Magyarország Kormánya közösségi oldalán tette közzé Varga Mihály mosolygós fotójával a XXl. századi nagy ötletét: legyünk önellátók, kerítésen belül termeljük meg az ennivalót és csak magyar árut vásároljunk. A hozzászólók véleményezték a pénzügyér utópiáját...

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Hülye ötletből nincs hiány. Valódi segítségből annál kevésbé.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
polgarb
@KisTehen: A sok esőtől megint sok bolondgomba nőtt a legelőn! Hányszor mondjam még,hogy ne edd meg te buta tehén!
Sámannus
@Nyírfa: Sajnos heti bevetésen vagyok egy nyári rezidencián, ahová nem építettem ki az internetet. a telefonomat pedig kb a kőszerszámokhoz hasonlóan használom, leginkább a szekrény soron várja az újratöltést.
Legfeljebb egy jó káronkodással igyekszem lenyugodni, ha valami bődületes agyatlanságba ütközöm. Jobban érzem magam kicsit elszigetelve.
A minap megszólított egy nagyon régi ismerős győzköd engem, hogy a nyugat miatt van a háború, mert pénzelik az ukránokat. Mondom én neki, hogy az oroszok több fegyvert adnak nekik mint a nyugatiak, mert a fronton hagyják a municiót. A csávókám meg csak lesett ki a fejéből. Azt hiszem az emberek elvesztettek minden tájékozódást, kizárólag a közmédia baromságain tengődnek
Nyírfa
@sgl: Beágyazni egyszerűbb, de a kreativitásunk az egekben. Már évek óta tervezzük zöldségpalánták ültetését a balkonon, de gondolj bele, mennyivel gazdaságosabb lenne, ha sok négyzetméteren gazdálkodnánk. Még csak fel sem kellene szedni a parkettát, elég fóliával letakarni, földet rá, és lehet dugványozni. Én szófogadó állampolgár vagyok, ha Varga azt mondja, hogy legyünk önáellátóak, akkor nem gondolkodom, hanem cselekszem az elvártak szerint.
Nyírfa
@Sámannus: 10.21

Az emberek többnyire abban hisznek, amiben eleve hinni akarnak, s annak, aki az ő szájuk íze szerint beszél.
Egy ismerősöm nagyon soákig siratta azt a szerelmét, akiről hagyta magát lebeszélni. Sajnáltam őt, együttéreztem vele, de mérges is voltam rá: ha valóban szerette volna, akkor ma az ő felesége lenne. Addig-addig faggattam, amíg be nem vallotta, hogy azért hajlott erre a döntésre, mert komplexusai voltak mellette - kevésnek érezte magát. Ismertem a fiatalembert, nagy reményű, nagyon jó megjelenésű fiú volt, de tudtam, hogy őszintén szereti az ismerősömet.
Az életünk során hibát hibára halmozunk, de a legnagyobb baj, hogy mégcsak okulni sem akarunk a következményeikből.
Lendkerék
Úgy látszik, hogy fideszéknél ez a rosszul öregedő javaslat időről időre előjön. A tízes évek elején, a nagy munkanélküliségek idején is tett egy cinikus megjegyzést valamelyik félhülye képviselőjük, hogy menjenek az emberek gombázni, gyógynövényeket, erdei gyűmölcsöket, csigát gyűjteni. Ami önmagában egyáltalán nem elvetendő tevékenység, százezrek teszik ezt ma is, csak egyrészt kereskedelmi mennyiségben, értékesítésre (azaz jövedelemszerzésre) csak külön engedély alapján lehet, másrészt hiányzó élelem pótlására meg édeskevés, mint ahogy a kiskertészkedés is. Mert ugyanakkor látjuk, hogy az ezeket a "túlélési stratégiákat" az arcunkba toló szarháziak mérhetetlen luxusban élnek, és ezt nem restellik naponta ez egészen hülye választóik és egyéb kiábrándult, egyre kétségbeesettebb tömegek tudomására hozni.
Persze senkinek nem akarom elvenni a kedvét a konyhakertészkedéstől, de aki eddig nem csinálta, számítson arra, hogy a kellő tapasztalat megszerzéséig bármilyen megtermelt zöldség, gyümölcs a többszörösébe fog neki kerülni, mintha a boltban venné akármilyen áron (pláne, ha úgynevezett "magyar áru"-t vesz). A kertészkedési "tanácsadó" oldalak idealizált termesztési körülményeit és feltételeit megteremteni illúzió, és egyre több pénzt rakunk a csodaszerekbe, optimális talajösszetételbe, méregdrága szaporítóanyagokba, mígnem egy reggel arra ébredünk, hogy kitúrta a vakond, megette a csupaszcsiga, lezabálta a bogár, kiszáradt, kirohadt, ami meg mégis megterem, és nem tudod azonnal elfogyasztani, azt nem tudod megfelelően eltenni télire akármilyen formában, veszel egy fagyasztószekrényt, amelyik a teljes háztartási áramfogyasztás több mint felét elviszi. A konyhakertészkedést egyébként sem lehet egy-két éves pénzügyi krízishelyzet áthidalására elindítani, azt komolyan kell csinálni, nagyon időigényes, és mire már tényleg hozna valamit, addigra megint javul a család pénzügyi helyzete, és kapálgatás-permetezés helyett a pénz és a szabadidő a horvát tengerpartra megy majd, a...
Lendkerék
(folytatás): ...megy majd, a vetemény meg ott sorvad és gyomosodik el, mert mindenki sajnálja a - nem kevés - időt a kiskertre.
Mentsétek el Varga Micu posztját (és mosolyát), megőrzendő az örökkévalóság számára a tervezett Hülye Járások Minisztériuma (www.facebook.com/classictvmoments/videos/monty-pythons-ministry-of-silly-walks/1799572073409485/) Múzeumában!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.