Az igazságügyi miniszter sürgősen Brüsszelbe utazik, ahol több tárgyalás is vár rá.

Kétségbeesett kapkodás az uniós pénzekért – Varga Judit így próbálja menteni a menthetőtVarga Judit/Facebook

A Fidesz által oly sokszor emlegetett Brüsszelbe utazik Varga Judit, ahol egymás után tárgyal majd az Európai Bizottság képviselőivel – mutat rá a hvg.hu. Az igazságügyi miniszter a hivatalos naptár szerint először szerdán Didier Reynders-szel, az Európai Bizottság igazságügyért felelős tagjával találkozik, majd csütörtökön Johannes Hahn, a költségvetésért felelős biztos fogadja személyesen.

Varga és találkozóinak középpontjában a Magyarországot megillető uniós források, illetve a jogállamisági eljárás állnak.

A magyar kormánynak elemi érdeke, hogy eloszlassa a korrupcióval, a magyar igazságszolgáltatás függetlenségével, a jogalkotás átláthatóságával és a demokratikus normák betartásával kapcsolatos brüsszeli aggályokat. Ezek állnak ugyanis egyelőre útjában annak, hogy a brüsszeli testület javasolja a tagállamoknak a helyreállítási források megnyitását.

A jogállamisági eljárásban szeptember 22-ig kell a Bizottságnak kialakítani az álláspontját, amelyet a magyar kormány újabb jogalkotási javaslatokkal igyekszik befolyásolni. A legfrissebb a független korrupcióellenes hatóság felállításával kapcsolatos, de legalább tíz konkrét törvény szerepel a vállalások között. Kérdés, hogy ezek a lépések elegendőek lesznek-e a Bizottságnak.

Varga találkozóin ráadásul szóba kerülhet még a hetes cikk szerinti eljárás – Magyarország ugyanis az egyetlen ország, amellyel szemben gyakorlatilag az összes uniós jogsértési eljárás folyamatban van. És akkor még fel sem merült a Kúria elnöke körüli zavaros ügylet, ami szintén nem a legjobb színben tüntetni fel hazánkat.

Forrás: HVG.hu

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Shikari: lehetetlen eldönteni, hogy ennyire buta vagy, vagy ennyire aljas?
Egyáltalán el kell dönteni?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Nem magyarázkodni kell, hanem lépni: csatlakozni az Európai Ügyészséghez és lecsukni azt, aki lopott. Még akkor is, ha az a Nemzet Veje vagy a minidúcse és az ő strómanja...
Clavigo
@Shikari:Szerintem Pegazus Joci magával viszi tárgyalni Volner pajtást is...Talán még Schadl havert is,,ha kimenőt kap a sittről...te biiiiirka.
Béla333
Nyilván Jucus helyreteszi a brüsszeli bürokraták gondolkodását a gyermekvédelmi helyzetről nálunk és az Unióban...:

" Varga Judit: A gyermekvédelmi törvény miatt hozott politikai ítéletet az uniós bíróság!
– Az Európai Unió Bírósága ítéletet hozott a magyar és lengyel kereset kapcsán. A döntés elő bizonyítéka annak, hogy Brüsszel visszaél a hatalmával. Az ítélet egy újabb nyomásgyakorlás hazánk ellen, mert a nyár folyamán elfogadtuk a gyermekvédelmi törvényünket. Brüsszel nem tudja annyiban hagyni, hogy a magyar emberek népszavazáson mondhatják el a véleményüket. A bürokratikus elit nem akarja elfogadni a magyarok szabad döntését és véleményét! – írta Varga Judit igazságügyi miniszter "
magyarnemzet.hu/belfold/2022/02/varga-judit-a-gyermekvedelmi-torveny-miatt-hozott-politikai-iteletet-az-unios-birosag

Így is van! Vágd a pofájukba az igazságot!
Dr. Proktor
@Shikari: Mit képzelnek ezek ott Brüsszelben? Hagyjanak minket szabadon lopni...
... azaz engem ne, mert én úgysem lopok! És te, hogy ilyen lelkesen véded a tolvajokat?
madlaci66
@Shikari: mennyit fizetük be, és mennyit is kapunk vissza? Biztos, hogy lesz sivalkodás?
Béla333
Nem értik meg, hogy Jucus mit mond...

"Varga Judit figyelmezteti Brüsszelt
Brüsszel ne kövesse el ugyanazt a hibát, amit a magyar baloldal! - írja Varga Judit igazságügyi miniszter a Fecebook-oldalán, miután Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke ma bejelentette, hogy újabb fázisába lép Magyarország ellen a jogállamisági eljárás, a magyar hatóságok ugyanis nem tudtak megfelelő választ adni az EU-nak a pénzekkel kapcsolatos korrupciós aggályokra."
www.napi.hu/magyar-gazdasag/varga-judit-figyelmezteti-brusszelt.749762.html

Pedig Jucus számos alkalommal megmondta már, hogy ott messze Brüsszelben csupa hülye van, akik nem értik meg a magyar maffiózókat. Most majd személyesen is elmondhatja nekik...!
Dr. Proktor
@Shikari: Volt nálunk a gázszerelő a cirkót karbantartani. Mikor rákérdeztem, hogy ő is milliárdos-e, a választ nem írom ide...
Nagyon kritikátlanul szemléled a világot, Rákosi is a példaképed lehetett volna, volt ott is agymosás!
Aki Én
@Shikari: lehetetlen eldönteni, hogy ennyire buta vagy, vagy ennyire aljas?
Egyáltalán el kell dönteni?
beric
Szerintem azért siet, hogy még ott találja őket Brüsszelben.
Mert az első fagyos őszi reggelen úgy fogja elzavarni a dekadens, puhány nyugati népség ezeket a kretén ingyenélőket, hogy Amerikáig meg se állnak...
nemkati
Van abban valami sajátosan fideszes, amikor a magyar igazságügyminiszter Brüsszelbe megy hazudozni.
Néro2
Mit akarsz ott tolvajok Jucusa te gerinctelen nyöstény. Hát nem nézed az M1-et , hogy szárnyal a NER gazdasági csoda ?
Akkor meg ? Egyébként meg vigyél egy állítsuk meg Brüsszelt plakátot és akasztd ki a falra a tárgyalószobában.
Sokat fog segíteni. Egyébként meg benneteket egy repül a sapi ill. rőf kötélen kívül nem illet meg semmi. De az viszont nagyon.
beric
Mibe, hogy egy hónapon belül utalni kezdenek?
tothjani
Ha annyira sürgős lenne az a pénz akkor a Kormány a javaslatokat nem a beadási határidő napján az utolsó percben küldi el !!!
De ezek a cinikus nagyképű Állatok akkor is megmutatják hogy ők a Világ urai.
Néro2
@Qqberci: Előbb fel kell húzni egy több száz férőhelyes börtönt. Bár a fenét. temetőben van hely. Őrizni se kell a kapuját.
simmering73
@Aki Én: 7:10 Egy munkanélküli tetves provokátor.
namihami
Az úgy van Julis, hogy a tűzoltás helyett célszerűbb eleve nem játszani a gyufával.
Ha érted (talán!?!?!), akkor szaladj a a Főnihez és beszéld meg azzal is.
Nessy
Nehéz dolog menteni a menthetetlent! Papiron igér Orbán fűt, fát, lombvirágot, lásd választási kormánypropaganda, és csinálja tovább a dolgokat, ahogy az agymacskái épp diktálják. Persze, ő semmiben nem hibás, Gyurcsány, Soros, Brüsszel!
117
"Magyarország ugyanis az egyetlen ország, amellyel szemben gyakorlatilag az összes uniós jogsértési eljárás folyamatban van."
Yoda69
Dilettans barmok. kapkodna ossze vissza, az utolso pillanatban kuldik a levelet is. Mit gondolnak magukrol ezek a tetvek? Hogy korulottuk kering a Föld? Itt a magyar nep tuleleserol van szo, es ezek ugy kezelik ezt mintha csak egy tal rizsrol lenne szo. Tobb alazatot elvtarsak es elvtarsnok.
Pont ez a hitelvesztett ribanc megy ki targyalni? Rohejesek.
Yoda69
@Shikari: Te idiota barom, mar igy is megvetoztatok mindent.
sokanvagyunk
Ha nem jön össze, bizalommal forduljon Mészáros Lőrinc szuperbankjához.
Yoda69
@Maccska: Kuldd ki te a kurva anyadat! Ti pendultok egy huron te naci geci sopredek.
kereső
Ott kellene kezdeni a dolgot "művésznő", hogy az igazságügyi miniszter, az "igazságügyi miniszter" legyen, ne (I)gazságügyi miniszter. Már navracsics is az utóbbiak szerint működött, amikor (i)gazságügy miniszterként elkészitette azokat a törvényeket, amelyek lebontották a magyar demokráciát-és a jogállamiságot, amelyek segitségével az állampárt felszámolta a fékek-és ellensúlyok rendszerét. Most már az is a kérdések közé tartozik, hogy a magyar biróságok függetlensége megszünt varga zs.andrás kinevezésével. Az ügyészségről meg egy szót sem.

Van egy korrupció ellenes hatóság- az Európai Unió ügyészsége- talán nem a korrupt magyar kormánynak kéne létrehozni egy ilyet, hanem csatlakozni a meglévőhöz. Azután lehet lebontani a NER-t, kezdve az egypárti alaptörvénnyel, és folytatva a ráépülő sarkalatos törvényekkel. Vissza kéne!!! állitani a Köztársaságot!
Követeljük a sajtó szabadságát!, a biróságok függetlenségét!!!
Felelős !!! minisztériumokat Pesten-és Budán!
Szabad-és befolyásolás mentes , egyenlő esélyeken alapuló választást!
Folytassam???Majd, az eu parlamentje elmondja...
mackoka46
Kiismerték őket. Ennyi. Pénz nem lesz.
Jozefina
Én remélem, hogy az EU szakpolitikusai átlátnak a szitán és felismerik a szemfényvesztést, amit a magyar kormány csinál! Talán emlékezni fognak arra, hogy mást mondanak az EU-ban és mást itthon. Kétszínű polizizálás nem lehet. Orbán pedig másra nem képes. Maga alá gyürt már szinte mident és amit még nem azt igyekszik megtenni. Ebből nem lehet EU megállapodás. Ezeken nem fog változtatni. Nem fogja visszaadni a szabad sajtót, nem fogja vissza adni az igazságszolgáltatás fidesz-kdnp-s "megszállását", nem fogja visszaadni az ellopott magányugdíj vagyont, nem fogja kiengedni a kezéből a korrupció "ellenőrzését", nem fogja kiengedni a kezéből az esetleges EU pénzek majdani elosztását sem. És még sorolni lehetne!?
Yoda69
Ez megoldhatatlan helyzet, mert az Unio - nem kimondottan - de megkoveteli hogy belepjunk az unios korrupcio elleni ugyeszsegbe. Ez alapfeltetel, hogy legyen mirol targyalni, es mas alternativat nem fog elfogadni, mert minden buzlik az orbani korrupciotol.
Viszont orban sosem fog belepni ebbe a szervezetbe, mert onnantol minden piszkos ugyuk vizsgalhato, es sorra dolnenek ki a csontvazak a szekrenybol. orban veje, aposa, lanya, off-shore lovagja, de meg maga a fuhrer is csikosban vegezne. Es ezt o is tudja jol.
Ez viszont azt fogja eredmenyezni, hogy itt nem lesz megallapodas, tehat a legrosszabra kell keszulni: a forint heteken belul osszeolmik, amikor ez nyilvanvalo lesz a befektetok szamara, az orszag ados besorolasat lerontjak gagyi kategoriaba, elszall az inflacio es a kamat. Allamcsod talan nem lesz mert az adossag 70%-a mar a magyar emberek kezeben van allampapir formajaban (mar aki vett ilyet). Azt meg lehet nyomtatni, igaz penz sose, vagy csak nagyon sokara lesz belole.
Eladott Ország
Ligeti Miklós: „Korruptokráciában nincs független hatóság. A korrupció itthon a rendszer beépített működési módja, nem kisiklás, nem kivétel, ezért hatósági megoldásokkal nagyon kis mértékben lehet ellene fellépni, hiszen a rendszernek önmaga ellen kellene eljárnia. Az elmúlt 10 év rombolását és átöröklött rossz gyakorlatát nem lehet egy hatósággal felszámolni.” Századvég: Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag az fidesz legfőbb politikája.
uploads.disquscdn.com/images/5fa9fdabc739587f56090bf839226d01c5c3bfa7ff5252f3e72eb402d677cd8d.png?w=800&h=564
kereső
@Maccska:Te 40 évvel ezelőtt piros tagkönyves mszpm-s voltál, talán még munkásőr is, mert a mostan hangadó fideSS-sek majd mindegyike onnan jött, ott szocializálódott. Nem csoda, ha neket semmit nem mond- sőt rühellitek a "leberta-"(á)t, a demokráciáról azt sem tudjátok, hogy eszik-e, vagy isszák, halovány lila gőzötök nincs arról, hogy mit jelent. Nem tudjátok, hogy demokrácia nélkül a jogállam is halott- és egyenes út vezet ahhoz az állapothoz, amelyben ma az ország él/vegetál. Ahhoz az állapothoz, amelyben az állam, mint olyan megszűnt klasszikus szerepét betölteni, mert megszállta a maffia- és törvényesit minden lopást, az ország kifosztását. Te prédikálsz 40 év előtti "nagypofájúságről"??? Mit tudod te, hogy én mit tettem 40 évvel ezelőtt?? Szamizdatot terjesztetem??, elkergettek március 15.-én a tüntetésről?? ,vagy éppen csak malmoztam??? Mit tudsz mond?? Mert idehányod a jelenlegi hatalomnak való megfelelési kényszeredet, prekoncepciókat gyártasz, mint az egész fideSS. Nyalod annak a hatalomnak a scheggét, amelytől az ország már nyegyven évvel ezelőtt is szabadulni igyekezett- csak azért, mert a NER köreiben mostanra ez lett a trendy+ a fancy??? Mivel már 40 évvel ezelőtt is józan paraszti ésszel láttam a dolgokat, bátran állithatom, hogy az orbáni diktatúra az meghajazza a kádárit- olyan morális erkölcstelenségbe taszitva az országot,amelyet 40 évvel ezelőtt elképzelni sem lehetett. Nem 2006-ban vvolt morális csődben az ország- hanem most. Na, csá...
117
Nincsen apám, se anyám,
se istenem, se hazám,
se bölcsőm, se szemfedőm,
se csókom, se szeretőm.

Harmadnapja nem eszek,
se sokat, se keveset.
Húsz esztendőm hatalom,
húsz esztendőm eladom.

Hogyha nem kell senkinek,
hát az ördög veszi meg.
Tiszta szívvel betörök,
ha kell, embert is ölök.

Elfognak és felkötnek,
áldott földdel elfödnek
s halált hozó fű terem
gyönyörűszép szívemen.
ómió
Brüsszel? Az se igaz, amit kérdez! A pénzeinket meg az éves befizetéseinkből levonva kaphatjuk meg!
Dr. Proktor
@Shikari: Nem, mert tudom hogy szerezte... nem egészen úgy ahogy Rogán Tóni a találmányával...
Dr. Proktor
@ómió: Talán utánanéznél ennek a baromságodnak amit gondolom az origoról vagy más hasonló hírforrásokból szerzel...
Yoda69
@Shikari: Ismered a magyar mondást? (Roman suttyó létedre biztos nem)
"Amilyen az adjon isten, olyan lesz a fogadj isten".
117
"A professzor (Horger Antal) azért háborodott fel, mert a vers alapján erkölcstelennek, nihilistának tartotta a költő életszemléletét. Pedig ebben a versben éppen az a pláne, hogy nem arról szól, amiről szól. Egy vers nem azonos a szavak elsődleges jelentésével (főleg a XX. században nem). Az egész átvitt értelmú. Nem egy gyilkos verse. Nemcsak a lázadás jelenik meg benne, hanem a kétségbeesett menekülés is.
...
Játékosság, lendület, dac, ellentmondás provokáció van benne ("Ha kell embert is ölök" - kifejezetten provokatív hangvételű ez a sor."
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:59 ♦ A bűnöző román cigányt és bandáját bíróság elé kell állítani! 15 ezer milliárd Uniós pénzt képes feláldozni a dagadt geci, hogy ő és bandája szarrá lophassa magát! Amit ő nem tud ellopni, akkor az nem kell! Az ilyen, egy hazaáruló rohadék! Ha lenne halálbüntetés az első fára kellene felakasztani!
Clavigo
@ómió: @Shikari: @Maccska: Lehet nekiállni " vonatozni ",,buznyákok..Ha már így össze jöttetek ...
Yoda69
@Clavigo: Szerintem mindhárom ugyanaz a fasz.
Yoda69
@Clavigo: Regebben o volt a bringas, meg meg ki tudja hany ninckje volt. Probal mas stilust hasznalni, de amikor beidegesedig es elveszti a kontrollt akkor ugyanazt hasznalja.
Néro2
@Yoda69: Ki kellett volna mennie a fitymafülbevalós ösznemzetet megtestesítő bajuszszar utódnak is. Úgy még jobban látnák csutiland nagyondemokratikus hatalmiágakelválasztásának illiberális voltát.
Clavigo
@Yoda69: bringás,risiko...@Shikarescu..:):):)
orsos vendel
"gazságügyi miniszter sürgősen Brüsszelbe " orsos megint utazik, kell a penz...
ómió
@Clavigo:Vonatoznod neked kéne, bolsiék idiótája! Nyüzsiznek itt az efftársaid! Mindjárt össze is ragadhatsz velük!
ómió
@Dr. Proktor: Neked minden evidensnek "utána kell nézned"? Attól lettél ilyen "jó efftárs"!?
Dr. Proktor
@ómió: A hülyeség csak neked evidens, én mindent kritikusan szemlélek, képzeld még Gyurcsányt is!
Dr. Proktor
Tök mindegy különben hogy jön pénz vagy nem, úgyse minket gazdagítana...
Vagy esetleg valamelyikünk gázszerelő volt korábban Felcsúton?
Jozefina
Óriási ötlet, hogy olyan miniszterek állítják fel a korrupcióellenes hatóságot, akik testközelből ismerik a korrupciót!! A maffia ellenőrizné a maffiát??? Vagy mi???
444.hu/2022/09/06/oriasi-otlet-hogy-olyan-miniszterek-allitjak-fel-a-korrupcioellenes-hatosagot-akik-testkozelbol-ismerik-a-korrupciot
balos
@Jozefina: Egy ujabb pénznyelő szervezet,amit a nav írányít!Szegény völnert ebből is kihagyják!
nezelodo
@117: ma 8:53. Az, hogy szinte minden uniós jogsértési eljárást elindítottak a kormányunk ellen elég indok arra, hogy a "kecske alakítson egy káposzta védelmi bizottságot", amelyet hajbókolva beszopnak Brüsszelben, és felejtik az utcai harcos tobzódását.
Bástya Béla Elvtárs
@Shikari: ma 06.27
Abban a pillanatban ki tudnák fizetni ami Magyarországnak jár, kamatos kamattal. Orbán belejelentené, hogy bocsi drága nyugati barátaink, de nem tudjuk tovább fenntartani a határvédelmet, ha nincs lóvé (amibe eddig sem szálltatok be, csak csesztettetek). Egy hét alatt 3 millió zúdulna rájuk...
Dr. Proktor
@Bástya Béla Elvtárs: Ja, a zsarolás nemes, keresztény cselekedet...
Dr. Proktor
@Shikari: A számtalan itélet pénzértéke eléri a Mészáros/Orbán gazdagodás mértékét?
Na ugye...
A lopás bűn, de a mértéke jellemző a jellemre...
Apropó: részesülsz?
Lepényleső
Igazságügyminiszter,- mint volt egykoron a Népjóléti,- az igazságot pontosan annyira fedi?
nejlontacskó
Az a baj, hogy amit a Juci aggálynak nevez Brüsszel részéről, azok bizony tények!!!
Dr. Proktor
@Shikari: Ki dönti el hogy ki lop és ki jut a pénzéhez becsületes módon? Pofára vagy pártra megy?
Dr. Proktor
... esetleg törvénybe iktatjuk hogy a lopás nem bűn és akkor Lölő is tisztességes lesz?
amortizáltok
@Dr. Proktor: a kettőre egyűttesen hat rá ezért nem adnák a kormánynak még nyalókára sem szivják az újjukat meg a fogukat.
ómió
@Eladott Ország: Aki itt 15000 milliárdnyi uniós pénzt "feláldoz", hogy az ország ne kaphassa meg - nyilván "merő efftársi hazafiságból" - az a mocsokbolsi tetübandád, amelyik máig is akadályozza a kifizetését, miközben az olyan Cseh efftársnőd féle bolsi aljadékok épp az uniós pénzt kikorrumpálva lopják degeszre magukat - nyilván, hogy a tetvesbolsi fajtádnak legyen mit a "Zorbánra" hazudnia! Szóval,bolsiék idiótája, a hazaáruló titulushoz illő halálbüntetést a fekálbolsi fajtád számára szorgalmazd!
ómió
@Dr. Proktor:Látom, csak a saját kreténségedet nem vagy képes kritikusan kezelni!
117
Pávatáncol az aberált hímnő, pedig csak elég lenne azt elmondani az Európai Bizottságnak, amit augsztus 22.-a óta (bő három hét!) művelt a Fidesz az országban.
Dr. Proktor
@Bástya Béla Elvtárs: Nem is rád értettem, hanem pártunkra és kurmányunkra... :-)
117
@Bástya Béla Elvtárs: Az nem mentség semmire.
Dr. Proktor
@Shikari: A törvény, mint látjuk, pártunk és kurmányunk által szabadon hajlítgatható...
Más országokban a közakarathoz igazítják!
Dr. Proktor
@Shikari: A lopás az lopás, ez igaz, de te a gyanúsítgatást miért a kis hallal kezded? Félsz hogy a pénzcápa befal?
Dr. Proktor
@Shikari: Értem! Akkor hamarosan az alaptörvénybe kerül a korrupció és a lopás, s akkor utána már juttatás lesz...
Dr. Proktor
@Shikari: Ott nem a közpénz magánosításáról szól, amúgy kevered a szezont a fazonnal!
gina
Hülye leszbi, hiába hazudsz nem hallgatnak rád, seggen csúszol de hiába, csináltass fülbevalót amin EU van irva hahahahahha akkor talán te OV ribi
gina
Ami pedig megillet az OV zsiros segge meg a barátnőd alsója Katika...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.