Sajátos trükkel húzta csőbe az MSZP társelnöke a Fidesz-kormányt. Tóth Bertalan látszólag egy „tájékozatlan” kérdést tett fel, mert tudta: az őt kioktató válaszban a kormánynak olyasmit kell leírnia, amiből kiderül, hogy korábban hazudtak. Így is történt: Koncz Zsófia miniszterhelyettes belesétált a csapdába – írja a Hírklikk.hu.

Keményen csőbe húzta a Fideszt az MSZP: Nincs a tárolók tulajdonában földgáz
Fotó: Tóth Bertalan, az MSZP vezérszónoka felszólal az alaptörvény tizenegyedik módosításáról szóló vitában 2022. június 28-án. MTI/Bruzák Noémi

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több oknyomozó, tényfeltáró cikkel tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Kiugrattuk a fideszes nyulat a bokorból!

Kezdte bejegyzését Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke. 

Megkérdeztem ugyanis a kormányt arról, hogy mennyi földgáz van a magyarországi földgáztároló cégek tulajdonában.

Mint írja, természetesen tisztában volt azzal, hogy a válasz nulla köbméter és jót is mosolygott, amikor Koncz Zsófia tudálékosan kioktatta őt a „tájékozatlanságáról”, hiszen a tároló nem kereskedhet, ő mindössze egy „raktáros”, akinek a tevékenysége szinte minden elemében az állam által szabályozott. 

Akkor is, ha állami tulajdonban van, és akkor is, ha nem. Szabályozottak a szolgáltatási árak, a hozzáférési feltételek, a tevékenység megkezdése, megszüntetése, felfüggesztése, minden. Így van ez ma, és így volt ez tizenöt éve is.

- fogalmazott a társelnök.

Tóth Bertalan most elárulta:

azért tette fel a kérdést, mert azt akarta, hogy a Fidesz-kormány maga írja le: nincs a tárolók tulajdonában földgáz.

Ezzel a válasszal pedig a Fidesz-kormány maga árulta el, hogy korábban felesleges volt a gáztározók és vezetékek megvásárlása – például az E.ON-tól 265 milliárd forintért megszerzett gázüzletág – tárolók, földgáz-nagykereskedő – állami tulajdonba kerülése.

Az MSZP társelnöke megállapítja:

most kiderült, hogy a Fidesz-kormány által éveken át emlegetett szociális- és energiabiztonsági indokokból semmi sem volt igaz.

Hozzátette:

Azt akartam, hogy mindenki számára legyen egyértelmű a Fidesz energetikai ősbűne: nem foglalkoztak az energiahatékonyság növelésével és az energiatakarékossággal, viszont 12 év alatt közel 2000 milliárd forintot költöttek el értelmetlenül vasak, vezetékek, csövek megvásárlására, amivel sem olcsóbb, sem biztonságosabb nem lett az ellátás!

– írja Tóth Bertalan, és több olyan fideszes nyilatkozatot is idéz, amelyekben a tározók és vezetékek megvételét a magyar gázellátás biztonságosabbá tételével magyarázták.

Hát, a mai válságos helyzetben, amikor az Orbán-kormány brutális lakossági áram- és gázáremelése miatt családok, nyugdíjasok egészsége, élete kerül veszélybe, amikor önkormányzatok táncolnak a csőd szélén állami energiaellátás mellett, amikor cégek húzzák le a rolót, mert nem kapnak ajánlatot, vagy amit kapnak, azt képtelenek kigazdálkodni, mindenki láthatja, hogy a pénzünkön történt cégvásárlások mögé tett nemzeti mázas indokok egytől egyig hazugságok voltak!

- fogalmazott.

Az MSZP társelnöke a posztja végén megjegyzi: a vezetékekre és gáztározókra értelmetlenül elköltött 2000 milliárd forintból fel lehetett volna újítani a paneleket, a családi házakat, Kádár-kockákat, vagy lehetett volna más, értelmes, energiahatékonyságot javító beruházásokat végrehajtani – ahogyan azt az MSZP igazi baloldali pártként minden egyes alkalommal elmondta. A politikus szerint még most is lehetne észszerűbb intézkedéseket hozni, az MSZP RezsiSTOP programja például pont erről szól, és ennek megvitatására várják az embereket az országszerte rendezett RezsiSTOP fórumaikra.

Forrás: Hírklikk

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@Pálinkás Pál: látom jó helyre kerültél! viselkedj rendesen akkor nem csak hideg vizű spriccnit kapsz!
Emmersson71
Az igazmondásnak és a korrekt viselkedésnek vitathatatlanul vannak előnyei :)
Nem kell emlékezni a hazugságokra az igazság tudatában - ez így dupla feladat és még össze is zavarja a butábbakat -, valamint a sumákságok is kibuknak idővel.
Emmersson71
@Németh István: Ezt mondta TB: "Megkérdeztem ugyanis a kormányt arról, hogy mennyi földgáz van a magyarországi földgáztároló cégek tulajdonában."

A második idézet már egy rövidítés. Aki elolvasta az első mondatot, tisztában van vele, hogy a "tárolók" itt is földgáztároló cégekre vonatkozik!
Németh István
@NKF: igen az @Emmersson71: ma is meg holnap is szop!
És akkor nagy kutyus lehetsz @Emmersson71: genie, hogy neked a kormány megmondta a frankót! Én csak a köznek leadott 38%-os telítettségről tudok! (ez azért nem annyi, hanem több, de ez köztünk maradjon, mert meghallják az avatatlan fülek, oszt még irigyek lesznek!) Igaz ezt nem a tározók mondták meg a kormánynak hanem a tározókat kezelők mert az egy csoda volna ha a tározó elkezdene balhézni, hogy kiürült - vagy hogy tele van a tartálya - menten felrobban mint te rendesen a hülyeségeidtől - a családod hogy bírja??? DURRRRR!
Emmersson71
@Németh István: Ostoba vagy. Egy rövid szöveget sem vagy képes kontextusban értelmezni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.