrupcióval, a magyar igazságszolgáltatás függetlenségével, a jogalkotás átláthatóságával és a demokratikus normák betartásával kapcsolatos brüsszeli aggályokat. Ezek állnak ugyanis egyelőre útjában annak, hogy a brüsszeli testület javasolja a tagállamoknak a helyreállítási források megnyitását.

A jogállamisági eljárásban szeptember 22-ig kell a Bizottságnak kialakítani az álláspontját, amelyet a magyar kormány újabb jogalkotási javaslatokkal igyekszik befolyásolni. A legfrissebb a független korrupcióellenes hatóság felállításával kapcsolatos, de legalább tíz konkrét törvény szerepel a vállalások között. Kérdés, hogy ezek a lépések elegendőek lesznek-e a Bizottságnak.

Varga találkozóin ráadásul szóba kerülhet még a hetes cikk szerinti eljárás – Magyarország ugyanis az egyetlen ország, amellyel szemben gyakorlatilag az összes uniós jogsértési eljárás folyamatban van. És akkor még fel sem merült a Kúria elnöke körüli zavaros ügylet, ami szintén nem a legjobb színben tüntetni fel hazánkat.

Forrás: HVG.hu

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Shikari: lehetetlen eldönteni, hogy ennyire buta vagy, vagy ennyire aljas?
Egyáltalán el kell dönteni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@Shikari: Ott nem a közpénz magánosításáról szól, amúgy kevered a szezont a fazonnal!
gina
Hülye leszbi, hiába hazudsz nem hallgatnak rád, seggen csúszol de hiába, csináltass fülbevalót amin EU van irva hahahahahha akkor talán te OV ribi
gina
Ami pedig megillet az OV zsiros segge meg a barátnőd alsója Katika...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.