Hetek óta hiánycikk a kristálycukor több boltban is – írja az RTL.

Újabb alapvető élelmiszer lett hiánycikk a kormányzati árstop miatt
Fotó: Pixabay

Egy üzletlánc budapesti boltjában azt sem tudják, mikor kapnak legközelebb. A Cukorrépa Termesztők Országos Szövetségének elnöke szerint ez azért van így, mert az árstop miatt az emberek felvásárolták a cukrot. 

A Híradónak küldött nézői felvételen jól látszik, hogy az egyik budapesti üzletben üresen állt a cukros polc. A felvétel beküldője azt írta a Híradónak, hogy csak a sokadik üzletben tudott vásárolni. Az egyik helyen az eladót is megkérdezte mi okozza a hiányt.

Nem tudjuk mikor kapunk egyáltalán. A központba sem érkezik be. Beszállítási nehézségek adódtak az egész hálózat szinten. Mi nem is rendelhetünk már. Amikor kapunk a központtól leosztást, akkor van

– mondta a boltos.

Hasonló helyzetről számolt be a Baranya megyei Diósviszló kisboltjának tulajdonosa is, szerinte a gondok már az árstop bevezetésekor látszottak.

A cukrot most nagyon-nagyon nehéz beszerezni. Nagykerekben jóval drágábban tudtuk beszerezni, már a hatósági ár bevezetésekor. Több volt a beszerzési ár, mint amennyiért nekünk kellett volna adni

– mondta el Balogh-Gál Erika, aki hozzátette, sokszor a nagyobb üzletláncoknál próbálják beszerezni a cukrot, de 3 hete a környékükön is alig lehet kapni.

A Cukorrépa Termesztők Országos Szövetségének elnöke szerint évek óta egyre kevesebb cukrot állítanak elő Európában, így Magyarországon is. A keresletet azonban mindig ki tudták elégíteni. Az elnök szerint most azért hiánycikk több helyen a cukor, mert a januárban bevezetett árstop miatt többet vesznek az emberek.

Megítélésem szerint a hatósági ár úgy befolyásolja a cukorral kapcsolatos ellátást, hogy alacsony áron kapható a cukor

– mondta Dorogi Árpád, aki szerint ez megnövelte a keresletet, hiszen az emberek arra számítanak, hogy ezen időszakot követően lényegesen magasabb áron tudják beszerezni ezt a terméket.

Forrás: RTL

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Szóval, efftársilag véletlen se a "felhalmozás"...?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Emmersson71: Szóval, miközben a "szent bolsi zsoltár" Internacionálétokat éneklitek, ránk hazudjátok, hogy mi vagyunk a bolsik!? Nem mondom: "sajátosan efftársi"!
Emmersson71
@ómió: Rákosi cuppogva nyalja a szája szélét a pokolban, Orbán tanítványát látva :P
ómió
@Emmersson71: Sztálin efftársatokat látva Lucifer bosszankodva csóválja a fejét a pokolban: "ezek a mesterfogások nekem még hogyhogy nem jutottak az eszembe"!?
ómió
@Emmersson71: Hitler max. a kisinasa lehetett volna!
Emmersson71
@ómió: Orbánnak? Valóban..végre egyetértünk :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.