Hatalmas a felháborodás a civil és az ellenzéki oldalon. 

Mától életbe lépett az új abortusztörvény, amely zsarolja és megalázza a nőket Magyarországon

Fotó: KRISTOF VAN ACCOM / BELGA / AFP

Csütörtöktől lépett életbe az a rendelet, amely arra kötelezi az abortuszra készülő nőket, hogy a tervezett terhességmegszakítás előtt egy olyan, szülész-nőgyógyász szakorvos által kiállított igazolást is bemutassanak, miszerint már meghallgatták a gyermek szívhangját.

Ennek kapcsán az Index írt egy hosszú összefoglalót erről a rendeletről. 

A Magyar Közlönyben napvilágot látott, Pintér Sándor belügyminiszter szignózta rendelet nem előzmény nélküli: Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselője még 2016-ban, jobbikos színekben nyújtott be először arra vonatkozó törvénymódosító javaslatot, hogy az abortusz előtt a várandós nőknek meg kelljen hallgatniuk a szívhangot.

Az ismert jogvédő szervezetek rendkívül aggasztónak tartják, ami most a terhességmegszakítás körül történik.

„A rendeletmódosítás semmilyen más célt nem szolgál, mint azt, hogy tovább traumatizáljon sok esetben eleve traumatizált nőket. Miközben pont, hogy további tényleges, érdemi információt nem nyújt nekik”

– mondta el az Indexnek Csernus Fanni, az Amnesty International nemek közötti egyenlőséggel foglalkozó munkatársa az Indexnek.

További részletek az Index cikkében! 

Forrás: Index.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@ómió: A régi efftársi vélemények még megvannak, suttyó csicska?

,,A Reform magazin 1990. július 13-án megjelent számában 31 éves Kövér a 27 éves Orbánnal együtt interjút adott a lapnak, melyben előkerült az abortusz témája is.

Itt még a liberális szerepben tetszelgő Orbán Viktor kijelentette, hogy akik az abortuszszámot törvényi eszközökkel akarják leszorítani,
azok nem emberek, szörnyetegek.

Valamint a fiatal Orbán szerint népszavazást kell kiírni a kérdésről.
Kövér László ezt azzal folytatta, hogy a lányok, asszonyok
nem hobbiból járnak abortuszra, illetve nem jogi, hanem szociális, népjóléti oldalról lenne kívánatos a kormányzati megközelítés.
A folytatásban elmondta, hogy:
az abortuszvitát kormányzati útra terelni meggyőződésünk szerint ugyanolyan hiba lenne, mint az állami iskolákban a hitoktatást kományintézkedéssel bevezetni. S nem csupán azért, mert szociális vonatkozásai miatt a lakosságot még megosztottabbá tenné, hanem azért is, mert erős indulatokat korbácsolna fel"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amortizáltok
@KisTehen: bocika kicsi tinó nézz már szét a fővárosban 1 kölök megy + 2 kutya sétálni akkor melyik a kisebbség ? és vidéken 2 kutya egy nővel kár hogy a pasira nem tettek pórázt. mert igy 1 nő + 3 kutyasorban.
Németh István
Mert; basznak a kurvák a bőrdíványon a seggük alatt párna, a hülye pinák meg a kurvák párja
ész nélkül kefélnek ez a módi járja, s rimyál a moslék némber mert megdrágult a kaparása!
Van védekező eszköz, se szeri se száma, még csak nem is drága, de ha esze sincs akkor vegye a szerszámot a szájába! meg lesz minden oldva!
Ez a törvény pontosan a NŐKNEK a valós és igazi NŐI EMBERNEK KEDVEZ!
A genderfaszi pöcsök mán bajba is vannak a szüléssel > a seggükön keresztül nehéz lesz a terhességet megállapítani!
Németh István
@m73: Te seggfej a NŐK érdekében a Nemzet érdekében szólok, amikor az új törvény mellett állok ki! Van gyereked . unkád, te szar fattyú!? te moslékos szaregyveleg miben sérti ez a nőt, a születendő gyermeket, a magzatot?? A szülni nem akaró és teherbe pottyant nő meg védekezzen! TE ÁLLAT! Annak meg örüljön hogy az állam akarja a gyermeket és lehetőséget ad neki arra, hogy józanul átgondolja szándékolt cselekményét - felnevelnie akkor sem kell hanem vállalja számos más lehetősége van! Még pénzébe sem kerül >> DE MEGMENT EGY EMBERI ÉLETET, aki lehet hogy pont ő lesz a felnőtt korában az államvezetője! te gárgyult rosszmájú züllött agyú barom! a többi hasonló gondolkozásúval együtt! Hányok tőletek!
Az Eu gecik meg nyalják ki a migránsok seggét akik előbb utóbb halomra gyilkolják őket, mert nem dolgozni építeni a kapitalista munkaadójukat jöttek, hanem gyilkolni te barom!
Aki Én
@Németh István: baszódk már meg, re kibaszott kormos korcs.
Vess már véget a szenvedésednek, te elmebeteg, retkes féreg.
amortizáltok
pintyőkelme mióta hoz tőrvényt vagy ez elirás ?akkor hozzunk ám mi is még MA
Pálinkás Pál
és mindezt hozta egy ragyáspofájú szarzsák...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok