A jó húsz éve hatályban lévő végrehajtási rendelet mellékletén módosított a belügyminiszter, megváltoztatta a terhesség megszakításához szükséges kérőlapot. 

A 24.hu cikke szerint megjelent a Magyar Közlönyben az a belügyminiszteri rendelet, amely a magzati élet védelméről szóló 1992. évi LXXIX. törvény végrehajtásáról szóló korábbi rendeletet írja át. Pintér Sándor belügyminiszter a cikk szerint a 20 éves rendelet mellékletén módosított, megváltoztatta a terhesség megszakításához szükséges kérőlapot. 

Pintér Sándor belügyminiszter átírta az abortusz szabályozását

Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án.

Fotó, címlapkép: MTI/Kovács Attila

A módosításnak az a lényege, hogy az állapotos nőnek a jövőben egy olyan, a szülész-nőgyógyász által kiállított leletet is be kell mutatnia, amely 

"rögzíti, hogy az állapotos nő számára az egészségügyi szolgáltató a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt egyértelműen azonosítható módon bemutatta."

A belügyminiszteri rendelet szeptember 15-én már hatályba is lép. 

A lap szerint a "magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt" magyarul szívhangnak nevezik, vagyis a rendelet a szívhang meghallgatásához köti az abortusz elvégzését, amit régóta követel már Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője (aki korábban jobbikos volt). Dúró szerint ez nem szigorítás, hanem csak tájékoztatás. 

A lap összefoglalója szerint korábban Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő intézett írásbeli választ igénylő kérdést Gulyás Gergely miniszternek, hogy tervezi-e a kormány az abortusz szigorítását. Ezt azért kérdezte, mert Novák Katalin még az államfőválasztás előtti beszédében utalt rá, hogy támogatni fogja azokat, "akik a fogantatás pillanatától vigyáznak az életre".

Ungár szerint a mondat arra utalt, hogy Novák Katalin hivatalba lépése után a kormány szigorítana a jelenlegi szabályozáson. Erre Zsigó Róbert államtitkár azt kérte, hogy tekintse irányadónak korábbi válaszát, amiben az alaptörvényre hivatkozott ("minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz. A magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti."), és hozzátette, hogy a kormány nem tervez a hatályos szabályokon változtatásokat.

Forrás: 24.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Dúró Dóra: A megélhetési gyermekvállalást nem sikerült visszaszorítani. Ez a megélhetési közkincs?! "Aki szerint a nem kívánt terhességekből is kívánt gyerekek születnek." Akkor a Mi Hazánk átvállalja a felnevelésüket, ha már ilyen hősiesen fasisztán hazafiak?! Orbán Viktor a mi közkincsünk. Vagy inkább övé a közkincs. Helyesen: közjószág. Mintha Viktorka beszélne belőled.
uploads.disquscdn.com/images/711944fd910c574765721e93d24326c5ac8d91af18b8dd47c117b4049a83c07b.jpg?w=800&h=766
Duró, Novák , Toróczkai (alias Tóth) 3 iszonyatos nagy szélhámos ! Most 4 évig dőzsölhetnek eljött fidesz segitséggel nekik a kánaán nem kell mást csinálni csak a nácik és bigott ketesztényeknek hamukálni és garantált a 6-8 % . Így van. Ugyanis az ember az állam tulajdona, vagyishát a miniszterelnök úré végső soronl és szeretné, ha minden gyerek ilyen lenne, tökéletes NER. Dórikának kiszervezték az abortusz-szigorítást és a melegellenes propagandát. Megosztó és népszerűtlen ügyek, erre hozták létre Dórikáékat. A fideszkdnp’ és az egyházak nem vehetik a saját nevükre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@gina: Biztos téged akartak kikaparni, szarkupac efftársnő, csak anyád a klotyón összetévesztette efftársiasságodat az ürülékével!
117
Bakker, már 19:14-kor elvesztettem a fonalat? Régebben, 21 óra magasságában történt velem ilyesmi. Öreg Sam.
Egyébként van benne logika. Valahol. Ha jobban belegondolsz.
gina
@ómió: Te rohadék ne szidd az Anyám arra allergiás vagyok te végtermék OV szarkupaca remálem elér titeket a vég sz@ros kis mocskok, hányingerem van az ilyen alkesz panelproliktól
ómió
@gina: Ki szidta az anyádat, szarkupac efftársnő!? Hol deliráltál ilyet? Az agyad szarraltöltött helyén? Csak arra utaltam - és eszerint úgy is volt - hogy anyád tévedett: összetévesztett téged az ürülékével! Azt hitte, téged hagyott a budiban és csak később szembesült a valósággal! És az alkesz panelproli "tezsvíreidet" - ők a bolsi törzsszavazóitok(!) - meg ne szúrd hátba és főleg ne hazudd másokra, fekálkirálynő! A végén még majd ők se szavaznak rátok!
Lepényleső
...mintha lenne bárki e tájon aki ehez is nem a legjobban értene,- lehet,hogy érintettje?
gina
@ómió: Proli állat vagy nem a nivóm te kis börtöntöltelék, jóval kezdesz nulla patkány, nem hazudtolod meg a fidesz moslék kiléted,,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.