A DK európai parlamenti képviselője megtartotta első árnyékkormány-minisztreelnöki beszédét, szerinte jelenleg válságban van az ország, az ellenzéknek pedig fel kell készülnie egy kormánycsődre.

Megtartotta első árnyékkormány-miniszterelnöki beszédét Dobrev Klára vasárnap – olvasható a Blikk cikkében, a lap szerint a magyar történelemben először fordult elő az árnyékormány alakításának lehetősége.

Dobrev Klára: az árnyékkormány be fogja bizonyítani, hogy van kormányzóképes alternatíva itthon

Fotó: Facebook/Dobrev Klára/videórészlet

A politikus Facebook-oldalán közvetítették a beszédet, melyben Dobrev Klára elmondta, Magyarország ma bajban van, "a kormány végighazudta a választást",  és minden eddiginél nagyobb megszorításokat alkalmazott. Az ellenzéki politikus szerint megélhetési válság van az országban, az Orbán-kormány korrupciós ügyei miatt pedig az ország már nem fér hozzá az uniós forrásokhoz, és a miniszterelnök a legfőbb akadálya, hogy Magyarország kilábaljon a válságból – áll a cikkben.

Dobrev szerint amíg Orbán Viktor hatalmon van, addig marad a válság.

A DK EP-képviselője elmondta, felismerték a felelősséget és a feladatot: 

"Ha a haza bajban van, akkor nincs mire várni. Eljött az ideje, hogy megmutassuk, van kiút a megélhetési válságból és az Orbán-rendszerből! Az árnyékkormány be fogja bizonyítani, hogy van kormányzóképes alternatíva Magyarországon, van kiút a megélhetési válságból!"

Dobrev Klára kijelentette, nem az Európai Unióval való ellenségeskedés lesz a politikai eszközük, hanem a partneri viszony és a barátok keresése. Őrült beszédnek minősítette azt a felvetést, miszerint el kellene szakadni az Uniótól, szerinte ez történelmi csapás lenne, az ország számára nincs élet az EU-n kívül. Hozzátette, a DK kötelessége, hogy orbán Viktort ebben megakadályozza és megállítsa, az ellenzéket pedig nem érheti váratlanul egy esetleges kormánycsőd, ezért van szükség az árnyékkormányra, hogy vészhelyzet esetén azonnal átvehessék az ország irányítását.

A DK alternatívája erős baloldali kormányt, erős államot, jó minőségű és tisztességes oktatást, egészségügyet jelent, ezek pedig mind állami feladatok, azokat nem lehet magánkézbe kiszervezni – mondta el beszédében a DK EP-képviselője, aki kiemelte a tisztességes bér- és nyugdíjrendszert, a szociális ellátást is, mint alappilléreket.

Dobrev szerint jelenleg az álam minden intézménye "recseg és ropog", összeomlott az oktatásügy, az egészségügy, a szociálpolitika, az önkormányzatok rendszere és az ifjúságpolitika is.

"Nem az a megoldás, hogy egy rendőrt tesznek a tárca élére, hogy síri csend és hullaszag legyen, hogy senki ne merjen megszólalni sem"

– mondta.

Dobrev Klára kijelentette, az árnyékkormányban minden szakterületnek külön szakértő vezetője, politikusa lesz. Hozzátette, az árnyékkormány közösségi alapon fog működni, ők fogják leváltani Orbán Viktort és újraépíteni az országot.

Beszéde végén a DK EP-képviselője még elmondta, tisztában vannak azzal, hogy minden javaslatukat és beadványukat le fogja söpörni a Fidesz az asztalról, de ez nem fogja őket eltántorítani. 

Az árnyékkormány tagjainak listáját a tervek szerint hétfőn hozzák nyilvánosságra – olvasható a cikkben.

Forrás: blikk.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Árnyékellenzéket nem alakíthattak, hisz' az ellenzék árnyéka önmagának...! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
@KisTehen: Mert orbán miért is csinálja? Cak nem kib@szott sok pénzért, amit tőlünk lopott, és lop egyfolytában.
justhpeter
A teljes műsort meghallgattam. Semmivel nem lettem okosabb. Szerintem egy árnyékkormányhoz minimálisan kellene egy "árnyék"ellenzék, egy "árnyék" szavazóbázis, amit nem a régi megélhetési ellenzék. Ma ilyen nincs és nincs is remény rá hogy legyen. Elfogadom, hogy indulásnak van egy árnyékkormány, amelyben minden miniszter neve Dobrevvel kezdődik, ám nem lehet hiteles egy olyan árnyékkormány amelyben azok kapnak szerepet, akik az elmúlt 12 évben a parlamentben asszisztált a fideSS-kdnp ámokfutásához.
FLETÓ
Felmászott a TRUMP LEE a színpadra... No, egy biztos árnyékellenzékre nem lesz szükség!
Virág Árpád
@Horizont: ma 15.07 Engem kihagysz? Ejnye! Na, megnyugtatlak: a srácok éppen jót söröznek! Nem ezen a pártértekezleten dől(t) el Magyarország sorsa! Nyugi, ez nem sorsfordító!
Mi leszel ha nagy leszel? - Politikus?!
Bástya Béla Elvtárs
@justhpeter: 100 pont! Te vagy (talán) az egyedüli komoly és korrekt ember itt!
ómió
Efftársilag!? Az "elkúrtuk", vagy a "hazudtunk reggel, éjjel meg este" népzsebis változata!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.