Újabb sejtelmes ügylet van kibontakozóban.

„Itt már a strómannak is van strómanja” – Orbánék legújabb üzlete Horvátországon át vezet MoszkvábaMTI/Máthé Zoltán

Hadházy Ákos független politikus újabb visszás ügyre mutatott rá: Zágráb és Budapest között épp egy komoly játszma zajlik egy horvát nagyvállalat megszerzéséért. A cég az élelmiszeriparban és kiskereskedelemben jelen levő Fortenova-csoport. Külön érdekesség, hogy  e vállalat 43%-ban az orosz Sberbank kezében van.

A részvénycsomag megvételére a Jellinek Dániel ingatlanmogul tulajdonában lévő Indotek tett ajánlatot, és áprilisban meg is egyeztek az adásvételről. Az üzlet nyélbe ütése azonban csúszik, mivel a horvát hatóságok vonakodnak megadni az ehhez szükséges engedélyeket

– írja Hadházy, aki szerint erre az az okuk, hogy az üzlet hátterében Orbán Viktort sejtik. Így maga Andrej Plenkovic miniszterelnök igyekszik megakadályozni a nagy üzletet.

Budapesten valamiért nagyon nem örülnek ennek a fejleménynek, információim szerint a legmagasabb szinten figyelik aggódva az eseményeket

– teszi hozzá. Egy, a birtokába került dokumentum szerint több fontos politikai szereplő, köztük Gulyás Gergely, Varga Mihály és a Köztársasági Elnöki Hivatal diplomáciai igazgatója is megkapta az ügyről szóló információkat. Azaz több olyan illető is, akiknek elvileg nem lenne közük egy magáncég ügyéhez.

Tegyük gyorsan hozzá, hogy a Nacional szerint Orbán közvetlenül Vlagyimir Putyinnal tárgyalt a Sberbank a Fortenova-részvényeinek megvásárlásáról, legutóbb február elején, amikor Moszkvában járt. Szijjártó Péter is többször járt Moszkvában, állítólag részben azért, hogy erről kb. 500 milliárd forintos üzletről tárgyaljon

– tér ki rá a politikus.

A gondolatmenetet azzal zárja, hogy az oroszok valószínűleg nem kívánják feladni ezt az igen jelentős stratégiai pozíciót, nem is beszélve az üzlet pénzügyi vonatkozásáról. 

Nem tartom valószínűnek, hogy tényleg kivonulnának, inkább az lehet, hogy csak ideiglenesen letétbe helyezik. Ha igaz, hogy Putyin és Orbán személyesen tárgyalt erről, akkor inkább azt feltételezem, hogy a magyar kormányfőt megbízták ezzel a feladattal, ő meg kiadta a munkát Jellineknek meg a vejének

– vélekedik Hadházy. Mindebből pedig egyszerű következtetés vonható le: „itt már a strómannak is van strómanja”.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Legyetek résen, horvátok ! Ha az orosz belelép, ott nem sok jó terem nektek ! Kirámolják a céget, vagy hazaviszik. Nektek semmiképpen sem marad semmi. Orbán erre a garancia !
ómió
Már megint a nemzeti vagyont gyarapítanánk? Hát, ez tényleg nem efftársi!
Toller Béla
Legyetek résen, horvátok ! Ha az orosz belelép, ott nem sok jó terem nektek ! Kirámolják a céget, vagy hazaviszik. Nektek semmiképpen sem marad semmi. Orbán erre a garancia !
Clavigo
@Shikari: Még nem sikerült leszopnod ???
Lepényleső
Keresztényi,és nemzeti színekben,- hogy most épp melyikben,talán amelyik mélyebbre nyúl a zsebben?
percsi
Fél lábát már a horvátokhoz is berakta, az is kellene nekik.
Talán a horvát gázkereskedelemmel kapcsolatos visszaélések is hozzá köthetők, az INA legnagyobb részvényese a Mol Nyrt. Horvátország történetének legnagyobb lopásaként emlegetik az ügyet.
Vity és puty európát akarja uralni?
Gazella
Geci kis kezére rácsap a horvat kormány!! Ahogy a gáznál is megteszi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.